שיתוף

על פי כל התחזיות העוקות ברובוטיקה, בתוך כמה שנים ניתן יהיה לראות ברוב הארגונים אם לא בכולם, רובוטים המשולבים בעבודה השגרתית לצד עובדים אנושיים.

המציאות בשוק העבודה תעבור שינוי משמעותי כאשר עובדים אנושיים רבים ממגוון רחב של תחומים וענפים, יעבדו לצידם של רובוטים.

בין אם העובדים האנושיים יפעילו את הרובוטים או שיעבירו לידי הרובוטים את העבודה שמתבצעת באופן מכני ללא צורך ביצירתיות, הסינרגיה של הידע האנושי והיכולות של הרובוטים יהפכו את חיי העובדים קלים יותר, את התפקידים שכיום יש בהם סכנות בטיחות לבטוחים יותר ואת הארגונים לפרודוקטיביים יותר.

כבר היום, חברות רבות משתמשות בשירותי הרובוטים, החל מעגלות ממוחשבות בסופר, דרך שירותי בנקאות ועד חברות ענק כמו אמזון שמבססת את שירות המשלוחים שלה על רובוטים.

נהוג לחשוב שהרובוטים ידיחו בני אדם ממקומות עבודה מה שיותיר הרבה מובטלים. אלא שנכון לעכשיו קורה בדיוק ההיפך. העובדים הם אלה שנוטשים את התפקידים המיועדים לרובוטים בחיפוש אחר עבודות המתאמות לעתיד.

במילים אחרות, תפקידים רבים שעד לאחרונה בוצעו על ידי בני אדם, ננטשים על ידי עובדים שמעדיפים לעסוק במקצועות שיש להם עתיד, ובפרט במקצועות שניתנים לביצוע מהבית.

המעסיקים שנותרים ללא כוח עבודה אנושי, נאלצים לפנות לכוח עבודה מסוג אחר (רובוטי), מה שיאיץ את כניסתם של הרובוטים לרבים מקומות העבודה שננטשו, כמו למשל עבודות שירות בשדות תעופה וכדומה.

חברות שילוח ענקיות, לדוגמה, בוחנות אפשרות של הכנסת רובוטים שיתמכו בצוותי כוח האדם בכל הקשור לתפקידי אחסון, מיון, שילוח איתור הזמנות על פי דחיפות שילוחן וכדומה.

יותר ויותר חברות מנסות למצוא דרכים לסייע לעובדים לבצע את עבודתם ביעילות גדולה יותר ולהשיג פרודוקטיביות גדולה יותר, על ידי העברה לידי הרובוטים, משימות שגוזלות זמן רב מהעובדים האנושיים ואינן דורשות יצירתיות וכישורים רכים אחרים.

כלומר, הרובוטים לא מחליפים את בני האדם אלא משלימים את היכולות שלהם ומשחררים אותם ממשימות שהן קשות פיזית, או לא בטיחותיות, או גוזלות זמן רב מדי.

אם עד לפני כמה שנים, רק חברות בעלות תקציבי ענק יכלו להרשות לעצמן לשלבן בארגון, הרי שכיום הרובוטים הם הרבה יותר קומפקטיים, במחירים נמוכים יחסית, והם מתוכננים תוך התחשבות בצרכיו הספציפיים של כל ארגון.

הצמיחה בשוק הרובוטים שעובדים בשיתוף פעולה עם בני אדם צפויה לנסוק ובתוך כשנתיים להשלים עלייה של כ-45 אחוזים לעומת המצב לפני משבר הקורונה.

ככל שיותר רובוטים נכנסים לשוק הארגונים כך יורד מחירם, והוא צפוי להמשיך לרדת. עובדה זו צפויה להפוך אותם לפתרון בר ביצוע במגוון רחב של יישומים עבור חברות בכל הגדלים.

בשוק כבר יש רובוטים שמצוידים בחומרה, תוכנה ורכיבים אלקטרוניים, לרבות בקרים וחיישנים, שמאפשרים להם  לנוע ברחבי הארגון לצורך ביצוע משימותיהם.

העובד שמפעיל אותם יכול להשתמש בתוכנות המוטמעות בהם כדי לתכנן את אופן פעולתם בצורה המהירה ביותר ולנטר את הרובוטים כדי לוודא שהם מבצעים את המשימות כמתוכנן.

בסיכומו של דבר, הכנסת רובוטים לעבודה לצד עובדים אנושיים מאפשרת להגדיל את הפרודוקטיביות ולשפר את הבטיחות.

הם קלים לתכנות ויהיו קלים ופשוטים עוד יותר ככל שיעבור הזמן, הם זולים להתקנה והם מספקים דיוק רב יותר בסביבת העבודה. במילים אחרות, הם מאפשרים לארגון שמשלב אותם בעבודה השגרתית להיות תחרותי יותר, יעיל יותר ולהגיע מהר יותר לשוק עם מוצרים ושירותים חדשים.

מנתונים שפורסמו על ידי על פי האיגוד האמריקאי לתעשיות הרובוטיות, עד שנת 2025 צפויה ההוצאה העולמית על רובוטיקה להגיע לכ-13 מיליארד דולר.

הרובוטים צפויים לסייע לחברות גדולות, ובפרט לחברות קטנות, לצמוח מהר יותר. יש לכך חשיבות רבה על רקע האתגרים הניצבים כיום בפני חברות רבות, בין השאר עמידה בביקוש הגובר של הלקוחות, שינויים במחירים והתחרות הקשה בשוקי היעד.

ככל שהרובוטיקה תמשיך להתפתח וככל שיותר חברות ישלבו את הרובוטיקה בעבודה השגרתית, כך הצלחתם של ארגונים תהיה תלויה יותר ביכולת לנהל טוב יותר את האינטראקציה בין בני אדם ורובוטים.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה