שיתוף

מנהלי משאבי אנוש פועלים במרחב אפור ולא מוגדר ותפקידם הוא למעשה לעצב את עתידו של ארגון באמצעות ניהול המשאב האנושי.

משבר הקורונה הפך את תפקידם של מנהלי משאבי האנוש למאתגר עשרות מונים יותר משהיה אי פעם, בשל השינוי החד באופי העבודה והניהול עם המעבר לעבודה מהבית, הצורך להוציא עובדים לחל"ת בלי לדעת מי יחזור בסופו של דבר ומתי, הצורך לפטר עובדים בחברות רבות, ועוד סוגים רבים נוספים של חוסר ודאות.

ובינתיים, מנהלי משאבי האנוש חייבים להמשיך ולבנות את עתיד החברות שלהם, להתמודד עם לחצים וחששות של עובדים, וכל זה, בלי שעומדות לרשותם שיטות הניהול המוכרות שהם מנוסים בהן ובלי לדעת מה ילד יום.

ובתוך כל זה, נדרשים מנהלי משאבי האנוש להמשיך להעצים את הטלנטים החשובים של החברה.

יש 2 צעדים מרכזיים שיכולים לסייע למנהלי משאבי האנוש להגן על הטלנטים החשובים ביותר של החברה, ולסייע להם להמשיך לשגשג ולצמוח גם בתוך המצב הקיים:

1 להכיר את היכולת של העובדים כקולקטיב:

טלנטים מגוייסים לחברה בדרך כלל הודות ליכולות התפקוד וההישגים שלהם. אלא שבימים אלה, של ריחוק פיזי, המדד החשוב ביותר הוא איך הם פועלים כקולקטיב. כלומר כצוות.

אחד הסימנים החשובים לעבודת צוות טובה הוא הערך שכל אחד מחברי הצוות תורם למגוון העוצמות הקולקטיביות.

לדוגמה, מחקר של חברת המחקרים האמריקאית גאלופ מצא, כי יש חשיבות רבה לדיון של חברי הצוות בינם לבין עצמם לגבי חסמים להצלחה, לרבות במכשולים כמו למשל טיפול בצווארי בקבוק.

כלומר על מנהל משאבי האנוש להכיר מקרוב את נקודות החוזק והתורפה של כל אחד מחברי הצוות כדי שניתן יהיה להציב את העובדים בתפקידים באופן היעיל ביותר.

בירור המשימה העומדת על הפרק וניסוח ציפיות הוא מרכיב חשוב נוסף שיכול לייעל את יישום החוזקות האישיות והקולקטיביות של כל עובד, לזרז את התקדמות העבודה ולהפחית מחלוקות.

2 לבנות שותפות אמיתית בין חברי הצוות:

חשוב מאוד ליצור תרבות ארגונית של עזרה הדדית של עובדים וטיפוח שותפות אמיתית בין חברי הצוות לביצוע המשימות.

כדי לאפשר לשותפות הזאת לשגשג, חשוב מאוד להאציל סמכויות לכל אחד מחברי הצוות, לקדם שקיפות בינם לבין עצמם ובינם לבין ההנהלה, ולטפח ולתגמל חוסר אנוכיות.

מהמחקר של גאלופ לגבי שותפויות חזקות ומצליחות עולה, כי שותפים יעילים הם אלה שיודעים לפרגן מכל הלב לעמיתיהם.

אלה ששמחים לראות את העובדים האחרים מצליחים, בדיוק באותה מידה שהם שמחים על הצלחתם שלהם עצמם.

באותה מידה, כל חבר צוות צריך להיות בטוח שהשותפים שלו בצוות יהיו מוכנים לסכן הרבה עבורו, ממש כפי שהוא עצמו יהיה מוכן לסכן עבורם.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה