אין כמעט עובד או מנהל שלא חווה שחיקה בעבודה במידה זו או אחרת. התגובה האינסטינקטיבית של רבים מהעובדים והמנהלים היא לנסות להדחיק את תחושות השחיקה ולהתעלם מהן.
אלא שבני אדם אינם יכולים לעבוד לאורך זמן תחת תחושה של שחיקה, בלי שהעבודה שלהם תפגע. מחקרים שבוצעו בעולם מראים שיש קשר הדוק בין שחיקה בעובדה לבין לירידה בפרודוקטיביות.
שחיקה שנמשכת לאורך זמן מביאה להיעדרויות מהעבודה, בין השאר בגלל בעיות בריאותיות שמגיעות בעקבות שחיקה מתמשכת.
תופעות נוספות שנובעות משחיקה הן בעיות בריכוז, ירידה במוטיבציה ואפילו רצון לעזוב את מקום העבודה.
על פני השטח נראה שטובת הארגון דורשת שעובדים ימשיכו לעבוד כרגיל למרות תחושות השחיקה, בגלל הסברה השגויה שעבודה ללא מנוחה מגבירה את התפוקה. אבל כאמור, התשישות והשחיקה דווקא מפחיתות את הפרודוקטיביות במידה רבה.
שחיקה של עובדים נוצרת כתוצאה מלחץ עבודה כרוני שגורם לתשישות רגשית שבעקבותיה ירידה בהישגים המקצועיים.
מסקר של חברת המחקרים האמריקאית גאלופ עולה, כי כ-23% מהעובדים מדווחים על תחושת שחיקה בעבודה 'לעתים קרובות מאוד' או 'תמיד' וכ-44% עובדים נוספים מדווחים על תחושת שחיקה 'לפעמים'.
מסקר שנערך לפני כשנתיים על ידי פלטפורמת הקהילה במקום העבודה Blind, עולה, כי כ-73% מעובדי ההייטק דיווחו על תחושת שחיקה בעבודה. כ-40% מהם אמרו כי הם מרגישים שחוקים לעתים קרובות או תמיד.
ממחקר שנערך על ידי ארגון הבריאות העולמי לפני כארבע שנים עולה, כי שחיקה בעבודה נכללת בסיווג הבינלאומי של מחלות כתופעה תעסוקתית.
מחקר אחר שנערך בשנת 2018 ופורסם בכתב העת Journal of Applied Psychology מצא, כי עובדים שחשים שאין להם שליטה על היקפי העבודה שלהם וכי הם 'טובעים' בעבודה, נוטים יותר לחוות שחיקה.
החוקרים המליצו לאפשר למנהלים לאפשר לעובדים הרבה יותר אוטונומיה על שעות העבודה שלהם והיקפי העבודה, כדרך להפחית את מידת השחיקה שלהם.
החוקרים במחקר זה טענו כי דרישות בעבודה כמו עומס עבודה ולחץ זמן, היו המנבאים החזקים ביותר לשחיקה בקרב עובדים.
ממחקר שנערך לפני כשלוש שנים ופורסם בכתב העת Journal of Occupational Health Psychology עלה, כי עובדים בעלי מידת מחוברות גבוהה לארגון, כלומר עובדים שחשים תחושת שייכות חזקה לארגון, נוטים לחוות פחות שחיקה לעומת עובדים שאינם חשים שייכות לארגון.
עוד עלה ממחקר זה, כי חוסר ביטחון של עובדים בעבודה, והיעדר תמיכה מצד עמיתים לעבודה, הם בין הגורמים המרכזיים והמשמעותיים ביותר לשחיקה של עובדים.
לפני כשנתיים ערך האתר לחיפוש עבודה FlexJobs סקר ממנו עלה, כי כ-75% מהמשתתפים דיווחו שחוו שחיקה בעבודה, וכ-40% מהמשתתפים אמרו שהם עזבו מקום עבודה בגלל תחושת השחיקה.
מסתבר שעומס גדול מדי של עבודה גורם לשחיקה גם כאשר העובדים עובדים מביתם. סקר שנערך לפני כשנתיים על ידי פלטפורמת חיפוש העבודה המקוונת בשם Monster הראה, כי כ-69% מהעובדים דיווחו שחוו תסמיני שחיקה בזמן שעבדו מהבית.
המחקרים הללו מצביעים על כך ששחיקה היא בעיה משמעותית במקום העבודה, משום שהיא משפיעה לא רק על רווחתם של העובדים אלא גם על היעילות והפרודוקטיביות שלהם.
לכן יש חשיבות רבה לכך שארגונים ינקטו צעדים יעילים למניעת שחיקת העובדים, בין השאר על ידי קידום סביבת עבודה תומכת, הענקת שליטה רבה יותר לעובדים על עבודתם, וטיפול בבעיות של איזון בין עבודה לחיים אישיים.