ארה"ב: המרצים מרוצים מהשכר

ארה"ב: המרצים מרוצים מהשכר

שכר המרצים עלה בשיעור של 1.9%. פער בשיעור של למעלה מ-50% נרשם בין מוסדות פרטיים לציבוריים ושל 30% בין החוגים

שיתוף
שכר
שכר

שכר המרצים במוסדות האקדמיים בארה"ב עלה ב-1.9% בשנה האחרונה אולם קיימים פערי שכר עצומים בין המרצים, בינם לבין עצמם, כאשר הפערים הבולטים ביותר הם: פערי שכר בשיעור של 52% בין המרצים במגזר הפרטי למגזר הציבורי. בקרב הסגל הזוטר קיים פער של עד 27% בשכר על פי מחלקות ותחומי הלימוד ובקרב הסגל הבכיר (הפרופסורים) קיים פער של עד כ-30% בשכר וזאת גם כן על פי תחומי הלימוד.

על פי מחקר חדש, שנערך על ידי האגודה האמריקאית למשאבי אנוש והתאחדות המרצים, עולה כי באקדמיה לא הורגשו זעזועי המיתון במשק, אם לשפוט על פי העובדה שבין 2011 ל-2012 נרשמה עליית שכר המרצים בשיעור של 1.9%.

כמו בשנים עברו, גם השנה חלה עליה חדה יותר בשכר המרצים במוסדות הפרטיים להשכלה גבוה (שם נרשמה עליית שכר בשיעור של 2.3%) ביחס לשכר המרצים במוסדות ממשלתיים (שם נרשמה עליית שכר בשיעור של 1.1%).

מהמחקר עולה כי בנוסף על הפער בשיעור העלאת השכר בין מרצים במוסדות פרטיים לבין מרצים במוסדות ציבוריים, קיים פער משמעותי בין המרצים שמקורו בתחומי הלימוד. כך למשל, עוזר הוראה בחוג למדעי המחשב משתכר בממוצע שנתי 74,000 דולר (קרי מעל 6,000 דולר לחודש) ואילו מתרגל בחוג לשפות זרות משתכר ממוצע שנתי של 54,000 דולר (קרי 4,500 דולר בחודש). שכר המרצים (הפרופסורים) במקצועות ההנדסה מגיע ל-118,000 דולר בשנה (קרי 9,830 דולר בחודש) ואילו השכר הממוצע של פרופסורים להיסטוריה מגיע ל-83,000 דולר בשנה (המהווים 6,900 דולרים בחודש).

מהתאחדות המרצים נמסר כי במהלך 4 השנים האחרונות נרשם הביקוש הגבוה ביותר למרצים בתחום הנדסה, משפטים ומנהל עסקים, על כן שכר המרצים ועובדי ההוראה השונים בתחום הוא הגבוה ביותר בכלל המוסדות. 

ג'ון קרטיס, מנהל המחקר, ציין כי בסך הכול ניתן להבחין במגמת עלייה בשכר המרצים וכי לאור העובדה שמוסדות אקדמיים פרטיים נפתחים ו/או מתרחבים, צפויה מגמת עליה מתונה בשכר המרצים וצפויה להם יציבות יחסית.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה