דו"ח האו"ם: שוק העבודה בעולם לא מתאושש

דו"ח האו"ם: שוק העבודה בעולם לא מתאושש

דו"ח שפרסם ארגון התעסוקה הבינ"ל של האו"ם, מצביע על כך שלמרות הרפורמות בשוק והקיצוצים שבוצעו בעולם מאז המשבר הכלכלי של 2008, לא חל שינוי

שיתוף

בעוד בישראל שיעור האבטלה הולך ויורד מרבעון לרבעון, שוק התעסוקה העולמי מצוי בסטגנציה ולא מראה סימני התאוששות.

דו"ח שפורסם אמש (א') על-ידי ארגון התעסוקה הבינלאומי של האו"ם – International Labour Organization) ILO), מצביע על כך שלמרות הרפורמות בשוק והקיצוצים שבוצעו בעולם מאז המשבר הכלכלי של 2008, לא עלה בידן של הממשלות ליצור משרות חדשות כפי שקיוו.

על-פי הדו"ח, כ-196 מיליון אנשים בעולם היו מובטלים נכון לסוף 2011, נתון שצפוי לגדול ל-202 מיליון ב-2012. לא רק זאת, אלא שבמדינות המפותחות ובראשן מדינות אירופה, לא צפויה התאוששות לרמות של 2008, עד לסוף שנת 2016. מדובר בשנתיים מאוחר יותר מהתחזיות הראשוניות לכך.

מקרה מבחן לממצאים הוא ספרד, שם נסק שיעור האבטלה ל-24% במהלך הרבעון, הנתון הגבוה ביותר מזה שני עשורים ואחד הנתונים הגרועים בעולם המפותח. בצרפת נרשם שיעור האבטלה הגבוה ביותר, מאז ספטמבר 1999.

40% ממחפשי העבודה במדינות המפותחות בגילאי 49-25 מחוסרי עבודה כבר יותר משנה. שיעור האבטלה בקרב צעירים נמצא בנסיקה, מה שמגדיל את הסיכון למחאות אלימות, במיוחד בחלקים של אפריקה ובמזרח התיכון.

ישראל מככבת ברשימת שש המדינות בעולם המפותח שרשמו דווקא שיפור באבטלה מאז 2007. לצדה מופיעות אוסטריה, גרמניה, מלטה, פולין ולוקסמבורג.

"הקיצוצים לא הובילו לשיפור הצמיחה הכלכלית", אמר ריימונד טורס, מנהל המכון למחקר התעסוקה של ה-ILO. "גם הרפורמות השגויות מיסודן שנעשו לטווח הזמן הקרוב, לא יכולות לעבוד. רפורמות שכאלו בתקופה של משבר נוטות לחסל יותר משרות מאשר לייצר אותן, לפחות בטווח הזמן הקרוב", אמר טורס, ממחברי הדו"ח. "הדו"ח מורה באופן ברור כי השילוב של צעדי צנע וקיצוץ, יחד עם רפורמות שנהגו באופן שגוי, הם הסיבה להתדרדרות המתרחשת באירופה וזולגת אל חלקים אחרים של העולם", ציין.

בשלב האופרטיבי של הדו"ח, מומלץ למדינות לפעול יותר להגדלת איכות המשרות וחיזוק המוסדות, במקום הקלה של הרגולציה בשוקי העבודה. הוא גם מציע להשתמש בקרנות של האיחוד האירופי להגדלת שכר המינימום במדינות היבשת 'כדרך לשים רף תחתון למיתון באירופה'".

(מקור: רויטרס)

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה