"מיידפולנס החל להיות באזז וורד בארה"ב ואנגליה שם הוא החל בעשורים האחרונים. כיום חברות רבות הכניסו את תרגולי המיינדפולס לחברה", כך פתח דני בן עמרם את הרצאתו בנושא 'מיינדפולנס בארגונים' בכנס חשיפת מרצים של HRus.
להשתתפות ב – כנס חשיפת מרצים הבא שלנו – ללא עלות למנהלי/ות משאבי אנוש ורווחה – לחצו על הקישור!
"נושא המיינדפולנס הופך פופולרי גם בתחום של טיפול נפשי וכו. ההגדרה הפורמלית והמקובלת של מיינדפולנס היא תשומת לב מכוונת למה שקורה באותו רגע, ללא שיפוטיות.
"במהלך היום הרגיל ותוך כדי פעילות אנחנו יושבים ועובדים וכאשר מישהו לידנו מישהו מדבר דעתנו מוסחת. לפחות של חלק מהאנשים. המוח מספר סיפור תוך כדי שאנחנו עושים דברים אחרים, דבר שיוצר בעיות חוסר היעילות.
"למוח קשה בדרך כלל להתמקד בדבר אחד בלבד לאורך זמן. הוא מתפזר לכמה ערוצים ויש לכך כמה השלכות. הרעיון בתרגול מיינדפולנס הוא להיות ער ונוכח, לחיים כפי שהם עכשיו. באותו רגע. מחקרים [המרצה הציג את תוצאות המחקרים בשקפים] מראים מגוון רחב של יתרונות לשיטת המיינדפולנס, החל מיתרונות פיזליוגיים ועד יתרונות נפשיים.
"למשל, עיכוב הזדקנות של התאים, מניעת מחלות וטיפול בסימנים של סטרס, חרדה ודיכאון. בעולם העבודה של היום כשיש הרבה מאוד משימות נוצר סטרס. בעקרון, סטרס הוא תופעה חיובית שמיוחסת ליצר ההשרדות של בעלי חיים בטבע. ברגע שנכנסים למצב של סטרס הגוף מוכן למצב של fight or flight.
"ההבדל בין בני אדם לבעלי חליים הוא שאצל החיות, ברגע שהסתיים המצב המלחיץ הן חוזרות לשגרה ורגיעה. אצל בני אדם, לעומת זאת, כשאנחנו לא מצליחים לשחרר נוצר סטרס כרוני.
"מצב זה מערער את המערכת הפיזיולוגית. מתערערת מערכת החיסון, מערכת העיכול וכו. הגוף לא מתפקד מספיק טוב ונוצרת שחיקה, בעיקר לאורך זמן.
"הסטטיסטיקה מראה שכשני שלישים מהמקרים הרפואיים שמגיעים אל רופאי המשפחה הם סביב נושא הסטרס. למצב הזה, כשאנחנו לא מצליחים לשחרר את הסטרס אנחנו מביאים איתנו את הלחצים מהעבודה. ואל הרבה מאוד אנשים זה מתגלגל וצובר תאוצה.
"רבים מאיתנו חווים עומס רב וסטרס כרוני בין אם בעבודה או בבית. והמחירים הם מאוד גבוהים. על פי דיווחי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, כמעט 50 אחוזים מהאנשים חווים סטרס במקום העבודה. ויש לא מעט בעיות רפואיות שנובעות מתוך הסטרס. כלומר, ללא הסטרס לא היתה מתקיימת המחלה, לא היו בעיות שינה, לא היתה עלייה בלחץ הדם וכו.
"על פי הערכות, בארה"ב יש ירידה בתפוקה הנובעת מסטרס של העובדים, בהיקף של כ-300 מיליארד דולר בשנה. היתרונות של מיינדפולנס ברמה האישית הם רבים.
"כשהאדם רגוע, אך טבעי שהוא יוכל לפעול טוב יותר, היצירתיות שלו גוברת וכו. בעוד שבמצב של סטרס, הראייה שלו מוגבלת ל-tunnel vision מה שגורם לכך שאפשרויות התפקוד שלו מוגבלות יותר. יש ירידה ביכולת שלו לשמוע, לתקשר, להקשיב, לתת פידבק לשתף פעולה וכו.
"לנושא המיינדפולנס ברמת הארגון יש הרבה מאוד יתרונות. למעשה, כמעט כל החברות בעמק הסיליקון הכניסו לארגון תוכניות מיינדפולנס, כך גם הבנק העולמי וארגונים גדולים נוספים.
"בשורה התחתונה תוכנית מיינדפולנס חוסכת לארגון משאבים ומביאה לכך שעובדים מרוצים יותר, מוטיבציוניים יותר ובריאים יותר.
"מעבר להרצאות חשיפה אנחנו מציעים גם קורסים, טיפול בתרבות ארגונית של סטרס שפועלת על 'כיבוי שריפות' וכו, אנחנו טוענים שיש מה לעשות. במסגרת התוכנית אנחנו מציעים מגוון סוגי תרגול. יש תרגול פורמלי וגם תרגול שמשלב תנועה ואומנות".
ניתן לשמוע את מלוא ההרצאה בכנס חשיפת המרצים ולצפות בתרגול שבוצע במהלך ההרצאה, בסרטון המצורף לכתבה זו.
להזמנת ההרצאה המלאה וקבלת פרטים נוספים: 072-395-4444 | dani@mfn.co.il