שיתוף

במוקד המגמות החדשות בתחום משאבי האנוש ניצבת ההתמודדות של הארגונים עם הצורך הגובר ברכישת יתרונות תחרותיים בשוק העבודה.

מחקרים שבוצעו בכמה מקומות בעולם מראים, כי הארגונים שצפויים להתייצב בראש רשימת המתמודדים בהצלחה עם האתגרים שצצים חדשות לבקרים, הם הארגונים שישכילו לאמץ טכנולוגיות עדכניות המיועדות למשאבי אנוש.

ככל שהתחרות על טלנטים ועובדים מיומנים תגבר, כך יגבר גם הצורך במערכות טכנולוגיות שיסייעו למנהלי משאבי האנוש לבחור את הטובים והמוכשרים שבין המועמדים ובה בעת להוות עבורם יעד אטרקטיבי.

לאחרונה מתברר יותר ויותר כי הגישה המסורתית של ניהול ההון האנושי הופכת מיושנת ובלתי יעילה.

הגישה החדשה גורסת, כי שיפור תהליכים במחלקת משאבי האנוש יכול להתבצע כיום רק על ידי אימוץ טכנולוגיות יעודיות.

מדובר, בין השאר, בפתרונות תוכנה שמאפשרים לבצע איסוף נתונים וניתוחם, תוך הפקה והסקה של מידע חיוני מתוך הררי הנתונים הקשורים למועמדים, במישרין או בעקיפין.

ימי התיעוד הידני המייגע, שהיה לחם חוקה של מחלקת משאבי אנוש משך שנים רבות, תמו זה כבר. המשימות השגרתיות של מחלקת משאבי אנוש גוזלות כיום יותר מדי זמן ממנהלי משאבי האנוש.

במילים אחרות, תחומי העיסוק של מחלקות משאבי האנוש, לרבות איתור מועמדים, גיוס עובדים, הצבת עובדים במחלקות המתאימות להם, קביעת שכר והטבות ועוד, כל אלה הן משימות הדורשות מנהלי משאבי האנוש שעות רבות של עבודה.

לכן, שילוב תוכנות ומערכות טכנולוגיות מתקדמות לביצוע כל המשימות הללו, מאפשר לחסוך זמן רב ממנהלי משאבי האנוש. הזמן שיתפנה ישמש אותם לביצוע משימות ברמת האסטרטגיה.

בשורה התחתונה, האופציה של העברת משימות למערכות טכנולוגיות וביצוע המשימות על ידי תוכנות, רובוטים ומערכות בינה מלאכותית, כבר אינה רק אופציה.

היא מציאות הכרחית וחיונית להשרדותו של הארגון. בהינתן ההתפתחות המואצת של הטכנולוגיה בתחום זה, אף ארגון לא יוכל להרשות לעצמו להישאר מאחור.

כל ארגון שרוצה להתחרות בשוק העבודה ולגייס את הטובים שבין המועמדים, יצטרך לכלול את הכנסת הבינה המלאכותית, האוטומציה והתוכנות היעודיות, כחלק בלתי נפרד מעבודתה של מחלקת משאבי האנוש.

ממחקרים עולה, כי התוכנות, הרובוטים ומערכות הבינה המלאכותית המיועדים למשאבי האנוש, מניבים את היעילות הטובה ביותר בכל הקשור לניהול ההון האנושי של הארגון.

הסיבה לכך היא כאמור, פינוי זמנו של מנהל משאבי האנוש לתכנון אסטרטגי של עתיד ההון האנושי בארגון.

ופינוי זמנו של מנהל משאבי האנוש לצורך תכנון אסטרטגיית משאבי האנוש מביא בסופו של התהליך לשיפור התוצאות העסקיות של הארגון.

למעשה, ניהול אוטומטי של נתוני העובדים והמועמדים אינו סוג המשימות היחיד שיעבור ל"טיפולה" של הבינה המלאכותית.

בין המשימות הנוספות ניתן למנות גם פלטפורמה לניהול ההפרשות לביטוח הפנסיוני של העובד, ולבחירת סוג הביטוח הפנסיוני המתאים לו ביותר.

כמו כן ניתן להעביר לניהול התוכנות, הרובוטים והבינה המלאכותית משימות כמו ניהול ימי חופשה בתשלום וימי מחלה, לרבות אישורים רפואיים ועוד.

זאת ועוד, ברגע שמעבירים את כל הנתונים של כל העובדים למערכות הטכנולוגיות, ניתן לבצע הרבה מאוד סוגי הצלבות לגבי עובדים ומועמדים.

כמו כן, ניתן להעביר נתונים מיישום אחד לאחר, לסנכרן ולעדכן את כל הנתונים האגורים במערכות שונות – בו-זמנית ובזמן אמת.

מסקרים שנערכו במקומות שונים בעולם עולה, כי אימוץ התוכנות, הרובוטים והבינה המלאכותית המיועדים למשאבי אנוש כרוך אמנם ברכישת המערכות הטכנולוגיות הייעודיות הללו, שעלויותיהן אינן נמוכות.

עם זאת, החסכון בעלויות, הנובע מהפניית המשאבים והמאמצים של מחלקת משבי האנוש לכיוון של תכנון אסטרטגי במקום לעסוק בעבודה שגרתית שוחקת, עולה על העלויות של רכישת הטכנולוגיה.

כך שבשורה התחתונה, מבשרים המחקרים, כי אימוץ טכנולוגיה מתקדמת במשאבי אנוש מביא בסופו של דבר לחסכון ניכר לארגונים, בצד היתרונות הרבים הנובעים מיכולת טובה יותר להתחרות בשוק העבודה.

 

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה