שיתוף

בדברי ימי שוק העבודה תזכר כנראה תקופת משבר הקורונה יותר מכל דבר אחר, כתקופה שבמהלכה ביצע שוק העבודה את הזינוק הגדול ביותר לעבר עבודה מהבית.

חלק בלתי נפרד מהיכולת לעבוד ביעילות מהבית הוא היכולת לתקשר היטב ברמה הקרובה ביותר לתקשורת המתבצע במציאות המשרדית.

תשתית התקשורת שמאפשרת יותר מכול את התקשורת הדומה ביותר למציאות היא תשתית הבנויה בטכנולוגית מציאות מדומה.

מומחים בארה"ב העריכו עוד זמן רב לפני משבר הקורונה, כי בשנים הקרובות תהפוך טכנולוגית המציאות הווירטואלית לכלי עבודה שגרתי בידי מחלקת משאבי האנוש בכל סוגי הארגונים.

השפעתה של טכנולוגית המציאות הווירטואלית על מידת המחוברות של העובדים לארגון

אחת מנקודות התורפה המרכזיות של עבודה מהבית, בפרט כאשר מדובר באחוזים גבוהים מאוד של עובדי הארגון שעובדים מביתם, נעוצה בכך שהפגישות נערכות בעזרת תוכנות של ועידות וידאו ובראשן אפליקציית זום.

במילים אחרות, דיונים, פגישות עבודה, פגישות מחלקה או אגף, התייעצויות וסתם מפגשי עמיתים בין העובדים המרוחקים לבין עמיתיהם במטה החברה, נערכים על גבי תשתיות תקשורת שאינן מעניקות תחושה דומה לזו של מפגש בין אנשים במשרד.

המשמעות בפועל היא שהתקשורת באמצעים הקיימים אינה מדמה תקשורת פנים מול פנים, ותחושת הריחוק הפיזי נותרת בעינה.

כתוצאה מכך, למרות הקידמה והתקדמות הטכנולוגיה בכל הקשור למפגשים וירטואליים, עובדים ומנהלים כאחד חשים עדיין שמכשול הריחוק הפיזי משפיע לרעה על מחוברותם, האמיתית והישירה, של העובדים לארגון, להנהלה ולשאר חברי הצוות שלהם.

להפגש במרחב הווירטואלי

הצורך במפגשים שמדמים מפגשים בהם כל הנוכחים במפגש נמצאים באותו חלל, הוא המנוע העיקרי שדוחף את כניסת טכנולוגיית המציאות הווירטואלית לניהול המשאב האנושי ושילובה בעבודה השוטפת לטובת שדרוג יכולות העבודה מהבית.

כלים של מציאות מדומה מאפשרים לקיים מפגשים בסביבת תלת מימד באמצעות אווטרים אישיים או דמויות מסוגים אחרים.

בעתיד הרחוק יותר, יוכלו המשתתפים לשגר את דמות עצמם, כאשר הדמות המשוגרת תוכל להראות ולהשמע כמו האדם שעומד מאחוריה.

בינתיים, עד שזה יקרה, האווטרים יכולים להציג את המצגת במקום העובדים שניצבים מאחוריהם, להדגים בשידור חי, להצביע על דברים מסויימים במצגת וכו.

במילים אחרות, כלים של מציאות מדומה מאפשרים לעובדים לחוות חוויה שהינה קרובה יותר למפגש הישיר מאשר המפגשים בזום.

המשמעות היא שהעובדים מהבית לא חשים שהם מבודדים משאר הארגון.

זאת ועוד, טכנולוגיית המציאות הוירטואלית, באמצעות האווטר, מאפשרת לעובדים, ליצור קשרים חברתיים עם עמיתיהם, לדון איתם, להתייעץ ולייעץ, ולבצע פעולות רבות אחרות.

התוצאה היא הגברה משמעותית של תחושת המחוברות של העובד לארגון.

בסיכומו של דבר, כלים של מציאות וירטואלית מאפשרים לעובדים לעבוד מהבית, ועדיין להרגיש חלק בלתי נפרד מהצוות ומהפעילות השוטפת במשרד.

מציאות וירטואלית מייעלת את העבודה

מומחים מעריכים, כי טכנולוגיית המציאות הווירטואלית טומנת בחובה פוטנציאל גדול מאוד לתכנון, ייצור ושיווק של מוצרים ושירותים איכותיים יותר מאלו שהארגונים מסוגלים לספק כיום ואף לשפר את שירות הלקוחות ואת יכולות המכירה.

בעתיד היותר רחוק, תאפשר טכנולוגיית המציאות הווירטואלית לעובדים להשתתף בדיונים רבי משתתפים בהם כל אחד מהמשתתפים נמצא בפינה אחרת על פני הגלובוס כאילו היו באותו חדר, להשתתף בכנסים בינלאומיים בלי לצאת מפתח הבית ועוד.  

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה