מנתונים המסכמים את שנת 2011 בבריטניה, מתברר כי בשלהי המשבר הכלכלי העובדים שלא פוטרו נאלצו לעבוד שעות נוספות רבות ללא תמורה, זאת כדי להתמודד עם עומסים בארגון לאחר פיטורים מאסיביים של עובדים וכן מחשש לעתיד מקום עבודתם. מסיכום השנה עולה כי העובדים הבריטים נתנו שעות נוספות ללא תגמול בהיקף של 1,968. לו היו המעסיקים משלמים להם עבור שעות נוספות, הם היו סופגים הפסד של למעלה מ-29 מיליארד לירה שטרלינג.
ארגון העובדים הבריטי TUC מנסה כעת לקצץ בשעות הנוספות הלא משולמות וזאת לאחר ניתוח נתונים משנת 2011, אז עבדו כ-5.3 מיליון עובדים כ-7.2 שעות נוספות בשבוע (קרי יותר משעה נוספת ביום!) עבורם השכר – אם היו משלמים להם – הממוצע הוא 5,300 לירה שטרלינג בשנה.
ארגון ה-TUC מנסה להילחם במדיניות ההעסקה הכוללת העסקת עובדים מעבר לשעות העבודה ללא תשלום, אולם אנשי הארגון אינם אופטימיים לגבי יצירת מקומות עבודה חדשים בעקבות קיצוץ שעות נוספות, שכן לטענתם, בשוק הבריטי התפתחה מגמה של דרישה מעובדים ובעיקר ממנהלים – לתת אקסטרה. הארגון טוען כי מעסיקים רבים דוחקים בעובדים לעבוד שעות נוספות\ עובדה הפוגעת בבריאות הפיסית והנפשית שלהם עד כדי כך שהעובד כבר איננו אפקטיבי וזאת על חשבון יצירת מקומות עבודה חדשים בשוק, שיאפשרו למובטלים שמשתוקקים לחדור לשוק העבודה – הזדמנויות תעסוקתיות חדשות.
המצב בבריטניה החמיר על רקע המשבר עם גידול של עשרות אחוזים בשעות העבודה הלא משולמות בקרב ציבור העובדים. ב-1992 כ-4.2 מיליון עובדים עבדו שעות נוספות ללא תשלום בעוד שבשנת 2011 נרשמו, כאמור, 5.3 מיליון עובדים בקטגוריה זו, גידול בשיעור של 26%. כמו כן חל גידול בכמות השעות הנוספות הבלתי משולמות במהלך המיתון, ב-1992 עבדו 19.7% שעות נוספות ואילו ב-2011 עבדו 21.1% קרי חל גידול בשיעור של 7%.
דובר מטעם ה-TUC אמר בתגובה לנתונים: "בעוד שגורמים בממשלה לא הצליחו וחלקם אפילו לא ניסו להציל את המשק הבריטי מהמשבר הכלכלי, העובדים הם אלו שנאלצו לשאת בנטל, כשציבור מצומצם נאלץ לעבוד שעות מרובות. מצב זה הוא מסוכן לכולם, הוא מסוכן לבריאותו של העובד ואיננו צודק כלפיו, אבל הוא גם מסוכן למשק הבריטי שכן כל עוד המעסיקים מאלצים עובדים לעבוד אקסטרה וללא תשלום, הם אינם מייצרים מקומות עבודה חדשים וללא יצירת מקומות תעסוקה חדשים – המשק הבריטי לא ישתקם."