כבר נכתב רבות על כך שאחת התחלואות החמורות של עולם העבודה בימינו הוא הזמינות האינסופית והיכולת לעבוד בכל זמן ובכל מקום. המצב הזה אחראי לאחד הסיוטים המוכרים לכולנו: העייפות עושה את שלה ובשעת לילה מאוחרת או בסיום יום עבודה מתיש אנו שולחים דוא"ל שלא התכננו לשלוח עדיין, שיש בו פגמים או שהוא נשלח לממוען הלא נכון. אם אתם אנשי משאבי אנוש וההודעה כוללת מידע אישי שאינו אמור להיחשף, הסיוט נורא שבעתיים. חברת סטארט-אפ שנקראת Criptext מציעה פתרון לבעיה.
קריפטקסט מציעה פתרון מסוג "איך לא חשבו על זה קודם": אפשר פשוט לקחת בחזרה את הדוא"ל, גם אם הנמען כבר קרא אותו. חברת הסטארט אפ מציגה את עצמה כדרך בטוחה יותר לשלוח דוא"ל. התכנה זמינה כפלאג אין וכהרחבה לדפדפן לג'ימייל ואאוטלוק.
התכנה פועלת בתוך הדוא"ל שלכם. כאשר אתם מחברים הודעה בג'ימייל או באאוטלוק כאשר קריפטקסט "דולקת", אתם יכולים לאתר מתי, היכן ומי פתח הודעות דוא"ל או הוריד צרופות שהוספתם לדוא"ל, לקחת בחזרה הודעות שנשלחו ואפילו לשלוח טיימר הרס עצמי בסגנון Snapchat, שבאופן אוטומטי לוקח בחזרה הודעות דוא"ל שנשלחו לאחר משך זמן שנקבע מראש. המשתמשים יכולים גם לשלוח הודעות מקודדות למי שהם רוצים, לא משנה אם הנמען משתמש בקריפטקסט או לא.
אז איך נראית פונקציית ה-unsend? כאשר התוכנה פועלת, אתם יכולים לקראות את הסטטוס של כל הודעות הדוא"ל ששלחתם, כולל האם כל אחת מהן נפתחה כבר ומהיכן.
התוכנה מיועדת לחברות עם מידע רגיש
אתר The Fiscal Times מדווח שהחברה גייסה כבר 500,000 ממשקיעים פרטיים. המימון החדש ישמש את קריפטקסט לשמירה על בסיס הלקוחות כדי לשפר את המוצר שלה. מנכ"ל קריפטקסט, מאיר מזרחי, אומר שתמיד התעניין באפליקציות שליחה – ב-2011 הוא השיק אפליקציה שנקראת Jigl, אפליקציית שליחה שבנויה על פלטפורמת פייסבוק.
מאוחר יותר פיתח מזרחי את הרעיון לאפליקציה חדשה נוספת שנקראת HASH ונועדה לאנשי מקצוע שרוצים לשלוח מסרים חסויים. כעת מזרחי והצוות שלו חוזרים עם קריפטקסט, שגרסת הבטא שלה הוצגה במאי ב- TechCrunch Disrupt NY.
מזרחי אמר ל- Business Insiderשקריפטקסט מיועדת לחברות ששולחות הרבה מידע רגיש – בעיקר חברות לניהול הון, חברות של שירותים רפואיים ומשרדי עורכי דין. לאור כל הפריצות למאגרי מידע ודליפות הדוא"ל בשנים האחרונות, קריפטקסט שואפת לעזור לחברות לשפר את התכתובת האלקטרונית שלהן.
החיסרון הגדול של קריפטקסט הוא שהיא לא יכולה למנוע מהנמענים לקרוא הודעות לא רצויות, אלא אם הצלחתם לקחת אותן בחזרה בזמן. לכן, לפחות בנוגע לדוא"ל בעייתי שנשלח בגלל תשישות, הפתרון הוא לא לעבוד עד צאת הנשמה.