האם הגיע העת להיפרד לשלום מקורות החיים?

האם הגיע העת להיפרד לשלום מקורות החיים?

האם טופס קורות החיים איבד את הרלוונטיות שלו בעידן הרשתות החברתיות, פלטפורמת הווידאו ומערכות הגיוס המתקדמות? מנהלי משאבי אנוש גורסים שטרם

שיתוף
גיוס עובדים
גיוס עובדים

מערכות גיוס המציעות ממשקי הגשת מועמדות, עמודי פרופיל עסקי ברשתות החברתיות, פלטפורמת וידאו ועוד ערוצים חדשים להגשת מועמדות – מערערים את מעמדו של טופס קורות החיים המסורתי אבל האם הגיע הזמן להיפרד ממנו לשלום?

אתר משאבי אנוש Human Resources Executive יצא לחקור האם יש עתיד והאם מדובר על עתיד אופטימי – לטופס קורות החיים המסורתי כשחקן ראשי בתהליך גיוס עובדים. במסגרת זו הביעו מנהלי משאבי אנוש בכירים את דעותיהם בנושא קורות החיים, תוך סקירת היתרונות והחסרונות במודל והמסקנה הסופית (נכון להיום) היא שעוד מוקדם מדי להכריז על התנתקות מוחלקת מטופס קורות החיים.

מאט קר, מנהל בחברת הייעוץ למשאבי אנוש BPI Group: "ניתן יהיה להכריז על סוף עידן קורות החיים רק ביום שבו ימצא להם תחליף הולם. כיום, יש אמנם שימוש רב באפליקציות אינטרנטיות של הרשתות החברתיות להגשת מועמדות אבל ברגע שהחברה מזהה פוטנציאל, הצעד הבא הוא לבקש קורות חיים רשמי כך שהאפליקציות הללו משמשות חלק ראשוני – אמנם חשוב בתהליך הגיוס – אבל הן לא מחליפות את קורות החיים באופן רשמי."

ג'ניפר הופמן, מנהלת עקרונות בחברת Human Resources SearchעWinter, Wyman's, מסכימה עם דבריו של רט ומוסיפה: "קובץ קורות חיים ענייני מגביר את סיכוייו של מחפש העבודה למצוא את מבוקשו. טופס קורות החיים מכיל רמות שונות של אינפורמציה שלא תמיד ניתן להעביר בפלטפורמות אחרות ומדובר על מידע שרלוונטי לא רק למנהל הגיוס כי אם למכלול של למנהלים מקצועיים בארגון. רמת האינפורמציה שמסמך קורות החיים מכיל היא עדיין קריטית לתהליך הגיוס ולכן הצורך במסמך זה ימשיך ללוות אותנו גם על רקע חדירתן של מגמות חדשות לענף."

רווי גולדווסר, מנהלת שותפה בחברת ההשמה לתחום הפיננסי Wall Street Personal: "אנחנו עדיין עושים שימוש בקורות החיים ב-100% מהמקרים. בכל פעם שאנחנו רוצים להפנות מועמד ללקוח אנחנו מעבירים טופס קורות חיים רשמי. בכל פעם שאנחנו שולחים מועמד, אנחנו שולחים אותו עם קורות חיים. הצורך בקורות החיים לא פחת. קורות החיים הם כבר לא הגורם היחיד שמקשר בין המגייס למועמד. אנחנו עושים שימוש רחב בפרופילים של מועמדים ברשתות חברתיות ולכן קורות החיים הוא לא המקור הראשון ו/או היחיד שלפיו אנו בוחנים מועמדים אבל, מרגע שמחליטים להתקדם איתם – קורות החיים הרשמיים הם must."

טום תומפסון, מנהל גיוס בחברת Sanford Rose Associates, דווקא כן התחיל תהליכי גיוס עובדים ואף הפנה מועמדים ללקוחות ללא שימוש בקורות חיים אלא תוך שימוש בעמודי הפרופילים המקצועיים של חברים ברשת החברתית לינקדאין. לדבריו: "אני אמנם מעדיף שיהיו בידי קורות החיים של מועמדים אבל זה רק כדי ללמוד עליהם פרטים לעומק כשהדגש הוא על הניסיון התעסוקתי. קורות החיים המסורתיים מכילים פרטים רבים שאינם רלוונטיים לתהליך הגיוס כמו שפע של אינפורמציה לגבי מצב אישי, שאיפות, מטרות, תכונות אופי וכיו"ב. אני חושב שמועמדים צריכים לאמץ את מודל עמוד הפרופיל שלהם בלינקדאין ולהטמיע אותו במסמך קורות החיים כך שזה יהיה עניני יותר, מקצועי יותר עם דגש על ידע, ניסיון, התמחויות, תארים ופחות דגש על נושאים כלליים." כלומר אם עד כה הרשתות החברתיות ניסו להוות אלטרנטיבה לקורות החיים, קורות החיים צריכים לשאוף להחליף את עמוד הפרופיל כדי לזכות במבחן הרלוונטיות. 

סקר חדש שנערך לאחרונה בארה"ב מראה ש-77% מכלל המגייסים נעזרים תמיד במסמך קורות החיים הרשמי, 19% נעזרים בו חלקית ורק 4% מכלל המגייסים עובדים ללא שימוש בקורות חיים.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה