שיתוף

עובדים שלוקחים יוזמה, לא מפחדים לקחת סיכונים מחושבים ויוצרים חדשנות באופן קבוע הם אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים של כל וארגון.

תכונת יזמות של עובד, היא הרצון, המוטיבציה והכישרון שלו להגות רעיונות חדשניים למוצרים או שירותים חדשים שיקדמו את החברה.

יזמות וחדשנות הן היכולת של עובד מיומן להעלות רעיונות חדשים שיקדמו את החברה, ולהוציא אותם לפועל.

עובדים בעלי תכונות של יזמים הם לא רק אנשים ששואפים למצויינות. אלו הם עובדים שמחפשים כל הזמן הזדמנויות חדשות עבור הארגון שלהם, מעלים רעיונות חדשים ומגלים תושייה.

מה שבדרך כלל מעכב את החדשנות, הם ארגונים שנמנעים מלקיחת הסיכונים הנדרשים ומונעים זאת מעובדיהם.

כתוצאה מכך, התרבות הארגונית של החברה אינה מעודדת יזמות וחדשנות, אלא דווקא מדכאת אותן.

ארגון שרוצה להתייצב בחזית החדשנות ולהגדיל את נתחי השוק שלו חייב להנהיג תרבות ארגונית שמאפשרת לעובדים לקבל מרחב פעולה.

כמו כן, תרבות ארגונית כזאת צריכה לכוון את הארגון לעבר הסרת מכשולים ומהמורות בדמות נהלים וכללים שמטרתם להצר את צעדי העובדים ולאלץ אותם להתיישר אך ורק עם רעיונות שמגיעים מכיוון ההנהלה הבכירה.

אין ספק שכל יוזמה חדשה של עובד משמעה גם לקיחת סיכון מסוים. ולמרות זאת, כדאי, רצוי וחשוב שארגונים ינהיגו תרבות ארגונית שמעודדת כל עובד לנקוט גישה יזמית.

הסיבה לכך היא שבהיעדר יוזמות של עובדים, הארגון לא יוכל להתקדם במהירות הנדרשת לעבר השגת יעדיו. ובלי התקדמות להשגת היעדים, יש סיכון גדול יותר של היעדר צמיחה ואף קיפאון.

ההנהלה הבכירה, מוכשרת ככל שתהיה, לעולם לא תוכל להביא את החברה להובלת השוק בלי יזמות, יצירתיות וחדשנות מצד העובדים.

המשמעות המעשית של תרבות ארגונית שמעודדת יזמות היא שלא מגנים ולא מענישים עובד שלקח סיכון ובסופו של דבר היוזמה שלו נכשלה.

כאשר נוקטים יוזמה לוקחים סיכון, וכאשר לוקחים סיכון יש תמיד אפשרות שהיוזמה תכשל.

במצב כזה, הענשת העובד או גינויו על כשלונו יאותתו לשאר העובדים להימנע מלקיחת סיכונים בעתיד.

במקום זה יש לעודד את היזמות של העובדים בכל הרמות ותחומי הפעילות. יש לעודד אותם להעלות רעיונות למוצרים ושירותים חדשים, ועל הארגון לבחון אותם ברצינות ולהקדיש משאבים ליישומם.

יתר על כן, עידוד העובדים לנקוט גישה יזמית ויצירתית, מגביר במידה רבה את המוטיבציה של העובדים ואת תחושת המחוברות שלהם לארגון.

תרבות ארגונית שמעודדת גישה יזמית מאפשרת לארגון להוציא לשוק מוצרים ושירותים חדשים באופן תדיר ועל ידי בכך להגביר את מידת התחרותיות שלו בשוק בו הוא פועל.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה