שיתוף

גיוס טלנטים מצטיינים המתאימים לארגון הוא אחד היסודות החשובים להצלחתה של כל חברה, בכל תחום פעילות.

טעויות בגיוס המועמדים עלולות לגרור אחריהן ביצועים ממוצעים. במקרה שבו מחליטים לפטר את העובד שהתברר כגיוס שגוי, הפרידה מהעובד עלולה לעלות לארגון בהרבה מאוד משאבים.

הליך גיוס מחדש (במקום העובד שפוטר) משמעו השקעה כספית נוספת. פרט לכך, מציאת טלנט מתאים, אחר, כרוכה בהליך שלוקח זמן.

בינתיים, הארגון ממשיך להעסיק את העובד הלא מתאים שגוייס, והדבר מתבטא בביצועים בינוניים או פחות מכך.

גם לאחר שנמצא הטלנט המתאים זה עדיין לא סוף הסאגה, שכן כעת יש להתחיל בהליך פיטורים מייגע של העובד שגוייס בטעות. המשמעות היא קיום שימוע כדין, לרבות כל ההליכים הנדרשים והזכויות המגיעות לעובד שפוטר.

לעיתים, העובד שפוטר חש ממורמר ופגוע. אם הוא מחליט לתבוע את החברה, היא שוב נגררת להוצאות מיותרות, ולעיתים קרובות נגרמת גם פגיעה במוניטין החברה.  

כאן נכנסות לתמונה טכנולוגיות שמאפשרות לשפר את הליך הגיוס ואת תוצאותיו. נכון לעכשיו, שתי הטכנולוגיות הרלוונטיות ביותר לתחום הגיוס בפרט, וניהול המשאב האנושי בכלל, הן בינה מלאכותית ומציאות מציאות מדומה.  

בעוד שהבינה המלאכותית יכולה לבצע סינון חכם ויעיל של המועמדים, כלים של מציאות מדומה מאפשרים למנהלי משאבי האנוש ולמנהלי הגיוס לראיין את המועמדים ולתקשר איתם בסביבה המדמה סביבה פיזית אמיתית, גם אם כל אחד מהם נמצא פיזית בחלק אחר של המדינה או אפילו של העולם.

למעשה, כלים של מציאות מדומה מאפשרים למנהל הגיוס ולמרואיין "להיות" בחדר וירטואלי אחד, ועל ידי כך ליצור תקשורת הדומה לתקשורת פנים אל פנים.

שימוש חשוב נוסף לטכנולוגיות של בינה מלאכותית ומציאות מדומה הוא בהכשרת עובדים ומנהלים.

הבינה המלאכותית יכולה לאתר את נקודות התורפה של העובד, את התחומים בהם חסר לו ידע ואת הדרך הנכונה ביותר להקנות לו את הידע שחסר לו.

כלים של מציאות מדומה יכולים לספק לעובד סביבת עבודה, שהינה זהה לסביבה בה הוא ממלא את תפקידו, באותם תחומים שהוא צריך ללמוד עליהם.

זאת ועוד, סביבה של מציאות מדומה בעת הכשרת עובדים, מאפשרת להם לקבל הבנה מעמיקה יותר לגבי הציפיות שצריכות להיות להם מהתחום בו מכשירים אותם, ואיך להתמודד עם קשיים ולהתגבר על אתגרים.

הכשרה שמתבצעת בעזרת כלים של מציאות מדומה מקצרת משמעותית את זמן ההתאמה של העובד לתפקיד והמעבר שלו אליו.

כתוצאה מכך, העובד שעבר הכשרה בכלים של מציאות מדומה, יהיה פרודוקטיבי יותר בטווח הארוך.

לסיכום ניתן לומר, כי טכנולוגיות של בינה מלאכותית ומציאות מדומה מאפשרות לארגון לבצע זינוק משמעותי בכל מה שקשור לניהול ההון האנושי.

הבינה המלאכותית יכולה לאתר נקודות תורפה ולהציע פתרונות, בעוד שטכנולוגיות של מציאות מדומה מאפשרות לעובדים לתקשר מרחוק, כאילו הם נמצאים באותו חלל.

יש לכך ביטוי בתחומים רבים של משאבי אנוש, החל מגיוס עובדים, אינטראקציה יעילה בין מועמד למראיין, בדיקת התאמת המועמדים לתפקיד ועוד.

כנס משאבי אנוש

אין תגובות

השאר תגובה