חוק הודעה לעובד

חוק הודעה לעובד

עם קבלת עובד לעבודה ו/או שינוי מהותי בתנאי העסקתו – על המעסיק למסור לו פירוט תנאי העסקה באופן הבא

שיתוף
חוק הודעה לעובד

חוק הודעה לעובד

הודעתם לעובד שהוא התקבל לעבודה? קלטתם אותו בארגון? בוודאי סידרתם לו משרד/ פינת עבודה, מחשב, סיסמאות, חנייה וכל מה שהוא צריך כדי להשתלב במהרה בעבודה, להצליח ולתרום את חלקו. אבל, האם מסרתם לו 'פירוט תנאי העבודה'?

חוק הודעה לעובד מחייב כל מעסיק במשק למסור לעובד הודעה בכתב שבה מפורטים תנאי העבודה שלו – לא יאוחר משלושים יום מרגע שהעובד התחיל את עבודתו. החוק מחייב כאמור את המעסיק להציג בפני העובד ולמסור לו מסמך המפרט את הרכיבים הבאים:

  •  זהותו של המעסיק וכן זהות העובד.
  • מועד תחילת העבודה. שימו לב שבמידה וחוזה העבודה הוא לתקופה קצובה, אזי שחובה לציין זאת על גבי ההודעה.
  • ציון שמו או תיאור תפקידו של הממונה על העובד.
  • פירוט כל התשלומים שישולמו לעובד במסגרת עבודתו וכן מועדי התשלום.
  • פירוט החובות של המעביד ושל העובד בכל הנוגע לתנאים סוציאליים וכן פירוט הגופים שאליהם יועברו התשלומים השונים.
  • הגדרת יום עבודה או שבוע עבודה.
  • ציון יום המנוחה של העובד.

בכל מקרה של שינוי בתנאי העסקתו של העובד (כפי שפורטו בהודעה לעובד), ימסור המעביד הודעה מעודכנת לעובד – בתוך שלושים ימים ממועד שינוי התנאים. מעסיק שיפר חוק זה צפוי לקנס על פי חוק העונשין (התשל"ז 1977). חשוב לציין כי עבירה לפי סעיף זה היא מסוג עבירות של אחריות קפידה.

לתשומת לב המעסיקים, משרד העבודה התעשייה והמסחר, סמך את ידו של בית הדין האזורי לעבודה (בהעניקו לבית הדין סמכות ייחודית) לדון בהליך אזרחי בכל מקרה של הפרת הוראות חוק זה. בית הדין האזורי לעבודה רשאי לפסוק פיצויים, גם במקרים שבהם לא נגרם נזק של ממון, בשיעור שייראה לו תחת הנסיבות. כמו כן, בית הדין האזורי לעבודה רשאי ליתן צו עשה לתיקון ההפרה.

מצא בית הדין לעבודה כי המעסיק לא ציית לחוק (ביודעין) והוא לא מסר לעובד (בתוך 30 ימי עבודה) הודעה בדבר תנאי העסקתו, רשאי בית הדין לפסוק לעובד פיצויים שאינם תלויים בנזק. פיצויים לדוגמה במקרה זה יהיו בסכום שלא עולה על 15,000 ש"ח. חשוב לציין כי בית הדין לעבודה רשאי לפסוק אף פיצויים בסכום אחר וזאת מטעמים מיוחדים בנסיבות חריגות.

במקרה של מחלוקת בין העובד למעביד בעניין עצם מסירתה של ההודעה לעובד, על פי כלל תקנות הסעיף ולא יאוחר מ-30 יום מתחילת עבודתו ו/או לא יאוחר מ-30 יום ממועד שינוי התנאים, יחול נטל ההוכחה על המעסיק. אשר על כן, מחובתו של המעסיק לא רק להמציא הודעת העסקה, למסור אותה לעובד במועד, עליו לתעד את המהלך כך שבאם יידרש בעתיד, יוכל לטעון להגנתו כי אכן פעל על פי חוק. שימו לב, חוק זה לא מתייחס לעובדים שתקופת עבודתם אינה עולה על שלושים ימים ובמקרה של עבודת נוער, תקופת העסקה אינה עולה על 7 ימים.

לסיכום, חוק זה מצטרף לשורת חוקים ותקנות שמטרתם להטיב עם העובד ולסייע לו לשמור על זכויותיו. חוק זה בא להבטיח את זכותו של העובד לקבל מידע מכוח דין, צו הרחבה, הסכם קיבוצי או הסכם עבודה אישי.

בואו ללמוד עוד על חוקי עבודה בכנס דיני עבודה  ב-31.7. לחצו לפרטים נוספים

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה