גיוס בומרנג

גיוס בומרנג

הבשורה שהעובד המוכשר שלך עוזב, הינה בבחינת הגלולה המרה שכל מנהל בשלב כלשהו נאלץ לבלוע. עם זאת ישנה אפשרות להמתיק את הגלולה באמצעות בניית אסטרטגיות שיעודדו את העובד לחזור

שיתוף
גיוס עובדי בומרנג

גיוס עובדי בומרנג

בסקר חדש שנערך בארה"ב נמצא כי שיותר ויותר ארגונים מברכים  על עובדים לשעבר ששבים לעבודה אצלם. בסקר שפורסם בספטמבר האחרון בין 1800 מנהלי כוח אדם –  76% ממנהלי משאבי אנוש הודו, שכיום הם מקבלים הרבה יותר 'עובדי בומרנג' מאשר בעבר. בנוסף לכך שני שליש ממנהלים בכירים החברות שנסקרו השיבו, כי הם יקבלו בזרועות פתוחות עובדים שעזבו.
עם זאת 80% מהעובדים הנשאלים בסקר השיבו כי אין אסטרטגיה ברורה למעסיקים על מנת לעודד אותם לחזור לחברות שעזבו.

מהן היתרונות ל'גיוס בומרנג' – גיוס מחדש של עובדים שעזבו?

התועלות בהחזרת עובדים הן רבות ומגוונות. ראשית והטריביאלית ביותר, היא הכרתך את העובד וכישוריו המיוחדים כמו גם יתרונותיו ותועלותיו לחברה. תועלת נוספת מתבטאת בכך, שהעובד שחוזר מכיר כבר את הארגון, הנהלים שלו ודרכי העבודה בו, כמו גם את הלקוחות ויתר העובדים. ההשתלבות בעבודה של עובד חוזר מהירה וקלה בהרבה משל עובד חדש והצורך להדריכו ולהכשירו כמעט נמוג לחלוטין. תועלת נוספת מגיעה עם העובדה שכאשר העובד המוכשר חוזר אליך, המתחרים שלך אינם זוכים בו, כך שידך בתחום היא על העליונה.

מנהלי משאבי אנוש המעוניינים להחזיר טאלנטים שעזבו, יוכלו למצוא שימוש באסטרטגיות לשמירה על קשר עם העוזבים ולפתות אותם לחזור בבוא הזמן.

להרחבה על היתרונות השונים בגיוס עובדי בומרנג ראו כתבה ייעודית לנושא בקישור המצורף.

להלן מספר אסטרטגיות להשבת עובדים לחברה:

פרגון על מציאתם מקום עבודה חדש

למרות שסביר שאתה נעלב מכך שהעובד המוכשר שלך עוזב לטובת עבודה בחברה אחרת, ואתה בטח מוטרד מסוגיות אלמנטריות כגון: מי יחליף אותו בתפקיד, כיצד תוכל למצוא את הטאלנט הבא במקומו וכמה בכלל אפשר יהיה להיכנס לנעליים הגדולות שלו, חשוב שלא תיכנע לתחושות העלבון והחרדה, ותפרגן לו על החלטתו ככל האפשר. על מנת לשמור את נתיב חזרתו של העובד פתוח, צריך להשקיע גם בתהליך עזיבתו את החברה. יש לצייד אותו במכתב המלצה מושקע ואפקטיבי, להציע לו את האפשרות להיעזר בכך כממליץ ולבקש ממנו לשמור על קשר בכל עת שירצה.

האפשרות לחזור מתחילה בצורת הפרידה

דרכי הפרידה מעובד שעוזב מהווים את יצירת השביל לחזרתו האפשרית. פעמים רבות מנהלים מפספסים את העניין הזה, כיוון שהם עסוקים בעיקר בעניינים המנהלתיים של הוצאת העובד מהמערכת. אם אתם רוצים לטוות את שביל החזרה של העובד לחברה, אמרו לו זאת בצורה גלויה ואמפתית. בברכת השלום וההצלחה במקומו החדש, ציינו כי אתם תשמחו אם יבחר לשוב לעבוד אצליכם בעתיד. התחושה כי אתם מעריכים אותו, לעיתים שווה בהרבה יותר מהערך הכספי אפילו.

שמירה על קשר באמצעות המדיה החברתית

עם טאלנטים שעזבו את החברה, תרצו לשמור על קשר עקבי על מנת להשאיר את אפשרות החזרה שלהם פתוחה. ומהן הדרכים הטובות ביותר כיום לשמירה על קשר, אם לא באמצעות המדיה החברתית? לינקדאין, פייסבוק וטוויטר הן המדיות החברתיות דרכן תוכלו לשמור איתו על קשר. תוכלו להחמיא מידיי פעם לתמונות שהוא מעלה ולסטטוסים שהוא כותב. ברשתות החברתיות תוכלו לכתוב לו באופן פרטי מידיי פעם, לשאול לשלומו ולהתעניין באשר לשביעות רצונו מהמקום הנוכחי בו הוא עובד כעת.

הצעות שקשה לסרב להן

הדרך הטובה ביותר להחזיר עובד לחברה, היא לפתות אותו בהצעות שקשה לסרב להן. מובן שקיים יחס ישיר בין כמה שאתם מעוניינים להחזיר את אותו עובד שעזב, לבין ההצעות שתפנו לו. כמו כן בטרם עורכים את ההצעה, חשוב לייחס אותה לסיבות בגינן הוא עזב את החברה שלכם. אם הוא עזב כיוון שהוצע לו שכר גבוה יותר במקום אחר, תוכלו להציע לו יותר במידה ויחזור. אם עזב בשל שאיפותיו לקידום, הציעו לו תפקיד בכיר יותר, וכן הלאה. מובן שראשית עליכם להיות בטוחים כי תוכלו לעמוד בהצעות אלו בפועל.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה