בקרוב תגייסו עובדים מרחוק

בקרוב תגייסו עובדים מרחוק

מתקשים למצוא טאלנטים בתחומם בארץ? כך תוכלו לגייס טאלנטים ממדינות אחרות - ולא מדובר בהליך ארוך ומורכב של רילוקיישן

שיתוף
גיוס עובדים בחול

גיוס עובדים בחול

אחד הטרנדים הבולטים ביותר בשנים האחרונות הוא גיוס עובדי "פרילאנס" או עובדי חברה שמוגדרים כעובדים מהבית. העובדים הללו אמנם לא מגיעים למשרד כל בוקר אלא הם עובדים מהבית אבל הבית שלהם בתל אביב או ברחובות. מדוע שלא תרחיבו את מאגר העובדים מרחוק גם לכאלה שהבית שלהם הוא בהודו, אוסטרליה או ברזיל?

עובדים בשלט רחוק מאיישים יותר ויותר משרות בארגון. יש לעובדים יכולת לפעול מכל מקום ובכל עת באמצעות טכנולוגיה מתקדמת (סקייפ, טלקונפרנס, קבצים שיתופיים, אי-מייל וכל אותם פטנטים שהפכו את החיים שלנו לכל כך פשוטים). כמובן שמדובר על עובדים בתחומים מאוד ספציפיים. עובד מפעל ייצור בצפון לא יכול לעבוד מרחוק אך: מידענית, אחראי שיווק, כתב טכני, מעצב גרפי, חשבת שכר, מקדם אתרים, תוכניתן, אנליסט, יועץ משפטי ועוד לא מעט בעלי מקצועות חופשיים יכולים לעבוד עבור הארגון באותה מידה של יעילות ומסירות גם מרחוק.

ישנם כמה יתרונות בולטים בהעסקת עובדים בשלט רחוק. בין היתרונות הבולטים ניתן למנות כאמור את החיסכון בשטח משרדי וציוד משרדי, הוצאות נסיעה, שעות 'עבודה' מבוזבזות (הפסקות, סידורים, שיחות מסדרון וכיו"ב). העבודה מרחוק ממקדת את העובד ומנתקת אותו עד כמה שניתן מפוליטיקה, חיכוכים והסחות דעת. זו דרך לקבל יותר בפחות.

כשמעסיקים עובדים ממדינות זרות במודל של עובדים בשלט רחוק קיימים יתרונות חשובים נוספים והם:

1. דייברסיטי/ העסקה מגוונת. הארגון מרוויח ידע, ניסיון מעשי, תרבות עסקית וחשיבה שונה, המעשיר ומעצים את הארגון.

2. במקרים רבים ניתן להוזיל משמעותית עלויות העסקה כאשר מאתרים עובדים מחו"ל.

3. העסקת עובדים ממדינות שונות מהווה יתרון בפני עצמו בעיקר בארגונים גלובאליים השואפים ליצור קהל עובדים מגוון ואיכותי אך זה מודל שיעיל במיוחד עבור ארגונים שמתקשים למצוא טאלנט מקומי שיעמוד בדרישות הסף.

אם נציץ באתר הדרושים המקומי לא קשה להבחין במודעות דרושים שממשיכות לרוץ חודש אחר חודש. מודעות דרושים הקוראות לכתב טכני דובר רוסית עם שלוש שנות ניסיון, או מומחה לשיווק ויראלי דובר אנגלית בריטית שפת אם עם ניסיון של שנתיים בחברת תוכנה גלובאלית – ממשיכות להתפרסם לאורך השנה ללא מענה של ממש. ישנם תחומים רבים שבהם קיים מחסור מקומי בטאלנט.

האופציות העומדות בפני ארגונים שלא מצליחים לגייס אינן אטרקטיביות במיוחד. האחת כולל גיוס עובד שאיננו עומד בדרישות ובניית מסלול פיתוח והכשרה מקצועי עבורו. זהו מסלול שטומן בחובו סיכון שכן הוא מאריך את הטיים-טו-מרקט, וכמובן שקיים תמיד הסיכון שאותו עובד יקום ויעזוב אחרי שהארגון השקיע בו משאבים. אופציה שנייה היא רילוקיישן, קרי גיוס טאלנט מחו"ל. כאן הארגון נכנס לתהליך ארוך ומורכב של רילוקיישן לאדם ולמשפחתו, טיפול באישורי עבודה, טיסה, דיור, בתי ספר לילדים וכיו"ב. זהו תהליך יקר ומורכב שלא כל ארגון יכול להרשותו לעצמו.

האופציה השלישית העומדת בפני הארגון היא לשקול האם יש מקום להפוך את אותה פונקציה למשרה בשלט רחוק? אם כן, כל שנותר לכם הוא להפיץ את השמועה בעולם.

כיצד מגייסים עובדים מרחוק?

  • פרסום מודעות באתרי דרושים במדינות יעד. כך לדוגמה אם המשרה הינה לדוברי אנגלית שפת אם, ניתן לפרסם מודעת דרושים באתרי דרושים במדינות דוברות אנגלית. 
     
  • פנייה למוסדות להשכלה גבוהה בתחום שאליו אתם מגייסים. בכל המוסדות להשכלה גבוהה ישנם נציגים שתפקידם לחבר את הסטודנטים והבוגרים עם מעסיקים פוטנציאליים. אם אתם מחפשים תוכניתן צעיר ומבריק, תוכלו לפנות למוסדות ללימודים גבוהים ולימודי השלמה לתוכניתנים בחו"ל. 
     
  • פנייה לחברות השמה מקומיות וציידי ראשים מקומיים המתמחים בתחום (הייטק, ביוטק, מכירות, פיננסי וכיו"ב). 
     
  • בכל מדינה בה יש לישראל קשרים דיפלומטיים ויש שגרירות או נספחות כלכלית, ניתן לפנות לנציגים המקומיים ולבקש סיוע. דרכם ניתן להגיע לאנשי מפתח בתעשיות רבות ודרכם אפשר כאמור להגיע לעובדים המקומיים. כמו כן, דרכם ניתן להגיע לנציגים בקהילות היהודיות בחו"ל. 
     
  • איגודים וארגונים מקצועיים בחו"ל הם דרך מצוינת להגיע לבעלי מקצוע ספציפיים. למרביתם יש אתר אינטרנט שאפשר דרכו להגיע לבעלי תפקידים ולבקש מהם להפיץ את פרטי המשרה. כמו כן, יש פורומים רבים לבעלי מקצועות ספציפיים שבהם אפשר להעלות ישירות ידיעה.
     
  • פרסום מודעות דרושים בקבוצות מקצועיות של בעלי מקצועות מחו"ל בפייסבוק או לינקדאין.
     
  • CV Pool במדינות היעד – רישום למאגרי קורות חיים.

החלטתם לפתוח את המשרה לעובדים מחו"ל, מה אתם צריכים שיהיה לכם כבר בהתחלה?

  • סרטון הסברה על החברה באנגלית ו/או בשפות המדוברות במדינות היעד.
     
  • פלטפורמה לניהול ראיונות עם מועמדים בשלט רחוק (ראיונות סקייפ, ראיונות ועידה או ריאיון וידיאו).
     
  • מבחני התאמה מקצועיים ואישיותיים און-ליין.
     
  • הסכם עבודה ייעודי זרים מרחוק (חשוב להיוועץ בעורך דין לדיני עבודה הבקיא בתחום של העסקה מרחוק).

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה