שיתוף

ככל שהולכת ומתקבעת המציאות בה עבודה מהבית הופכת לסטנדרט, וככל שגובר הצורך לאפשר לעובדים לעבוד מביתם במהלך חלק נכבד מימות השבוע, או אפילו במשך השבוע כולו, כך הולך וגובר קצב הפיתוח וההוצאה לשוק של טכנולוגיות שיאפשרו לעולם הארגונים לבצע קפיצת צפרדע אל עבר עולם וירטואלי.

בין אם בגלל העליות והמורדות של מגיפה כזאת או אחרת, או בגלל פגעי מזג האוויר, או בשל העסקת יותר ויותר עובדים מרחוק-מאוד, שיטות העבודה יהיו חייבות לעבור מהפיכה דרמטית.

את גלגלי המהפיכה הזאת יניעו הטכנולוגיות שיתנו מענה לצורך לאפשר לעובדים סביבת עבודה שבה הם יחושו שהם נמצאים באותו חדר עם עמיתיהם, אף על פי שבפועל הם ישארו בבתיהם.

בתוך זמן לא מאוד ארוך, עובדים יתעוררו בבוקר לעבודה, ובמקום להכנס לאוטו ולנסוע לעבודה, הם יחבשו את משקפי המציאות המדומה ו"יכנסו" למשרד וירטואלי בו הם יפגשו את עמיתיהם ומנהליהם.

בחדרים הוירטואלים הללו ניתן לקיים פגישות כאילו הן מתקיימות במשרד פיזי רגיל, וניתן גם לנהל שיחות מסדרון וירטואליות.

הפגישות הללו, שיתקיימו בחדר וירטואלי שבו כל המשתתפים ישבו זה לצד זה סביב שולחן, אף על פי שבפועל, כל אחד מהם ישב למעשה בביתו (כלומר הרחק מהמשרד במרחב הפיזי), יתאפשרו על ידי מגוון טכנולוגיות חדשות יחסית ומאוד מתקדמות דוגמת מציאות מדומה, מציאות רבודה, בינה מלאכותית ואוטומציה.

למעשה, האפשרויות הללו הולכות בימים אלה ומתממשות לנגד עינינו. בסוף השבוע שעבר הכריזה פייסבוק על אפליקציה חדשה למשקפי מציאות מדומה, שמאפשרת לקיים פגישות עבודה בחדרים וירטואליים באמצעות אווטארים מאויירים.

נכון לעכשיו, מאפשרת האפליקציה לקבוצות של עד 16 אנשים להיפגש בחלל וירטואלי. ניתן להגדיל את מספר המשתתפים ב-34 אנשים נוספים, שיכולים להצטרף באמצעות מחשב ומצלמת רשת רגילים, כאשר הם מופיעים על מסך בחדר הישיבות הווירטואלי כמו בשיחת וידאו רגילה.

משתתפי הפגישות הווירטואליות יכולים להשתמש במחשבים האישיים שלהם במרחב הווירטואלי, על ידי טכנולוגיה שמאפשרת למקם את הצליל ברמקולים או באוזניות לפי המיקום של האווטארים בחדר.

בדרך זו, יכולים המשתתפים בפגישה הווירטואלית להרגיש כמו בחדר פיזי. ניתן גם להשתמש בלוח מחיק וירטואלי שמאפשר לכתוב באמצעות שלט. ניתן לשנות את תנאי הפגישה והחדר בהתאם למספר המשתתפים ואופי הפגישה.

בחזית המציאות הרבודה הציגה מייקרוסופט לפני כמה חודשים פלטפורמה המשמשת למפגשים וירטואליים בין עמיתים לעבודה באמצעות משקפי מציאות רבודה שמיועדים לשימוש עסקי ותעשייתי.

אפל צפויה להשיק בשנה הבאה משקפי מציאות רבודה משלה, וחברות קטנות יותר כבר עובדות על יישומים וטכנולוגיות משלהן לתחום זה.

החלוץ שהוביל את המגמה היה תחום ההכשרות שבוצעו בסיוע טכנולוגית המציאות הווירטואלית. כלים של מציאות וירטואלית מאפשרים לעובדים ללמוד תוך כדי התנסות מוחשית בחומר הלימוד, והם זוכים כבר לא מעט זמן להכרה רחבת היקף במגוון גדל והולך של מקצועות. 

היתרון הגדול של ההכשרה באמצעות כלים של מציאות וירטואלית הוא היכולת ליצור סימולציה בתנאים אופטימליים הזהים לאלו שבעולם האמיתי (הפיזי).

במילים אחרות, כפי שהלומדים חווים את החומר הנלמד כאילו מדובר בהתנסות אמיתית ובסביבה אמיתית, כך גם פגישות העבודה רבות המשתתפים, פגישות של אחד על אחד בארגון, שיחות המסדרון, וסוגים אחרים של אינטראקציה, יתבצעו במרחבים וירטואליים.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה