אסטרטגיה ארגונית בקליק

אסטרטגיה ארגונית בקליק

חברת הזנק אוסטרלית מציגה תוכנת ניהול ומעקב אחר האסטרטגיה בארגון. איך זה עובד?

שיתוף
שיטות עבודה במשאבי אנוש

שיטות עבודה במשאבי אנוש

שני יזמים צעירים, המגיעים מרקע במשאבי אנוש, אחד מענף הבנקאות והאחר מתעשיית הייצור, הקימו יחד חברת הזנק בשם Cascade. מטרת החברה, המבוססת על מודל שירות כתוכנה, הינה לאפשר לארגון לנהל את האסטרטגיה, להנגיש אותה לכל אחד מהעובדים, לוודא שאכן כל פונקציה בארגון מחוברת, בעשייה היום יומית, לאסטרטגיה.

אריק פאריד וטום רייט, היזמים שהקימו את החברה, מסבירים מדוע הארגון זקוק לפתרון טכנולוגיה כדי לתמוך באסטרטגיה הארגונית בצורה הבאה: בעוד שמנהלים בארגון יכולים לשבת בחדרי ישיבות ולבנות אסטרטגיות 'גרנדיוזיות', יש להם מעט מאוד יכולות כשמדובר על הנגשת אותן אסטרטגיות לציבור העובדים. בנוסף, אין להם כמעט את היכולת (או המשאבים) לעקוב אחרי כל אחד מן העובדים ולראות שכל אחד מהן פועל מתוך הבנה ברורה של מהי האסטרטגיה ומתוך מחויבות לקדם אותה. אז בסוף היום להנהלה יש אסטרטגיה עסקית ברורה ולעובדים יש פחות או יותר מושג מה הם נדרשים לעשות.

אריק פאריד: "מערכות משאבי אנוש שעומדות לרשות צוותי משאבי אנוש נותנות מענה נקודתי. הן מסייעות בתחומים מסוימים כמו בדיקת נוכחות, ניהול שכר או סינון קורות חיים וכל מיני פונקציות העומדות בפני עצמן, אולם התוכנות הקיימות כיום במשק לא נועדו לתת לארגון מענה ספציפי לניהול האסטרטגיה. מערכות אלה לא נותנות להנהלה אינדקציה לגבי האופן שבו כלל העובדים מכירים את האסטרטגיה, מבינים אותה ופועלים כדי ליישם אותה. העובדים עצמם אינם מסוגלים לראות האם וכיצד הם משתלבים בתמונה הגדולה."

כדי ליצור את החיבור המושלם בין האסטרטגיה ובין העובדים והעשייה, הקימו רייט ופאריד את קאסקייד, במטרה להעמיד לרשות הארגון תוכנה מבוססת ענן, שתסייע להם 'לתרגם' לכלל העובדים את האסטרטגיה ותסייע להם לפעול על פיה ולבדוק את עצמם, איך הם מתקדמים ביחס למטרות והיעדים הנגזרים מהאסטרטגיה. לדברי פאריד: "אסטרטגיה, נכונה וחכמה ככל שלא תהיה, לא תעבוד אם העובדים לא יבינו אותה ולא יוכלו לבחון את עצמם ביחס אליה בכל יום מחדש."

קאסקייד מאפשרת לכל עובד להכיר ולהבין את האסטרטגיה הארגונית, עם דגש על מטרות ויעלים ספציפיים, עם דגש על מטרות ויעדים הרלוונטיים לתפקידם. את האסטרטגיה הארגונית הם יכולים לסנכרן עם המטרות והיעדים האישיים שלהם, דרך התוכנה, כדי לנהל את הפעילות שלהם בכפיפות לאסטרטגיה הארגונית. כך הם יכולים לבחון את עצמם, יום אחרי יום ושעה אחר שעה, ביחס לאסטרטגיה הארגונית, קרי לראות היכן הם עומדים ביחס לתמונה הגדולה.

לא רק העובד יכול לעשות שימוש בתוכנה כדי לראות שהוא אכן מחובר לאסטרטגיה הארגונית ביום יום. קאסקייד מאפשרת גם להנהלה לעקוב אחר ההתקדמות של העובדים ומנהלים כדי לזהות חריגות, בזמן אמת. טום רייט: "מה שקורה כיום בארגונים זה שבתחילת השנה ההנהלה מציגה את האסטרטגיה לשנה הבאה. מתחילה השנה ועמה הפעילות השוטפת אולם פתאום, בחודש יולי, מתברר שעובדים ואפילו צוותים לא בדיוק עבדו כדי ליישם את האסטרטגיה כפי שהיא הוגדרה. עכשיו מתברר שבמשך חודשים לא היה קשר בין האסטרטגיה לעשייה בפועל. השימוש בקאסקייד מאפשר לארגון לזהות חריגות כבר באותו חודש."

החוזקות של המערכת, על פי פאריד ורייט, נמצאים בפשטות שבה המערכת מציגה בפני עובדים ו/או ההנהלה, בצורה גראפית ברורה את החיבור בין האסטרטגיה לעשייה. ניתן לראות בצורה חדה האם יש חפיפה או סטייה ועד כמה הסטייה גדולה, בכל זמן נתון. רייט: "מנהל שעושה שימוש בקאסקייד, יכול לקבל לידיו תמונה גראפית, צבעונית וברורה, אשר אומרת לו במפורש האם הוא יצליח או יכשל!".

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה