השפעתם של גלי הפיטורים – בעיקר בחברות ההייטק הגדולות – אינה נותנת את אותותיה בכל הנוגע למהירות איוש משרות פתוחות, ואף נראה כי משפיעה מעט יחסית על הנכונות של טלנטים מבוקשים לעבור מחברה לחברה.
במילים אחרות, טלנטים מובילים עדיין עלולים לעזוב את הארגון שנים ספורות לאחר שגויסו אליו.
על מנהלי משאבי האנוש מוטל להיות מוכנים בכל רגע למלא את המשרות שהתפנו במהירות האפשרית. כל יום שמשרה נותרת פנויה משמעותו שהארגון מפסידן כסף, בין אם ישירות או בעקיפין.
גם כעת, כאשר חברות מפטרות עובדים, למועמדים טובים תמיד יש ביקוש גבוה והם עשויים לקבל הרבה מאוד הצעות מהרבה מאוד חברות.
המשמעות היא, שאם הליכי הגיוס ימשכו על פני זמן רב מדי, הארגון עלול להפסיד את המועמדים הטובים ביותר לטובת חברות אחרות.
כבר לפני כמה שנים ארגונים שחששו לאבד מועמדים במהלך הליך הגיוס, פיתחו שיטות לגיוס מזורז. כיום, הליכי הגיוס המזורז יכולים להתבצע ביעילות רבה יותר אם משלבים בהם בינה מלאכותית.
מרגע שעובד מגיש את מכתב ההתפטרות, לארגון יש בדרך כלל חודש כדי למצוא לו מחליף, כדי שהמשרה לא תשאר פתוחה.
ארגון שנוקט בהליך גיוס מזורז יכול להתחיל את שלב הראיונות כעשרה ימים מתחילת ההליך, ולאחר כעשרה ימים נוספים הוא כבר יכול לנהל משא ומתן על תנאי השכר וההטבות.
המסלול היותר מזורז מאפשר לחברות לגייס אלפי עובדים, גם בחו"ל, בתוך תקופה קצרה ביותר. אחת הדרכים לבצע זאת היא לקבל החלטות על גיוסים על בסיס יומי.
לשם כך, מנהל משאבי האנוש יצטרך להסתמך על בינה מלאכותית שתסייע בהתאמת המועמדים לדרישות, לצוות, לארגון ולמנהל הישיר.
המשמעות של קבלת החלטות על גיוסי עובדים על בסיס יומי היא יצירת רצף של גיוסים, שמאפשר למנהלי משאבי האנוש להימנע מהמרוץ נגד מחוגי השעון, שמתחיל עם עזיבה של עובד, וכאשר נוצר צורך דחוף בגיוס בעלי מיומנויות ספציפיות לפרויקט שהחברה זכתה בו.
בשיטת הגיוס המזורז כדאי להתמקד במועמדים שיודעים בדיוק מה הם רוצים לראות בתפקיד שימלאו, ומסוגלים לתת תשובות מהירות לגבי דרישותיהם.
בה בעת, על מנהל משאבי האנוש להיות מסוגל לענות במהירות ובכנות על שאלות המועמדים במהלך ריאיון העבודה.
זאת ועוד, מנהלי משאבי אנוש חייבים להיות במעקב צמוד אחר התקדמותו של הליך הגיוס בנוגע לכל מועמד.
זה כולל שליחת הודעת תודה לכל מועמד על כך שהתראיין למשרה, לעדכן אותו בכל שלב בתהליך, לדווח לו מתי יהיה השלב הבא, מה יכלול השלב הבא ואיך הוא צריך להתכונן אליו.
ארגון שמחליט לנקוט בהליך של גיוס מזורז חייב לייעל מאוד את קבלת ההחלטות על ידי צוות גיוס במחלקת משאבי אנוש שהוכשר לכך מלכתחילה.
כאמור, מערכות הבינה המלאכותית יכולות לסייע רבות לזירוז הליך הגיוס. פלטפורמות אלה יבצעו את המעקב אחר הראיונות וכל אחד משלבי הגיוס, ויספקו למנהל משאבי האנוש את כל הנתונים על המועמד, בזמן אמת, ברגע שבו הוא יזדקק להם.
חשוב לשפר את התהליך תוך כדי התקדמותו ולאחר כל סבב גיוס מזורז יש להפיק לקחים ולהסיק מסקנות לגבי שיפור ההליך לקראת הסבב הבא.