שיתוף

"מי שמכיר אותי יודע שאני אוהב להתחיל בשאלה: כמה פעמים בממוצע ילד בן חמש צוחק ביום. התשובה היא 300 פעם ביום בממוצע. מבוגר צוחק 15 פעם ביום בממוצע", כך פתח ד"ר עוז גוטרמן, את הרצאתו בכנס חשיפת מרצים של HRus.

"אני מתחיל עם זה כי זה עניין של גישה. איך אנחנו ניגשים לדברים. ואני רואה את זה בכל דבר. גם עם הילדים וגם בערבי מנהלים.

"הלכתי עם הילדים שלי ועם אשתי בחוף הים בתל אביב ראינו את זוג קשישים מעל גיל 90 הלכו יד ביד. על הטיילת על קו המים בשקיעה.

"ניגשתי אליהם ואמרתי להם, 'סליחה שאני שואל, מה אפשר לכם להחזיק כל כך הרבה זמן מעמד'. מסתכל עלי הקשיש ואומר: 'כוח סבל'.

"זה לא רק בעולם הזוגי, זה בכל דבר.

"על פי דו"ח של משרד הכלכלה, שליש מהמשרות בישראל הן משרות בסיכון. כלומר הן עומדות להעלם או להצטמצם. המשמעות היא ש-1.2 מיליון עובדים לא יוכלו להמשיך במשרה הקיימת שלהם.

"מנהלים מדברים כל הזמן על מצויינות ארגונית. כשאני שואל אותם, מהי לדעתכם מצויינות, הם אומרים: זה עניין של פוטנציאל, של כשרון של כמה האדם הוא אינטליגנט.

"כשאומרים לי את האמרה האומללה הזאת, אני מפגיש אותם עם האיש הזה: ג'יימס […]. בגיל שנה וחצי הוא קרא את הניו יורק טיימס.

"בגיל שמונה הוא כבר קורא וכותב ברמת שפת אם, בשמונה שפות שאחת מהן המציא בעצמו – שפה שלמה, אוצר מילים ודקדוק. בגיל תשע הוא ניסה להתקבל להוווארד, הגיע ראשון במיונים אבל לא מקבלים אותו כי הוא ילד.

"בגיל 11 הוא מבין ששוב לא יקבלו אותו, ולכן הולך לסגל של החוג למתמטיקה ונושא בפניו הרצאה בנושא מכניקה של […]", ומתקבל. בתוך ארבע שנים, בגיל 15 הוא מסיים דוקטורט.

"מדענים בתקופה שלו מבינים שהוא העתיד של המתמטיקה והפיזיקה בארה"ב ומשקיעים בו המון משאבים. אבל הם טעו בענק.

"קצת אחרי גיל 20 העיפו אותו מהרווארד ולאחר מכן העיפו אותו ממוסדות אקדמיים אחרים. מהר מאוד הוא הפך לפועל רכבת פשוט, ושנוא. הוא מת בגיל 40 חסר כול, כי לא היה לו כסף לתרופות.

"זוהי דוגמה לפער בין הפוטנציאל לבין המימוש שלו. כל אחד מכיר מישהו שיש לו פוטנציאל בשמיים, אבל הוא לא מממש אותו, כמו גם דוגמאות הפוכות של מי שאין לו פוטנציאל אבל הוא ממריא. אם כן,  מה יוצר את הפער בין פוטנציאל לבין המימוש שלו.

"ההרצאה שלי עוסקת בדיוק בזה. אני מביא בהרצאה בדיוק את הדברים שאנחנו יודעים היום, שמנבאים איפה אתם תהיו ואיפה הילד שלכם יהיה, לעומת מה שחשוב לכם להצלחה.

"הרעיון בהרצאה הוא לא רק להביא את הידע אלא קודם כל את החוויה. בהרצאה אנחנו מכניסים את הידע החדשני ביותר באופן שהינו מותאם לארגון".

 ליצירת קשר ולהזמנת ההרצאה המלאה ניתן ליצור קשר בטלפון: 054-8118741, ודואר אלקטרוני:  hadarha@ladaat.org

 

 

 

כנס משאבי אנוש

אין תגובות

השאר תגובה