התרבות היא מרכיב חשוב בהצלחתה של כל חברה, כותבת קאלי רסלר מ-Go ROWE. לתרבות תפקיד חשוב מאוד במשיכת כישרונות לחברה וביצירת מוטיבציה אצל העובדים. הבריאות, הסיפוק מהתפקיד והתפוקה של העובדים תלויים, לדברי רסלר, למקומו של איזון חיים-עבודה בתרבות של הארגון. מדובר לא רק ביצירת נהלים חדשים. איך עושים זאת?
ההנהלה חייבת לקיים מאזן חיים-עבודה בריא כמודל לכל הארגון. מקימי החברה הם המנהיגים הראשונים. הם קובעים את הטון וכברירת מחדל את התרבות של הארגון. הערכים שמייסד מצפה למצוא אצל עובדיו חייבים להתחיל בו. לפעמים המשמעות היא לצאת לחופשה של שבועיים ולפעמים זה אומר לקבל שיחה בינלאומית ב-02:00 לפנות בוקר.
יש שתי צורות שבהן חברות חושבות על יצירת איזון חיים-עבודה כעדיפות בתרבות שלהן.
1. לעודד את העובדים להביא את חייהם לעבודה. יש מגמה בקרב חברות להציע במקום העבודה שירותים כמו כביסה וניקוי יבש, אספקת מזון, מתקני כושר, גן ילדים. הרעיון הוא ליצור מעין כפר, כך שהעובדים אינם צריכים לעזוב את המשרד או הקמפוס כדי לטפל בענייניהם האישיים.
2. לתת לאנשים את החופש לבחור. רסלר מאמינה שהאפשרות הראשונה עשויה להיראות עבור מעסיקים מושכת במבט ראשון, אבל היא אינה מודל עסקי בר קיימא. ראשית, חברה שאומרת, "הנה כל מה שאתם צריכים, אז אתם לא צריכים לעזוב אותנו אף פעם!" היא קצת מפוקפקת אם חושבים על זה. שנית וחשוב יותר, עסק קטן אינו יכול להציע את כל השירותים האלה בגלל ההוצאה הכספית והזמן הנדרשים על מנת לתחזק ולתפעל אותם. החדשות הטובות הן שאין בכך צורך. צורת החשיבה השנייה על איזון חיים-עבודה אומרת, "אנחנו נותנים לכם את הזמן שלכם ואת החופש לעבוד במקום ובזמן הטובים ביותר עבורכם."
רסלר מציינת שחברות שעובדיהן דירגו אותן כטובות ביותר באיזון חיים-עבודה (ב-US News) הן Nestle Purina Petcare Company, מכון SAS, פייסבוק ו- MITRE (תאגיד ללא מטרות רווח שעוסק במחקר). מה הסוד שלהן?
• בפורינה מותר להביא את הכלב לעבודה, לא כל כך מפתיע בהתחשב שמדובר בחברה לייצור מזון לבעלי חיים.
• ב-SAS יש מעון יום לילדים, מרכז בריאות ומכון כושר.
• בפייסבוק יש המון שירותים לעובדים.
• ב-MITRE יש לוח זמנים גמיש.
כל אלה הן חברות גדולות שעסק קטן אינו יכול להציע את השירותים שהן מציעות. התשובה, אומרת רסלר, היא ללכת אל מעבר לגמישות, עבודה מרחוק או כפר של שירותים.
חברות ליברליות יותר נותנות לאנשים לבחור את לוחות הזמנים שלהם, לעבוד מהבית, לא להתחייב ללוח זמנים קבוע ולנצל טכנולוגיות כדי לעבוד מכל מקום שהוא. דיק פינגן, מנהל משאבי האנוש ומנכ"ל C-Suite Analytics, חברה שעוזרת לארגונים לשפר את שימור העובדים, מצוטט אצל רסלר אומר, "ככל שחברות יציעו בנחישות רבה יותר את הדברים האלה, כך שימור העובדים שלהן יהיה גבוה יותר." הרעיון הוא לא לוח זמנים גמיש או תוכנית לאיזון חיים-עבודה, אלא מעבר לכך: גישה שלפיה שהעובדים יכולים לעשות מה שהם רוצים, כל עוד הם מספקים את התוצאות שנדרשות מהם.