שיתוף

כל ארגון חייב להיות מסוגל למשוך ולשמר כישרונות מובילים בכל תקופה, בין אם ניצני המיתון נראים באופק או לא.

קביעה זו נכונה שבעתיים במקרים בהם הארגון מתכוון או מצפה לצמוח ולהתרחב במהלך השנה הנוכחית (2023).

שיטות גיוס, תהליכי גיוס ושיטות ניהול שהיו נהוגים בעבר, גם הקרוב, אינם בהכרח יעילים כיום, כאשר בני דור ה-Z נכנסים באופן גובר והולך אל שוק העבודה.

בימים אלה, מועמדים פאסיביים, כולל טלנטים מבוקשים, שהארגון מעוניין לגייס אותם, יהיו זהירים מאוד בכל הקשור לשינוי מקום עבודה.

על אחת כמה וכמה אם הארגון שמעוניין לגייס אותם, מציע להם תפקיד שהינו שונה במהותו מהתפקיד אותו הם ביצעו עד כה.

כדי שהארגון יהיה אטרקטיבי למועמדים, בין אם פאסיביים או מחפשי עבודה פעילים, על מנהל משאבי האנוש ללמוד מהם הרצונות והשאיפות של מחפשי העבודה ושל המועמדים הפאסיביים. זה יכול לספק לארגון יתרון בתחרות על הטלנטים.

למועמדים פסיביים ומחפשי עבודה פעילים כאחד, יש כיום חוקי משחק חדשים בנוגע למה שהם רוצים וזקוקים לו מהמעסיקים.

כמו כן יש להם שיקולים אחרים מאשר היו למועמדים בעבר, לגבי התרבות הארגונית, ההטבות, השכר והזדמנויות  הצמיחה.

במוקד שיפור אסטרטגיות הגיוס יש להציב את ההבנה של מנהל משאבי האנוש לגבי מה מחפשי העבודה רוצים יותר מכול במצב התעסוקה הנוכחי.

זאת ועוד, על מנהל משאבי האנוש להכין באתר החברה את כל חומרי הרקע הנדרשים על החברה.

המועמדים כיום נוהגים להכין את שיעורי הבית שלהם בכל הנוגע למידע על המעסיק הפוטנציאלי, עוד לפני שהם מגישים את הבקשה למועמדות.

חברות שלא מפרסמות עמדות גלויות ושקופות לגבי גיוון תעסוקתי, הכלה ושייכות, עלולות לגלות שהמועמדים מתעלמים מהן.

חברה מכילה נמצאת כיום בראש סדר העדיפויות של מועמדים שמחפשים דרכים לשפר את הקריירה שלהם בארגונים המתאימים להם ביותר.

ככל שהחברה מאמצת מדיניות יותר נכונה של גיוון תעסוקתי, שיוויון והכלה, כך היא תוכל למשוך יותר מועמדים איכותיים ב-2023.

מרכיב חשוב נוסף הוא איזון נכון בין חיים אישיים לעבודה. יש כיום העדפה הולכת וגוברת בקרב מועמדים בארה"ב, לשבוע עבודה מקוצר שכולל הרבה פחות שעות עבודה. מגמה זו צפויה להגיע במוקדם או במאוחר גם לישראל.

איזון בין עבודה לחיים אישיים הוא אחד השיקולים המכריעים מבחינת המועמדים. גם אם הארגון אינו מוכן לאמץ שבוע עבודה מקוצר עד כדי כך, הוא יכול לנקוט צעדים שמעניקים עדיפות לשבוע עבודה פחות מלחיץ ופחות תובעני.

ועדיין, על אף הרצון והשאיפה לעבוד בארגון שהינו פחות תובעני ומאפשר איזון טוב בין חיים אישיים לעבודה, רובם המכריע של המועמדים בכל זאת מעוניינים לעבוד בארגון שמאפשר להם הזדמנויות להתפתחות, למידה וצמיחה.

חברות שמעניקות לעובדיהן מגוון מסלולים ללימודים (בתוך הארגון או מחוצה לו), להתפתחות מקצועית ולקידום פנימי, יזכו לעניין רב יותר מצד המועמדים.

ולבסוף, מועמדים חפשים כיום מעסיקים שחושבים קדימה ושחשובה להם החדשנות והצמיחה. מועמדים, בעיקר פאסיביים, לא יטו לבחור בארגון שנוקט בשיטות ניהול מיושנות או שהוא סטגנטי.

לכן יש חשיבות רבה לכך שארגונים יעודדו יוזמה אישית של עובדים, יעניקו אפשרות לעובדים להיות עצמאיים ולא ינקטו במיקרו-ניהול, ויאפשרו לעובדים לצמוח.

בשורה התחתונה, מבחינת המועמדים ב-2023 יש חשיבות רבה לכך שהארגון שהם מצטרפים אליו מאמץ טכנולוגיות חדשות, סגנונות ניהול מודרניים, לוחות זמנים גמישים ומיישם גיוון תעסוקתי, שיוויון והכלה.

 

 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה