בעיצומם של התהליכים הפנים-ארגוניים בתנובה, התעורר מאבק עובדים חדש ופומבי הפעם מכיוונם של 2,700 גמלאי החברה דווקא.
אלו טוענים, שהנהלת תנובה מתעלמת מדרישותיהם להשיב להם תנאי רווחה שנלקחו מהם במרוצת השנים, דבר שיצר שחיקה מתמשכת בהטבות הניתנות להם.
משה בנימין, המייצג את הגמלאים, קובל על כך שהוא מעביר מזה יותר משנה וחצי מכתבים, ובהם פירוט דרישות ארגון הגמלאים מהנהלת החברה. "הם מתעלמים מאיתנו", פסק, "אנחנו לא קיימים עבורם. הם לא מעבירים לנו כספים לפעילויות למען החברים, כדי לשתק אותנו. מוצרי תנובה עלו בשנים האחרונות במאות אחוזים", המשיך בנימין, "ראינו את זה במחאת הקוטג' בקיץ האחרון, אבל השי לחג לגמלאים נשאר אותו דבר כבר 25 שנה. ההנהלה גם ביטלה את המפגשים שהיו לנו בערבי החג ואת השי הם נותנים כמה שעות לפני כניסת החג. מדובר למעשה במדיניות של אפליה לרעה בין ההטבות שלהם זוכים העובדים ובין אלו שמקבלים הגמלאים".
על פי חישובים שערך חבר הארגון הארצי ויו"ר ועד הגמלאים של תנובה בצפון, דוד סחייק, ההטבות ש"נגזלו" מהגמלאים במהלך השנים האחרונות מסתכמות בכ-5 מיליון שקלים בשנה.
בתנובה אמרו בהתייחסם לטענות, כי החברה "מכבדת ומוקירה את גמלאי החברה. עם זאת אין בכוונתנו לנהל את מערכת היחסים איתם בתקשורת".
דורשים שביתה
לפני כחודש ימים, 30 יום מאז הודיעה תנובה על פיטורי עובדים ומהלכי התייעלות רוחביים הכוללים בין היתר את פירוק תשלובת החלב, פנו נציגי העובדים בתנובה להסתדרות בדרישה להשבית את החברה.
היה ויתממש האיום, ישותק ייצור החלב ומוצריו כמו גם הפצתם.
העובדים מנהלים משא ומתן בשבועות האחרונים מול ההנהלה, על הסכם שכר חדש. משעלה על שרטון, דרש ועד העובדים בתנובה מההסתדרות שתכריז על סכסוך עבודה בחברה.
יו"ר הוועד, אחיאב שמחי, טען כי תוקפו של הסכם השכר הקודם פג בתחילת הקיץ האחרון, בעיצומו של משבר הקוטג' והמחאה החברתית. "מתוך גישה אחראית החלטנו שלא להפר את השקט התעשייתי ונמנענו מלהעלות דרישות כספיות, וזאת כדי לאפשר לחברה המשך תפקוד שוטף ולסייע לה לצלוח את המשבר עם הלקוחות ולעמוד בהצלחה בפני החרם הצרכני שהתפתח".