החל מ-2017: עובד יהיה זכאי ל-12 ימי חופשה

החל מ-2017: עובד יהיה זכאי ל-12 ימי חופשה

הסכם קיבוצי חדש נחתם בין יו"ר ההסתדרות ליו"ר נשיאות הארגונים העסקיים, המעלה את מינימום ימי החופשה במשק ל-11 יום בעוד כמחצית השנה ול-12 יום החל מ-2017

שיתוף

יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, ונשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, חתמו ביום ה' האחרון בלשכתו של שר הכלכלה, אריה דרעי, על הסכם קיבוצי חדש לפיו החל מיולי 2016 יועלה מינימום ימי החופשה במשק ל-11 ימים, והחל מינואר 2017 מינימום ימי חופשה במשק יעלה ל-12 ימים.

בכוונת השר לפעול כבר בימים הקרובים להרחבת ההסכם לכלל המשק. כיום מינימום ימי החופשה לעובדים עומד על 10 ימים עבור שבוע עבודה של 5 ימים ו-12 ימים עבור שבוע עבודה של 6 ימים.

 

<<< לחצו כאן לצפייה בסקירת חוק חופשה שנתית >>>

 

הסכם Photo by renjith krishnanעל פי ההסכם החדש, עובדים בעלי ותק של עד שנתיים יקבלו תוספת של 2 ימי חופשה נוספים בשנה על חשבון המעסיק, ועובדים בעלי ותק של 3 עד 4 שנים יקבלו יום חופשה נוסף על חשבון המעסיק.

בכוונת השר להעלות היום (א') לאישור הממשלה את תיקון שכר מינימום, לפיו יעלה שכר המינימום ל-5,300 שקל בחודש החל משנת 2017.

"עובד צריך לקבל שכר הוגן ותנאי עבודה נאותים ובכלל זה הגדלת מספר ימי החופשה", אמר דרעי. "אנחנו מכניסים הטבה נוספת לאדם העובד ואני מאמין כי הדרך הנכונה לדאוג לעובדים היא בהידברות".

"בהמשך להצעת החוק שהעלתה ח"כ רחל עזריה, ובמסגרת הצעדים שמובילה ההסתדרות לשיפור רווחת העובדים, ראיתי לנכון לקדם את היוזמה ולפעול למען השגת הסכמה רחבה מול המעסיקים", אמר ניסנקורן. "מהלך משמעותי כמו הגדלת ימי חופשה לעובדים, לא יכול להישען על חקיקה חד-צדדית בלבד".

ברוש הוסיף: "אני מברך על כך שהצלחנו ביחד עם ההסתדרות, לגבש מענה לנושא חשוב כמו ימי חופש, המיטיב בעיקר עם העובדים החלשים ביותר, שנקלטים לעבודה במשק. ההסכם מסמל את תפיסתנו הבסיסית כי יחסי העבודה במשק הישראלי צריכים להיות מונהגים בשיתוף פעולה על ידי ההסתדרות וארגוני המעסיקים, בהתחשב במגבלות הפריון והצמיחה שהמשק מצוי בהם בימים אלו".

מרכז המחקר והמידע של הכנסת פרסם במאי האחרון דוח סקירה של ימי החופשה הנוהגים במדינות ה-OECD, על סמך הנתונים המופיעים באתר ארגון העבודה הבין-לאומי ILO) International Labor Organization).

ב-20 מתוך 33 המדינות שנסקרו (60%), מספר ימי החופשה השנתית של העובד אינו תלוי בוותק שלו או בגילו. במדינות אלו מספר ימי החופשה ההתחלתי המינימלי גדול יחסית, ונע בין 15 ל-25 ימי עבודה. ב-13 המדינות האחרות נוספים ימי חופשה עם העלייה בוותק או בגיל. מספר ימי החופשה ההתחלתי הוא הקטן ביותר במקסיקו, בקנדה ובישראל. גם לאחר 5 שנות עבודה מספר ימי החופשה במדינות אלו קטן במיוחד, ונע בין 10 ל-12 ימי עבודה בלבד.

 

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה