סקר עובדים חדש שפורסם באוסטרליה, קובע כי ככל שהליך הגיוס הוא ארוך יותר כך העובדים מאבדים את המוטיבציה לעבוד בחברה.
מהסקר עולה כי שני הגורמים המשפיעים ביותר על מחפשי העבודה בעת תהליך הקליטה, הם אורך התהליך ואישיותו של אחראי הגיוס, מולו הם עומדים בקשר.
79% אבדו את הדחף לעבוד בחברות, בהן הליך הגיוס היה ארוך מהממוצע ואף 45% הסירו מועמדות באמצע התהליך (מפאת משך הזמן שלקח לחברה להשלים את התהליך).
77% ממחפשי העבודה ציינו כי תהליך גיוס סביר אמור לקחת עד חודש ולא יותר, רק 3% ציינו כי חודשיים הם פרק זמן סביר. כמו כן, 71% מהמועמדים ציינו כי שני ראיונות עבודה הם בגדר הסביר וכי יותר מזה, קרי ראיון שלישי ומעלה, מבחני התאמה או מרכזי הארכה נוספים ועוד, זה כבר לא סביר.
ג'יימס ניקולסון, מנהל בחברת הגיוס וההשמה Robert Walters: "במהלך 2011 החיפוש אחר כישורים מקצועיים הפך חשוב יותר מבעבר בענפים שונים ובתפקידים שונים. בפני מועמדים בעלי כישורים ספציפיים יש כמה הזדמנויות במקביל והבחירה היכן לעבוד, היא במקרים רבים בידיים שלהם. ארגונים המנהלים תהליך גיוס איטי ו/או נכשלים בהצגת התפקיד והחברה, כך שמועמדים יתעדפו אותם על פני המתחרים, יאבדו את הסיכוי לקלוט עובדים מוכשרים באמת."
ניקולסון מציין כי מועמדים בתחילת תהליך חיפוש העבודה, הינם מלאי מוטיבציה להוכיח את עצמם, אולם ככל שעובר הזמן והם נאלצים לעבור עוד ועוד שלבים, הם מאבדים את הדבקות במטרה. כמו כן, המועמדים מאבדים את הביטחון שלהם (מתחילים לחשוב שהם לא באמת יצרו רושם חיובי, שהם לא בעדיפות ראשונה ועוד). הפגיעה בביטחון ובמוטיבציה של המועמדים לצד העובדה שמקום העבודה נראה 'לא רציני' או 'יותר מידי רציני' כאשר הוא מקיים תהליך גיוס ארוך, פשוט מטרפדת את הגיוס בסופו של דבר.
חשוב לזכור כי הליך גיוס ארוך הוא לאו דווקא נכון יותר, יסודי יותר ומקצועי יותר. הוא פשוט לוקח זמן רב יותר מהממוצע וכיום, לקראת היציאה מהמיתון, כשהארגונים מתחילים לחפש אחר הכישרונות, הגיע הזמן (למי שעדיין לא עושה את זה) לעבור לתהליך גיוס מקצועי, יסודי, דינאמי ושלא יארך למעלה מחודש.