גברים ונשים – זה לא עובד ביחד

גברים ונשים – זה לא עובד ביחד

גברים ונשים לא מסתדרים זה עם זה במקום העבודה. המצב נמשך גם אחרי עשורים של עבודה משותפת. אולי הגיע הזמן להכיר בשוני ולקדם אותו בברכה

שיתוף
גברים ונשים בעבודה

גברים ונשים בעבודה

מיליוני אנשים תקועים, נכשלים או מתפטרים מעבודתם – לא בשל חוסר יכולת או היעדר מוטיבציה, אלא מכיוון שלא למדו כיצד לעבוד באופן יעיל עם בני או בנות המין השני. הקביעה המרעישה הזאת היא חלק מהספר Work with Me: Blind Spots Between Men and Women in Business ("לעבוד איתי: הכתם העיוור בין גברים לבין נשים בעסקים").

 מחברי הספר, ברברה אניס וג'ון גריי הם שני אנשי אקדמיה שחקרו נושאים מגדריים במקום העבודה במשך כמה עשורים וקיימו אלפי ראיונות עם מנהלים ומנהלות ביותר מ-60 חברות הנכללות ברשימת 500 החברות הראשונות של מגזין Fortune. אניס היא יושבת הראש של מועצת ההנהגה הנשית בבית הספר לממשל באוניברסיטת הרוורד, וגריי מדריך מאמני מנהלים ומחבר רב המכר "גברים ממאדים ונשים מנגה." אי אפשר לפקפק בהיכרות שלהם עם הנושא של גברים ונשים במקום העבודה.

 הנשים מסופקות פחות ממקום העבודה בהשוואה לגברים. בכל הדרגים הן חשות שמתעלמים מהרעיונות שלהן וכי הן מורחקות מאירועים ומהזדמנויות להתקדמות. לעתים קרובות נשים חשות שהן צריכות לעבוד קשה יותר מגברים כדי להוכיח את עצמן וכי מפקפקים ביכולות ובמחויבות שלהן. גברים לעומת זאת חשים בנוח עם חוקי המעורבות בתרבות התאגידית של היום. הם אינם מודעים לאופן שבו התנהגותם משפיעה על הנשים ואינם חשים שהם פוגעים בנשים באופן מכוון. הם מניחים שנשים מוכנות להיות מעורבות בעבודה באופן שמאפיין את מעורבותם של הגברים.

 הבעיה: מוסר כפול

אבל האם היום, לאחר שנים כה רבות של עבודה זה לצד זה, השאלה של הקונפליקטים בין גברים לנשים עדיין רלוונטית? בראיון ל- Fiscal Times אומרת ניקול וויליאמס, מומחית לקריירה מלינקדאין, שלנשים ולגברים יש חוויות ודעות שונות, וזה לא בהכרח רע. וויליאמס טוענת שהרע הוא שיש הבדלים בציפיות ובחוקים. מוסר כפול עדיין מתקיים והוא כולל כמובן תשלום נמוך יותר לנשים. וויליאמס, כאם עובדת, מאמינה שאחת המחלוקות העמוקות בין גברים לנשים בעבודה הוא הטיפול בילדים. גם כאן יש מוסר כפול והמשמעות של להיות הורה עובד שונה בין נשים לבין גברים ובני שני המינים מתמודדים עם השאלה הזאת גם בבית וגם בעבודה.

 על מנת ליצור מערכות יחסים פורות יותר, גברים ונשים צריכים להפסיק לנסות להפוך זה את זה לדגמים של שיבוטים אחידים מסרט מדע בדיוני, אומרת מישל וודוורד, מאמנת מנהלים מאזור וושינגטון. לדבריה הגיע הזמן להתחיל להעריך את בני שני המינים על פי מה שהם מביאים איתם לשולחן. יש נשים שחושבות יותר כמו הגבר הטיפוסי וההפך. הקושי מתחיל כאשר אנחנו מנסים לשנות צורה כדי להתאים את עצמנו למשרה או שוללים פרספקטיבה חלופית במקום להקשיב ולראות מה האדם האחר עושה, אולי, טוב יותר.

 נושא המגדר צף מחדש כאשר מארי בארה קיבלה את תפקיד המנכ"ל בחברת ג'נרל מוטורס (GM). "בכל פעם שאישה לוקחת את תפקיד המנכ"ל בחברה גדולה בתעשייה הנשלטת על ידי גברים, זה הופך לחדשות," אומרת וויליאמס. כך קרה גם כאשר קארלי פיורניה הפכה למנכ"ל HP וגם כאשר מג ווייטמן קיבלה את אותו התפקיד. "באופן כללי זהו אירוע יוצא דופן בכך שגברים ונשים חווים את האישה בעמדה תובענית ובעלת שליטה," הוסיפה וויליאמס.

 לדברי וודוורד, גם אחרי עשורים של עבודה זה לצד זה, מחקרים מראים שלגברים ונשים יש סדרי עדיפויות שונים. עד הרגע שבו נוכל לקבל את סדרי העדיפויות השונים האלה ולהגיע להסכמה לגבי כמה עדיפויות, הקונפליקט יימשך, היא טוענת. לדבריה נדרשת הנהגה חזקה על מנת להתמודד עם המחלוקות הללו. מנהל טוב ימצא עמדות מגוונות שיתאימו לבני שני המינים ויקדם בברכה "קלט" גברי ונשי בצוות. בנוסף מומלץ למנהלים ולמנהלות שקבוצת האנשים שמייעצת להם תכלול גם גברים וגם נשים.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה