שיתוף

כניסתם הצפויה של הרובוטים לכמעט כל תחום עיסוק, תפתור למעסיקים סוגיות העסקה רבות, אבל בה בעת גם תגביר את הביקוש של הארגונים לעובדים בעלי כישורים יחודיים, ובעיקר יצירתיים.

אם בעבר, השאיפה הגדולה ביותר של כל מי שרצה ללכת ללמוד באוניברסיטאות או במכללות, היתה ללמוד תחום שיניב הכנסות גבוהות ככל האפשר, הרי שכיום, הכדאיות עוברת דווקא לתחומים היצירתיים.

אלה שבעבר נחשבו לבזבוז זמן של סטודנטים. בעבר, בכל פעם שסטודנט נרשם ללימודי מדעי הרוח, לבתי ספר לאמנות ולתחומי לימוד אחרים שנדרשת בהם יצירתיות, השאלה שחזרה על עצמה שוב ושוב היתה: מה תעשה עם זה? לא חבל על הזמן והכסף?

אם כן, בשנים הקרובות, דווקא התחומים היצירתיים הם אלה שיהיו הפרקטיים ביותר עבור העובדים, לרבות אמנות ויזואלית ומילולית, מוזיקה, פילוסופיה ועוד.

גם לתחומי עיסוק כמו חינוך ותחומים נוספים הדורשים עבודה עם אנשים צפוי להיות ביקוש הולך וגובר.  

מנגד, מקצועות שנדרשים בהם ידע ומיומנות שהם ברובם טכניים, יעברו בהדרגה לתחום העיסוק של הרובוטים וינוהלו על ידי הבינה המלאכותית.

לדוגמה, ככל שיעברו השנים, נראה יותר ויותר רובוטים בתחומי הפיננסים, בעוד שבתחומי השיווק סביר להניח שעוד שנים רבות קדימה תהיה דרישה לעובדים אנושיים בעלי כישורים יחודיים בשיווק.

תחומים אחרים יהיו מעורבים, כלומר יבוצעו על ידי עובדים אנושיים ורובוטים כאחד: הרובוטים יבצעו את העבודה הפשוטה שאינה דורשת יצירתיות, ולצידם יעבדו עובדים אנושיים שיעסקו בחלקים היצירתיים של אותו מקצוע.

במילים אחרות, בעוד שהמשימות הטכניות והמשימות הפיזיות הקשות ומסכנות החיים יעבור ככל הנראה במלואן לידי הרובוטים, יהיו גם רובוטים שיעבדו שכם אל שכם עם עובדים אנושיים, במטרה להגביר את הפרודוקטיביות. הרובוט יבצע את החלקים הפחות יצירתיים והיותר טכניים של אותו תחום עיסוק.

לדוגמה: איסוף ראיות על ידי המשטרה עשוי להתבצע על ידי רובוטים, בעוד שחוקרים אנושיים הם אלה שיצטרכו להוסיף את המרכיב היצירתי בחקירות.    

בשורה התחתונה, בעשורים הקרובים, כל ארגון יזדקק לעובדים אנושיים, שיבצעו את המשימות היותר יצירתיות ומתוחכמות, בעוד שהעבודות הפחות יצירתיות ינוהלו על ידי הבינה המלאכותית.

בעתיד הקרוב נראה יותר ויותר רובוטים שעונים במוקדי שירות הלקוחות, שמגיבים על הודעות דואר אלקטרוני ועל הערות ברשתות החברתיות, מסייעים בנושאי מיתוג, מוכרים מוצרים ועוד.

ממחקרים שבוצעו בארה"ב עולה, כי בתוך כ-15-25 שנה צפויים הרובוטים להחליף כ-40% מכל התפקידים הקיימים.

עוד עולה מהמחקרים, כי כבר כיום מתבצעים כ-17% מהתפקידים בארגונים על ידי רובוטים, ושיעור זה צפוי לגדול בכ-30% בשלוש השנים הקרובות.

לאור כל זאת, כדאי וחשוב שארגונים יתחילו להיערך לקראת עידן הרובוטיקה. יש להתמקד באינטראקציה שתהיה בין בני האדם לרובוטים, ולנסות להזיק אילו מקצועות יהיו שימושיים בעתיד לבני אדם.

 

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה