ביקורת על אופן פרסום המשרות לתוכנית הסייבר הלאומית

ביקורת על אופן פרסום המשרות לתוכנית הסייבר הלאומית

אתר חדר 404 העביר ביקורת על אופן פרסום המשרות לתוכנית הסייבר הלאומית. מנהלי משאבי האנוש ומנהלי גיוס העובדים בארגונים יכולים ללמוד מביקורת זו - ולשפר לעתיד...

שיתוף
לדוג מועמדים לעבודה או לדוג מידע | Photo by: shutterstock

אתר חדר 404 "בלוג על תרבות דיגיטלית, חברה, חבר'ה ושטויות ברשת", כפי שהוא מוצג ע"י מנהליו: עידו קינן וג'וני זילבר, פרסם אתמול ביקורת על אופן הפנייה למועמדים שבחר לעשות דווקא אחראי הגיוס של תכנית מגשימים, סהר אלימלך.

תוכנית מגשימים, למי שלא מכיר, היא תוכנית הסייבר הלאומית (מבית היוצר של משרד הביטחון וקרן רש"י). 

מודעת דרושים תוכנית מגשימים
לחץ להגדלת התמונה

הפנייה נעשתה למציאת מדריכים עם ידע בתכנות/רשתות, לשנת הלימודים הבאה, בעקבות הרחבת הפעילות במוקדים שונים ברחבי הארץ (רמת הגולן, חולון – בת ים, ורמלה – לוד). הפנייה מסתיימת במשפט: "אז אם את/ה רוצה להוביל את דור המחר של עולם הסייבר בישראל, יש לך ידע בטכנולוגיה ומשהו חברתי גדול מדליק אותך.זה המקום !! קו"ח למייל: saha…@gmail.com (הכתובת המלאה שמורה במערכת)".

אז מה הבעיה?!?

על פי אתר חדר 404 כל מי שמבין בסייבר לא אמור לענות למודעה! שכן על פי ההיגיון המקצועי כל מי שבוחר לענות למייל כללי (gmail), ככל הנראה אינו מתאים כלל לביצוע העבודה – שארי אין למועמד יכולת לדעת האם מקור הפנייה אכן אמיתי, או שמדובר בסוג של מלכודת. כלומר: האם אלו שצריכים להכשיר את דור העתיד של ההאקרים – לא צריכים להיות זהירים מספיק בשביל לא ליפול בפח ולשלוח פרטים אישים (מייל, מספר טלפון, קורות חיים, תעודות ועוד…) לאדם זר, שאין להם כל יכולת לדעת האם מדובר בעובד אמיתי של התוכנית (או, בהנחה שאכן יש מישהו שעובד בתוכנית בשם זה, אולי מדובר במתחזה שרק עושה שימוש בשם של עובד קיים), למייל גנרי בשירות פתוח, ולא 0כפי שהגדירו את זה שם: " דרך טופס מאובטח ומוצפן באתר ממשלתי, או לכל הפחות בכתובת אימייל בדומיין ב-gov.il או בזה של תוכנית מגשימים, magshimim.net."

אז נכון שאולי מי שאחראי על גיוס העובדים לא בהכרח מכיר את הכללים של עולם הסייבר, אך עולות השאלות: האם אין מקום שאותו אחראי גיוס יעשה שימוש בגורמים המקצועיים שזמינים לו בארגון? והאם יש מקום לעשות בכלל שימוש באופן פנייה שאינו רשמי בתהליך גיוס העובדים?

האם אין מקום שאותו אחראי גיוס יעשה שימוש בגורמים המקצועיים שזמינים לו בארגון?

באופן כללי מומלץ לכל איש/ת גיוס לעבוד בצמוד לאנשי המקצוע בארגון לפני היציאה ובמהלך תהליך הגיוס. ברור שלא ניתן לצפות מכל העוסק בגיוס להכיר את הניואנסים של כל עיסוק, תפקיד ותחום עבודה. ולא מדובר רק במקרה זה: שימוש במונחים לא מקצועיים (או היעדר שימוש במונחים מקצועיים), דרישות מיותרות מול דרישות חסרות, דגשים וסדר חשיבות של דרישות התפקיד ואף אופן הצגתם – הינם רק חלק מהדברים בהם מנהל מקצועי יכול לתרום בתהליך הגיוס, החל מניסוח הפנייה למועמדים ועד למה לחפש בקורות החיים אשר מגיעים לארגון.

ועדיין, אנו נתקלים, כמו במקרה זה, באופן פעולה של ה"בוקר הבודד". איש/ת הגיוס לא רותם את אנשי המקצוע ולכן התהליך נפגם – מה שגורר פגיעה בארגון.

במקרה המדובר אף ניתן לטעון כי הפגיעה בארגון לא מוגבלת לתהליך הגיוס בלבד, אלא לתדמית הארגונית. שארי מי שאחראי על ההכשרה של דור העתיד בתחום, לא יכול לשדר חוסר מקצועיות כלפי הקהילה שבה הוא "חי".

לכן, מנהלי משאבי אנוש ומנהלי גיוס, רתמו את אנשי המקצוע מתוך ארגונכם לתהליך הגיוס עצמו, בסופו של יום, תהליך זה, מיועד לתת שירות לאותם אנשי מקצוע (עובדים למנהלים, ועמיתים לעובדים) ולכן אין סיבה שהם לא יהיו חלק מהתהליך. היתרונות ברתימה זו אף רבים יותר, וניתן בין השאר למנות גם את:

  • היכולת של אותם גורמים להפנות את אנשי הגיוס למקומות (פורומים, קבוצות, אתרים…) בהם ניתן לפרסם את הפנייה למועמדים באופן אפקטיבי.
  • הבנת צרכים טובה יותר ומיקוד וצמצום תהליך הגיוס (תוך למידה של תחום העיסוק ע"י מנהלי הגיוס).
  • רתימה של אותם אנשי מקצוע להפצה עצמה (תוך כדי עבודה יכול להיות שתקבלו כבר המלצות מסוג חבר מביא חבר או נכונות להפיץ את הפנייה במעגלים האישיים של העובד/מנהל.

האם יש מקום לעשות בכלל שימוש באופן פנייה שאינו רשמי בתהליך גיוס העובדים?

שאלה נוספת העולה מסוגיה זו, ובה אנו נתקלים פעמים רבות במסגרת עבודתנו בפורטל, הינה שימוש במייל ייעודי שנפתח עבור המשרה כדרך התקשרות עם הארגון. בגלל אילוצים כאלו או אחרים (בין אם אילוצים טכניים או חוסר בתקשורת עם מחלקת מערכות המידע) בוחרים פעמים רבות אנשי משאבי האנוש / מנהלי הגיוס, לפתוח מייל גנרי.

בעוד הפתיחה של מייל ייעודי למשרה אין בה שום דבר רע, ואם הדבר עוזר לארגון לשמור על הסדר, אין סיבה שלא יעשה בשיטה זו שימוש. ההפנייה למייל גנרי הינה טעות! גם אם מדובר במשרה שאין לה קשר לעולם הסייבר, אותם טיעונים שהועלו ע"י כותבי אתר חדר 404 עדיין תקפים.

ארגון שרוצה לשדר מקצועיות לא יכול להפנות את המועמדים שלו למייל גנרי, שכן הדבר אינו עולה בקנה אחד עם המסר שאותו אנו רוצים להעביר.

לפיכך, במידה וגם אתם רוצים לעשות שימוש במייל שונה לכל משרה, ראוי כי תעשו זאת ע"י פתיחת מיילים בדומיין החברה. במידה והתקשורת עם מערכות המידע אינה טובה, פתרון אפשרי הינו פתיחה של מספר תיבות באופן מקובץ חד פעמי. לדוגמה בתחילת שנה תוכלו לפתוח מספר תיבות ממוספרות לפי מספר משרה עתידי, או מיילים כלליים בעלי משמעות גיוס/עבודה ושימוש בהם בסירוגין.

בכל מקרה, כאשר מספר הגיוסים גדול, נהוג לעבוד עם מערכת גיוס, וכל מערכת מודרנית יודעת לעבוד עם מספר דרכי התקשרות או בשיוך אוטומטי למשרה ע"פ כותרת (אם המערכת שלכם לא יודעת לעשות זאת אולי זה הזמן להחליפה!).

* פנייתנו בנושא (הפרסום באתר חדר 404) לתוכנית מגשימים לא נענתה. במידה ותשובתם תגיע בהמשך, נשמח להוסיפה.

כנס משאבי אנוש

אין תגובות

השאר תגובה