חדש בקליפורניה: מעסיקים יהיו מחויבים להפעיל תוכנית למניעת בריונות

חדש בקליפורניה: מעסיקים יהיו מחויבים להפעיל תוכנית למניעת בריונות

את הצעקות במסדרונות המשרד החליפו אימיילים תוקפניים הכוללים האשמות, איומים ועשרות סימני קריאה. אלימות מילולית, התנהגותית ופסיכולוגית תופסת תאוצה בימנו, ובארה"ב מתחילים לטפל בה

שיתוף
בריונות במקום העבודה

בריונות במקום העבודה

בישראל יש חוק למניעת הטרדה מינית וכולם מכירים אותו! כל אחד יודע בדיוק מה יקרה לו אם יפלוט בטעות הערה סקסיסטית כלשהי לכיוון עובדת או מנהלת, הערה שעלולה להשתמע במקרה כמינית.

אבל באותה נשימה, כל אחד יודע שהוא יכול לשאוג על המזכירה, עד כדי טונים מחרידים ולהשפיל אותה כי עשתה טעות מקצועית (כל עוד הוא לא אומר או רומז דבר הקשור למין או מיניות). כל אחד יכול לכנות עמית כ"חנון מחשבים" או "טמבל".

אלימות מינית היא ממש לא מחוץ לחוק והיא אף משנה את עורה באופן דינאמי ביותר באמצעות כלים טכנולוגיים חדשים. צעקות במסדרון פינו את מקומן למיילים חריפים הכוללים האשמות, איומים ועשרות סימני קריאה מדאיגים. צחקוקים במסדרונות פינו את מקומם להערות ציניות מלוות באייקונים מעליבים שנגישים לנו ברשתות (פייסבוק לדוגמה) או אפליקציות (וואטס-אפ).

אלימות מילולית, התנהגותית ופסיכולוגית היא אחד הגורמים הדומיננטיים לחוסר שביעות רצון של העובדים בעבודה ואף מהווים את אחד הגורמים לעזיבה (לצד שכר, הזדמנויות מקצועיות, שחיקה מקצועית ועוד).

נושא האלימות במקום העבודה, עם התייחסות ספציפית לאלימות ברשת החברתית, תופס מקום "מכובד" בשנתיים האחרונות בכנסים, סמינרים והשתלמויות של מנהלים ומנהלי משאבי אנוש. זו סוגייה שנידונה בבתי משפט שונים במדינות המתועשות. אתר Business Management Daily דיווח כי בקליפורניה החליטו להרים את הכפפה ולפתור את הבעיה, הן לטובת העובדים והן לטובת הארגון (שמאבד עובדים טובים ואף נחשף לתביעות משפטיות בשל התנהגות "בריונית" של עובדים ומנהלים).

ברוך הבא לארגון! מייד תעבור הדרכה למניעת הטרדה מינית ולאחר מכן הדרכה למניעת אלימות, ואז תוכל להתחיל לעבוד

אין חוק רשמי, כמו החוק למניעת הטרדה מינית, שמורה לעובדים ומנהלים מהם הגבולות הברורים בין התנהגות נורמטיבית לחציית גבולות בהיבט של בריונות ארגונית.

צעקות, קללות, מילות גנאי, העלבת עובד ברשת החברתית דרך תגובות מזלזלות או ניסיון להסית עובדים כנגד עובד או מנהל, כל עוד הם לא גלשו לאלימות פיזית או מינית כמובן, לא נתפסו עד היום כתחום שבו הארגון חייב לטפל. עד היום היה באפשרותו של הארגון להחליט האם הוא בוחר להתייחס לסוגיה זו או לא. זה היה תלוי תרבות ארגונית, שיקול דעת של מנהלים בכירים או בעלי המניות ו/או יוזמה של מנהלים, ועדי עובדים או עובדים שבוחרים להילחם

בחוסר צדק. עד היום הארגון לא היה מחויב, על פי חוק, למנוע מעובדים ומנהלים לנהוג באלימות (רגשית, פסיכולוגית ומילולית). בקרוב מאוד זה ישתנה בקליפורניה, ומשם סביר להניח שזה יגלוש לטריטוריות נוספות.

בדומה לנוהל למניעת הטרדה מינית במקום העבודה, כל ארגון בקליפורניה, המעסיק מעל 50 עובדים, יאלץ להתחיל לפעול על פי ההנחיות החדשות למניעת בריונות בעבודה, החל מה-1 בינואר 2015.
סביר להניח שהבשורה תגיע גם אלינו, לישראל, בשלב זה או אחר. חברות גלובליות ומקומיות, כדאי להתחיל ללמוד את המנגנון החדש מבעוד מועד.

מדינת קליפורניה לוקחת ברצינות את נושא ההטרדה המינית. בין היתר, באמצעות החוק המחייב כל חברה המעסיקה מעל 50 עובדים לקיים הדרכה למניעת הטרדה מינית לכל מנהל בארגון, כבר בחצי השנה הראשונה להצטרפותו. בנוסף, המנהלים נדרשים לעבור רענון לפחות אחת לשנתיים.

צעד נוסף למניעת אלימות/ בריונות במקום העבודה כחלק מהמאמץ של ארגוני עובדים וארגונים הפועלים למען עובדים – ליצור סביבת עבודה בטוחה לעובדים.

עם החלת החוק בינואר 2015, כל ארגון שמעסיק 50 עובדים ומעלה יצטרך להתחיל לקיים הדרכות למניעת אלימות. כעת, בעקבות החלת החוק החדש, מעסיקים יאלצו להפעיל מנגנון זהה שמטרתו להכשיר את כלל המנהלים (לאורך ולרוחב הארגון) לפעול למניעת אלימות מכל סוג שהיא.

איזו מדינה תהיה הבאה להרים את הכפפה והאם גם ישראל תצטרף ליוזמה?

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה