מהם היתרונות והחסרונות של האפליקציה (Linkedin intro) בהיבט של גיוס עובדים ברשת?
אחד הטרנדים הבולטים ביותר בתחום הגיוס בשנים האחרונות הוא כאמור השימוש בטלפונים סלולריים חכמים. יותר ויותר מנהלי גיוס עושים שימוש בתוכנות הגיוס מרחוק דרך הסלולרי וכן הם מנהלים את התקשורת עם המועמדים (מסננים קורות חיים שמגיעים למייל, שולחים מיילים עם זימון לראיונות, תיאום מבחנים, עדכון המועמד בנושא הסטטוס שלו, שליחת הסכמי עבודה ועוד). המייל ממשיך להוות ערוץ תקשורת עיקרי רק שהוא עובר לאט לאט מהמחשב לטלפון הנייד.
התכתבות קצרה במייל חוסכת זמן ארגוני של שיחות טלפון (ממתינה, הודעות קוליות, שיחת חולין…). אולם אנשי מקצוע שמנהלים תקשורת (לאו דווקא לצורך גיוס), מוצאים את עצמם פעמים רבות כותבים מייל מבלי לזכור בדיוק עם מי הם מתכתבים. הם לא תמיד מקשרים בין השם לפרצוף.
הרשת החברתית המקצועית לינקדאין השיקה לאחרונה את מה שמסתמן כפתרון לבעיה.
מהו ה- Linkedin intro?
הרשת החברתית לינקדאין השיקה לאחרונה את אפליקציית המובייל LinkedIn Intro אפליקציה זו מאפשרת סנכרון בין האימיילים של חברי הרשת לבין הפרטים בכרטיסים האישיים. כך לדוגמה, אם חבר פלוני מקבל דוא"ל מחבר ברשת לינקדאין, על גבי המייל יהיה באנר ובו פרופיל השולח וגישה לחשבון הלינקדאין שלו.
טרה קומרפורד, מנהלת חטיבת תקשורת בלינקדאין מציגה את היתרונות של האפליקציה החדשה כך: "ליקנדאין אינטרו מאפשר למשתמשים באפליקציות סלולריות 'לקשר בין שם לפרצוף'. זהו כלי חזק ואפקטיבי לאנשי מקצוע המנהלים תכתובת מרובה באמצעות מכשירים סלולריים".
כמובן שאפליקציה זו, כמו שאר האפליקציות ברשת, נועדה לשרת בין היתר את קהילת משאבי אנוש ובעיקר את רכזי הגיוס וציידי הראשים.
יודעי דבר כבר הגדירו את LinkedIn Intro ככלי יעיל המסייע למגייסים לנהל טוב יותר את ההתקשרות עם המועמדים באמצעות אפליקציה אחת. כך הם יכולים מיד לקשר בין המייל לבין השולח מבלי צורך בקבצים נוספים (קורות חיים, תמונה, סיכום ריאיון). פרטי הפרופיל בלינקדאין, כחלק מהמייל, מקצר את התהליך פלאים שכן הוא מאפשר לאחראי הגיוס לזהות את שולח המייל ובהתאם לכך להגיב במידיות ובאפקטיביות ללא מקום לטעויות.
אך בעוד קהילת ה- IT ומשאבי אנוש מברכים על הכלים החדשים שמקצרים ומיעלים תהליכים יש גם מי שרואה סכנה. על רקע ריבוי הסכנות ואי הוודאות שטומנת בחובה הרשת החברתית בהיבט של מה מותר ומה אסור, היכן עובר הגבול וכיצד יגיבו בתי הדין לעבודה לתביעות עתידיות סביב סוגיות חדשות, יש כבר הזהרות מקרב אנשי מקצוע.
ג'יימס ליין, מנהל מחלקת אבטחה בחברת Sophos, אמר בריאיון לאתר HC Online: "האפליקציה החדשה [לינקדאין אינטרו] מהווה איש קשר / מתווך בין חברי הרשת לבין ספק המייל. זה מהווה חלון הזדמנות לאקרים לפרוץ לחשבונות של חברים ברשת ולדלות מידע שלא בהסכמה.
לינקדאין התייחסה לחששות הרבות שצצו עם השקת האפליקציה ויצאה במסע הסברה. בין הנושאים שבחרה הנהלת לינקדאין היו העובדה שכדי להתחבר למידע, על החבר להתקין את אפליקציית אינטרו (מתוך בחירה). כמו כן, פרטיו של בעל החשבון, הכוללים שם משתמש, סיסמאות, טלפונים, כתובות מייל וכיו"ב, אינן מאוחסנים ברשת עצמה אלא הם שמורים בממשק הטלפון הפרטי של כל משתמש ולכן איו סכנה לפריצה למידע חסוי.
כמו כן, מי שמתקין לנוחיותו את האפליקציה במכשיר הסלולרי שלו מקבל תיבת דואר ייעודית. רק כתובת זו מסונכרנת עם הרשת כך שאין סכנה שכל מייל שנשלח או מתקבל יחובר לרשת.
"אנחנו מתייחסים לנושא הבטיחות של החברים ברשת באופן הרציני ביותר ועושים כל מאמץ כדי לשמור על רמת אבטחה מקסימלית. דאגנו לנקוט בכל אמצעי זהירות אפשרי כדי להבטיח זאת לציבור גולשנו." כך נכתב בהודעה רשמית מטעם לינקדאין לקהילת משאבי אנוש.
חיבור עתידי בין ה- LinkedIn Intro למערכות גיוס עובדים
ויש כבר מי שמדבר על גל החידושים שיבוא בעקבות השקת הכלי החדש של לינקדאין. ברגע שהחיבור בין פרופיל המשתמש ברשת החברתית לקורות החיים או אפילו לעצם הגשת המועמדות למשרה כבר קיים הדרך לשימוש בנתונים אלו במערכות גיוס העובדים בוודאי תיהיה קצרה.
המערכות האוטומטיות יכולו לא רק לגשת ולאמת את נתוני קורות החיים, אלא לעשות שימוש במדדי הלינקדאין לצורך ביצוע סינון ומיון נוסף של המועמדים ואף לפנות לממליצים ולקבל חוות דעת על המועמדים מתוך הרשת החברית ישירות לממשק ניהול תהליך הגיוס במערכות גיוס העובדים הארגוניות.