ארגון שואף לנהל מחזור עובדים בדיוק כמו תהליך הרכש או המכירות

ארגון שואף לנהל מחזור עובדים בדיוק כמו תהליך הרכש או המכירות

ריאיון עם איציק ג'יני, מנכ"ל פעילות ה-AX של Prodware ישראל, בעקבות הכנס חדשנות בטכנולוגיית משאבי אנוש

שיתוף
תוכנות משאבי אנוש
תוכנות משאבי אנוש

בעקבות כנס חדשנות בטכנולוגיית משאבי אנוש, שהתקיים ב-2 במאי במלון אינטרקונטיננטל בתל אבי בחסות חברת HRus ו'אנשים ומחשבים'- שיחה עם איציק ג'יני, מנכ"ל פעילות ה-AX של Prodware ישראל.

עינת שמעוני, אנליסטית בחברת STKI, אמרה בכנס כי 80% מהארגונים הגדולים עושים שימוש במערכות HR בסיסיות. מה מספקות כיום מערכות ה-HR המתקדמות?
איציק ג'יני: מרבית המערכות הקיימות כיום בשוק משמשות בעיקר לתיעוד מידע בסיסי על העובד. החברות רואות במשאב האנושי כמשאב החשוב והמרכזי בארגון, זה שייתן לחברה יתרון תחרותי. בעקבות השינויים המהירים שארגונים חווים בתחום המשאב האנושי, יש צורך במערכות מידע חדישות וחדשניות, הנותנות יכולת לשליפת נתונים מהירה ומדוייקת של מידע וניתוח מצבת כוח האדם הנוכחית מול המתוכננת.

על מנת להתמודד עם הצרכים הללו, יש חשיבות רבה למידע ארגוני זמין אודות העובדים, המנותח באופן חכם ורלוונטי לרמות ניהול שונות. מידע זה מקיף את כל מחזור החיים של העובד בארגון, משלב הראשוני שבו העובד היה מועמד ועד לעזיבתו את הארגון.

עד כה סיפקו מערכות ה- ERP בעיקר פתרונות לצרכים פיננסים ולוגיסטיים בארגון. אלו תמורות חלו וכיצד הן הובילו את מנהל משאבי אנוש למעמד ה- Super User החדש של מערכת ה- ERP?
 איציק ג'יני: כיום אנו עדים לצורך של חברות לנהל את המעקב אחרי תהליך הגיוס והעסקת עובד משלב הגיוס ועד העזיבה או היציאה לגמלאות, בדיוק כפי שנעשה מעקב על תהליך הרכש, או תהליך המכירות. על כן, יש כיום מערכות ERP שיודעות לבצע את זה את המעקב הזה. לדוגמה: זימון מועמד מתבצע בדרך כלל במספר שלבים, שלב ראשון מיפוי מקצועי ואישיותי, לאחר מכן זימון לראיון מקצועי ואולי תיאום עם גורם חיצוני לארגון כגון יועץ/מכון השמה וכו'. כל השלבים הללו דורשים תהליך ארוך, הכולל תיאום פגישות בין הגורמים השונים בארגון ותיאום עם מספר מועמדים, מה שמוביל לבזבוז אדיר של משאבים. הנהלת החברה ומנהל ה- HR שואפים יחד להפוך את התהליך הזה ליעיל יותר, מהיר ובעיקר לקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבור הארגון באמצעות המערכות.

מניסיונך, מהם הערכים המוספים שמשיגים ארגונים העובדים עם מערכות HR ארגוניות?  
איציק ג'יני: בראש ובראשונה הארגון מתכנן מראש, על סמך הנתונים במערכת, הן תכנון ארגוני לטווח קצר והן לטווח ארוך, מה שמוביל לקבלת החלטות: הצגת מידע על עובד בודד או קבוצת עובדים, משרות, המלצה על פעולות קריטיות ועל הצעדים הבאים שיש לנקוט ועוד. ניתן לשלב גישה רחבה של מדדים ומדדי ביצוע מרכזיים (KPI) עבור תחום ניהול הכישורים בארגון או הכישורים הנדרשים למשרה מסויימת. המדדים הינם מדדים אוטומטיים. בנוסף, המערכת נותנת למנהלים במטה של חברה גלובאליות שליטה בתאגידים, תוך פיקוח על מצגת כוח האדם בסניפים השונים ובמדינות השונות. יש לנו במיקרוסופט מספר יישומים כאלו, ואנחנו רואים את השליטה והבקרה של מטה ההנהלה על אותן חברות בנות, על מצבת כוח האדם, שינויים פרסונאליים, ביצועי עובדים שימור עובדים וכיו"ב.

מהו ניסיונה של פרודוור ביישום מודול מערכות משאבי אנוש בארץ ובעולם?  
איציק ג'יני: במדינות השונות בעולם יש כיום דרישה למערכות ERP הכוללות את מודול ה-HR. ארגונים בינלאומיים מנצלים את יכולת המערכת לשליטה ובקרה על הסניפים במדינות השונות, ואילו בחברות מקומיות מושם דגש על ניהול כוח אדם ותהליכי הגיוס. מאפיין נוסף שאנחנו רואים בדרישות החדשות הוא ניהול מערך התגמול תמרוץ של העובדים.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה