האם יש אצלכם איזון בין עבודה למשפחה? תלוי את מי שואלים

האם יש אצלכם איזון בין עבודה למשפחה? תלוי את מי שואלים

67% ממנהלי משאבי אנוש מאמינים שאצלם קיים איזון בין עבודה לחיים. בקרב העובדים רק 55% רואים את האיזון בפועל

שיתוף

בכנסים, ימי עיון ופורומים השונים של קהילת משאבי אנוש, לא מעט מנהלים מעלים את העובדה שהם מציעים לעובדים איזון בין חיים למשפחה. בשנים האחרונות זה הפך להיות מצרך מבוקש ולכן ארגונים מבינים את כוחו של האיזון ככלי לגיוס ושימור עובדים. אבל האם מה שהארגון מגדיר כאיזון הולם את הגדרת העובדים לאיזון קריירה-משפחה? 

מתוך מחקר שנערך לאחרונה, ושתוצאותיו פורסמו באתר משאבי אנוש HR Grapevine, עולה כי קיימת חוסר הלימה בין תפיסת הארגון לבין זו של העובד לגבי השאלות: מה זה איזון? והאם הארגון שלהם מציע איזון אופטימלי?

מתוך המחקר עולה כי: 67% ממנהלי משאבי אנוש מאמינים שאצלם קיים איזון בין עבודה לחיים. בקרב העובדים רק 55% רואים את האיזון בפועל. למעלה מ-45% טוענים שאין להם די זמן לעיסוקים פרטיים.

מהמחקר עוד עולה כי אחד מכל 5 עובדים (20%) מבלים מעל 20 שעות שבועיות בטיפול בנושאי עבודה מחוץ למקום העבודה ומחוץ לשעות העבודה. המגמה הזו אפשרית והיא אף מתעצמת אודות לטכנולוגיה המתקדמת. "הטכנולוגיה המתקדמת הרחיבה את יום העבודה מ-9 שעות במשך 5 ימים לשבוע של 24/7", כך גורס דן סקאבל, מייסד WorkplaceTrends.com.

סקאבל מבסס את קביעתו על סמך הנתונים השאובים מהמחקר, שבו השתתפו 1087 בעלי מקצועות שונים. מתוך המחקר עולה כי 65% מקרב העובדים נדרשים על ידי המנהלים שלהם להיות "זמינים" מחוץ לשעות העבודה. בקרב מנהלי משאבי אנוש שהשתתפו במחקר, 64% מצפים מהעובדים בארגון להיות זמינים למנהלים שלהם (בטלפון או במייל) מחוץ לשעות העבודה.

הנתון הזה מעורר שאלות ולא מעט הרמות גבה היות ש-87% מקרב מנהלי משאבי אנוש שהשתתפו במחקר (מתוכם 64% אמרו שהם מצפים מהעובדים להיות זמינים אחרי שעות העבודה) מאמינים כי איזון בין חיים לעבודה וגמישות מגבירים את שביעות רצון העובדים. בנוסף, 71% מקרב מנהלים משאבי אנוש רואים באיזון המיוחל ככלי לגיוס ושימור עובדים.

הכי טוב בבית?
על פי המחקר העדכני, 75% מקרב העובדים רואים בעבודה מהבית אחד היתרונות הגדולים ביותר שאותם חברה יכולה להציע. דן סקאבל: "ארגונים נדרשים להתמודד עם המציאות הזו שבה יש דרישה לאיזון. על הארגונים להתחיל להשקיע יותר בתוכניות שיאפשרו גמישות ואיזון כבר ב-2015, אחרת הם יאבדו את הטאלנטים הטובים באמת. ברור שאפשר לעשות יותר כדי להשיג את היתרונות הללו והדרך הנכונה להתחיל היא על ידי כך ששואלים את העובדים: מה הם צריכים? מה חסר להם? מה זה עבורכם איזון בין קריירה לעבודה ומה יעשה את ההבדל?"

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה