דיני עבודה: סיכום תיקוני החקיקה לשנת 2012

דיני עבודה: סיכום תיקוני החקיקה לשנת 2012

אספנו עבורכם את החוקים ותיקוני החוקים העיקריים שבוצעו בשנת 2012. גזרו ושמרו על החוק

שיתוף
דיני עבודה - סיכום 2012

דיני עבודה - סיכום 2012

השנה שחלפה הביאה לא מעט מקרים של מעסיקים שהתייצבו בבית המשפט בגין תביעות של עובדים. החוקים במדינת ישראל סבוכים ומסועפים, ומדי תקופה נוספים להם תיקונים לאלה הרבים הקיימים במילא. שווה לעקוב באופן צמוד אחר הפסיקה, ובעיקר אחר עדכוני ותיקוני החוק. עורך הדין עודד ערמוני אסף עבורכם את עדכוני החוקים שנעשו בשנת 2012:

 תיקון מס' 49 לחוק עבודת נשים

לחוק זה תיקונים רבים, כשתיקון זה מסדיר את זכותה של יולדת שאושפזה או שהילוד אושפז בבית החולים לאחר הלידה – להאריך את חופשת הלידה במשך אותו זמן שנמשך האשפוז. לא ניתן להאריך את חופשת הלידה יותר מארבעה שבועות כאשר מדובר במחלה של היולדת שבעקבותיה אושפזה ולא יותר מעשרה שבועות, כאשר מדובר במחלת היילוד.

תיקון מס' 7 לחוק למניעת הטרדה מינית

בגין הטרדה מינית מוסמך בית המשפט לפסוק תשלום פיצוי לאדם שניזוק, גם אם לא הוכח נזק. מדובר בעברה פלילית, ותיקון חוק זה קובע כי תקופת ההתיישנות לתביעה בגין הטרדה מינית הינה שבע שנים ולא שלוש שנים.

תיקון מס' 27 לחוק פיצויי פיטורים

עובד המתפטר מעבודתו לרגל גיוסו לצה"ל או לשירות לאומי, זכאי לפיצויי פיטורין. במסגרת תיקון זה הורחב העיקרון הזה גם במקרים של התפטרות לצורך התנדבות למטרה ציבורית או לאומית. על פי חוק הביטוח הלאומי, החוק חל על מקרים של התנדבות לצורך הדרכת נוער בפנימיות או תנועות נוער, טיפול חינוכי וחברתי בילדים בנוער ביישובי פריפריה ועיירות פיתוח, ביישובים הנמצאים במצוקה כלכלית, חברתית או תרבותית. כמו כן התנדבות כן בהדרכה בתחום ידיעת הארץ, ועבודה במסגרת גרעין נח"ל המיועדת לחזק קיבוץ, מושב או עיירת פיתוח, הנמצאים באזור ספר.

תיקון מס' 3 לחוק גיל פרישה

תיקון זה הוחל בעקבות פסק דין תקדימי ודרמטי "בנושא גיל פרישה חובה", בו נקבע כי גם בגיל 67 לעובד יש זכות לתבוע ממעבידו להמשיך לעבוד. את הבקשה על המעסיק לשקול בתום לב. גיל הפרישה של האשה היה אמור בשנה האחרונה לעלות באופן הדרגתי מ-62 ל-64. תיקון החוק ביטל את העלייה הזו. בשנת 2013 אמורות להתקבל המלצותיה של ועדה מיוחדת שהוקמה בעניין.   

חוק איסור קבלת ביטחונות מעובד, תשע"ב-2012

חוק זה נכנס לתוקפו בתחילת שנת 2012, ולפיו חל איסור מוחלט על מעסיק לקבל באופן ישיר או עקיף מעובד "בטוחות" – כסף או חץ כלשהו שיבטיח את העסקתו של עובד או יבטיח את קבלתו לעבודה. מדובר בעבירה פלילית.

 חוק להגברת האכיפה של דיני העבודה – הפחתה של סכום העיצום הכספי

חוק זה הנו בגדר מהפכה בעולם העבודה, ועולם המשפט. בעקבות העיצומים הכספיים הגבוהים המוטלים על מעסיקים שעוברים על החוק, ניתן להפחית את העיצומים בשיעור של עד 50%. תנאי לביצוע ההפחתה הוא הוכחה של המעסיק כי תיקן את ההפרה, והציג אישור של בודק שכר.  


בדיקה ואכיפה של דיני העבודה במקום העבודה הינה באחריות משאבי האנוש של הארגון, וביצוע החוק מתחיל עוד בתהליך הגיוס והקליטה של העובדים. אז מה הם הסיכונים? וכיצד לעשות זאת נכון כבר מהצעד הראשון?

ניתן למצוא תשובה לשאלות אלו נוספות במאמר הבא: האם מגייסי העובדים שלכם מתמצאים בדיני עבודה?

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה