בקנדה, כמו גם במרבית מדינות האיחוד האירופי, אקדמאים צעירים מתקשים להשתלב בשוק העבודה. המיתון, שהקטין את מספר המשרות ואף הוביל לפיטוריהם של עובדים מקצועיים ובעלי ותק, יצר מציאות בעייתית בה המעסיקים מעדיפים ויכולים אף להרשות לעצם – לגייס עובדים מנוסים במקום לתת הזדמנות תעסוקתית לצעירים משכילים וחסרי ניסיון.
ב- Prince Edward Island שבקנדה מקדמים בימים אלו יוזמה חדשה לשילוב אקדמאים צעירים בשוק העבודה. יוזמה זו נועדה כאמור לשלב את האקדמאים בשוק העבודה על פי תחומי הלימודים וסוגי התארים והתעודות שלהם, במגוון עבודות מקצועיות במגזר הפרטי, כדי שאלו ימנפו את המשק לקראת היציאה מהמיתון.
היוזמה החדשה, שאותה מוביל שר החינוך והמדע אלן רוץ' – נועדה לא רק לקלוט אקדמאים צעירים בשוק העבודה כדי לשלב אותן במעגל משלמי המיסים ולהזניק את המשק, יוזמה זו נעדה לשמור על הצעירים כך שימשיכו להתגורר בפרובינציה ( שכן קנדה סובלת מ'בריחת מוחות' של צעירים בעיקר לארה"ב). שר החינוך והמדע אלן רוץ': "פרויקט זה נועד לתת תמריצים משמעותיים למעסיקים לשלב בוגרי אוניברסיטאות בעבודה, חרף העובדה שעוד אין להם ניסיון. זהו תמריץ שנועד להבטיח שלאקדמאים צעירים תהיה הזדמנות לפצוח בקריירה לפי הכישורים והשאיפות שלהם וזה יסייע לנו לשמור את הצעירים אצלנו במקום ש'יברחו' למדינות אחרות מפאת מצוקת עבודה."
התוכנית נפתחת בימים אלו בפני תושבים צעירים אשר סיימו לימודי תואר ראשון, שני או לימודי המשך, במהלך 5 השנים האחרונות (בין אם אלו למדו במוסד אקדמי בפרובינציה ובין אם הם למדו בכל מוסד אקדמי אחר בעולם). התושבים הצעירים יוכלו להגיש בקשה לעבודת-התמחות בחברות השונות במגזר הפרטי, בהתאם לסוג ההשכלה ולתחומי העניין שלהם, כשבמך כל השנה הראשונה הממשל מסבסד עד 70% מהמשכורות.