הנהלת חברת ההסטארט-אפ Everything.me, הודיעה היום (א') על החלטתה לסיים את פעילותה ולפטר את רוב עובדיה כיוון שכשלה ביצירת מודל עסקי בר קיימא בשל התחרותיות הגבוהה בשוק. המוצר אותו שיווקה החברה הוא ממשק מעטפת עבור מכשירי אנדרואיד.
כך, 36 עובדים החברה מצויים כרגע בסכנת פיטורים, 5 שנים לאחר שהוקמה החברה וגייסה כ-37 מיליון דולר. בחברה ציינו כי חלק נכבד מהכספים שגייסה נותר בקופה.
"מתוך אחריות כלפי חברי הצוות וכספי המשקיעים, החליטה החברה כי למרות ההישגים המרשימים והצמיחה הניכרת – 15 מיליון התקנות ברחבי העולם – עליה להפסיק את פעילותה בהעדר היכולת לבסס מודל עסקי בר קיימא", הסבירו בחברה. "המוצר הראשי של החברה, מסך בית לאנדרואיד, היה מדורג בעשיריה הראשונה בקטגוריה שלו במעל 40 מדינות וייצר עבור מפתחי אפליקציות אחרות כמיליון הורדות בחודש דרך מערכת ההמלצות המובנית בו. עם זאת, לא ניתן היה להמיר מספרים מרשימים אלו לכדי הצלחה עסקית".
"זו החלטה כואבת, בנינו צוות מדהים ומוצר שהשקענו בו את כל כולנו וקיבל את אהבת המשתמשים", מסר ג׳ואי שמחון, מייסד וסמנכ"ל הטכנולוגיות. "אין לי ספק שעוד נשמע רבות על יוצאי החברה וכי הם יביאו את הדרך המיוחדת שגיבשנו לבניית מוצרים וטכנולוגיה לחברות אחרות שיהיו בנות מזל לקבל אותם".
בישראל פוטרו לאחרונה עובדים רבים בענף ההייטק. בשבוע שעבר חברת סיסקו פיטרה 40 עובדים, לאחר שגייסה במהלך השנה האחרונה כ-120 עובדים חדשים. לאחרונה התבשרנו על כ-100 עובדים שפוטרו מקוואלקום ישראל, 15 עובדים ישראלים שפוטרו מ-Pursway, ועל סבב פיטורים נוסף במארוול של כ-100 עובדים, לאחר שכבר נפרדה מ-150 עובדים. בסוף אוגוסט השנה סיימה אינטל מהלך גיוסים של כ-80 ממפוטרי מארוול ו-55 ממפוטרי AMD.
ומה קורה בעולם? מנכ"ל טוויטר הכריז שכ-300 מעובדיו ילכו הביתה בעקבות שינויים מבניים בחברה, בכוונת מפעילת הרכבת הגרמנית דויטשה באן לנקוט בכמה צעדי חיסכון רדיקליים, בהם קיצוץ משמעותי בכוח אדם ובמיוחד בחטיבת שינוע המטענים, שצפויה להיפרד מכ-5,000 עובדים.
כ-30,000 עובדים מצויים בסכנת פיטורים ב-HP העולמית, כ-1,100 עובדים צפויים להתבשר על פיטוריהם מגרופון, וכ-10% מעובדי המנהלה במטה העולמי של סמסונג ככל הנראה יפוטרו גם הם.