דיון סוער בכנסת סביב העלאת גיל הפרישה לנשים

דיון סוער בכנסת סביב העלאת גיל הפרישה לנשים

בוועדת הכספים של הכנסת התקיים דיון סוער סביב נושא העלאת גיל הפרישה לנשים ל-64, על רקע מחלוקת מתמשכת בין חברי העוודה לבין האוצר.

שיתוף
ח

המחלוקת סביב העלאת גיל הפרישה לנשים בישראל הורגשה בכל עצמתה בדיון סוער במיוחד שהתקיים אתמול, (יום ג') בוועדת הכספים של הכנסת. חברי ועדת הכספים עומדים על כך שהעלאת גיל הפרישה לנשים תחייב את אישור הוועדה ואילו במשרד האוצר טוענים כי בהתאם לחוק גיל הפרישה משנת 2004, אין צורך באישור זה.

היועצת המשפטית לוועדה, עו"ד שגית אפיק, טוענת  כי הסמכות לאשר את העלאת גיל הפרישה הינו בידי ועדת הכספים. יו"ר הוועדה,  ח"כ משה גפני מיהדות התורה, הודיע שיקיים הצבעה עוד בשבועיים הקרובים  ושאם הוועדה לא תגיע לכדי החלטה בנושא – אזי גיל הפרישה לנשים יעלה אוטומטית ל-64 כבר בשנת 2012. בנושא להשוואת גיל הפרישה לנשים לזה של הגברים (67), ח"כ גפני אמר כי "הדבר ידרוש שינוי בחקיקה ראשית".

[adrotate banner="27"] המשנה לנגיד בנק ישראל, קרנית פלוג, טענה כי בישראל קיים פער בין גיל הפרישה לנשים לבין זה של הגברים וגם אילו יעלו את גיל הפרישה לנשים ל-64 עדיין יוותר פער.

פלוג גורסת כי בקרב המדינות המתועשות, קיימת מגמה של העלאת גיל הפרישה לנשים ולגברים, וכי על פי הצפי, בשנת 2050 ישראל תהיה רק אחת מתוך 4 מדינות בהן קיים פער בין גיל הפרישה לנשים לבין גיל הפרישה לגברים יחד עם טורקיה, פולין ושוודיה.  עוד טענה פולג כי לא רק עתידו הכלכלי של המשק דורש שינוי זה, אלא שהעלאת גיל הפרישה תשפיע לטובה על קרנות הפנסיה של נשים.

ח"כ זהבה גלאון ממר"צ, טענה כי "הנתונים שהציגה פלוג מניפולטיביים",  והוסיפה: "אם הדבר היה תלוי באוצר, נשים היו עובדות עד יום מותן".

ח"כ ציפי חוטובלי מהליכוד, טענה כי "האוצר מנסה להעמיס את כל קשיי המשק על כתפיהן החלשות של נשים. מצגות האוצר נראות כמו מדע בדיוני ומנותקות מהמציאות." 

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה