בני דור ה-Y עושים פחות כסף מבני הדור הקודם, שיעור האבטלה בקרבם גבוה יותר, והם אוהבים לשרוף מזומנים, ללא כל תודעת חיסכון. כעת יש הוכחות חדשות לכך שהסיכויים הכלכליים פועלים לרעתם: סקר חדש שנערך על ידי אוניברסיטת דיוק ומגזין הפיננסים CFO בקרב כ-1,000 סמנכ"לי כספים מרחבי העולם, מראה כי רבים מבכירי החברות אינם עושים כל מאמץ למשוך עובדים שגילם אינו עולה על 35. זאת, כיוון שהמילניומים הם בעלי תדמית של "דיוות" במקום העבודה, כאלה שזקוקים לליווי צמוד יותר, ושיברחו מהארגון ברגע שייקלעו למצב של חוסר נוחות מינורי.
כ-70% מסמנכ"לי הכספים שיבחו את השליטה הטכנולוגית של בני דור המילניום, 21% אמרו שהם יצירתיים וחדשניים יותר מיתר העובדים, ורבים אמרו שהם יביעו נכונות לעבוד תמורת פחות כסף בהשוואה לאחרים.
עם זאת, נראה שהמילניומים סובלים מבעיית תדמיתית קשה: למעלה ממחצית סמנכ"לי הכספים חשבו שהם פחות נאמנים לארגון; 46% התלוננו כי המילניומים באים בגישה של "מגיע לי"; 31% סבורים שהם דורשים ניהול אינטנסיבי יותר; 27% אמרו שהם מתעניינים יותר בהתפתחותם האישית מאשר בהתפתחותה של החברה. חברות אינן נוטות להתאים את עצמן לדור העובדים החדש, וכך רק 21% מהנסקרים ציינו שהם הופכים את שעות העבודה לגמישות יותר במטרה לגייס לשורותיהם מילניומים. 17% בלבד מאפשרים לאנשים לעבוד מהבית, ורק 10% שינו את התרבות הארגונית על מנת לצרפם לחברה.
ייתכן שהחברות היו מתאימות את עצמן יותר לוּ המילניומים היו ממשיכים לעבוד בהן לאורך זמן, אולם מהסקר עולה כי הם נוטים לדלג בין משרות בשיעור גבוה יותר מזה שנרשם בדורות הקודמים. יצוין כי מחקר שנערך השנה על ידי משרד העבודה האמריקאי מראה שהמילניומים מועסקים בממוצע ב-6.2 משרות עד גיל 27, ונשארו ב-57% מהמשרות הללו פחות משנה. ממחקר נוסף עולה כי בן דור ה-Y הממוצע נשאר במשרה אחת למשך 3 שנים בלבד.