3 שאלות לשאול מועמד המתראיין לתפקיד במשאבי אנוש

3 שאלות לשאול מועמד המתראיין לתפקיד במשאבי אנוש

שאלות חשובות לראיון עבודה מול מועמד לתפקיד במשאבי אנוש

שיתוף
מועמד לתפקיד במשאבי אנוש

מועמד לתפקיד במשאבי אנוש

הצורך לגייס אדם אחראי לתפקיד במחלקת משאבי אנוש יכול להיות משימה קשה מאוד, במיוחד אם אתם מפעילים חברה חדשה שהוקמה לאחרונה.

בחברה שהוקמה לא מזמן, בהחלט צריכים להיות כמה אנשים אשר מסוגלים לטפל בכל מה שהעובדים שלכם צריכים, להיות אחראיים על ביצוע תוכניות ולשמור על הכל בשליטה. נשמע קשה? זה לא צריך להיות כך אם אתה יודע איך לבחור את האנשים שלך.

גיוס אדם לתפקיד משאבי אנוש אחראי, פירושו להתחיל ברגל ימין מן ההתחלה: הראיון.

כאשר אין לך מספיק ניסיון זה באמת יכול להיות מפחיד, אך למעשה, זה לא משהו שיש לפחד ממנו. ישנן כמה שאלות ראיון שהן הטובות ביותר שתוכל לשאול את המועמדים שלך לתפקידי משאבי אנוש, כדי לוודא שהם האנשים הנכונים עבור עמדה זו. מלבד לשאול את השאלות הנכונות, אתה צריך גם להרגיש את הכוונות של אותו אדם ולתת בו אמון.

להלן 3 שאלות למועמד המתראיין לתפקיד במשאבי אנוש:

מה אתה הכי אוהב בעולם משאבי האנוש?

בתשובה לשאלה זו, אתה צריך למחפש תשוקה למקצוע. הרעיון המרכזי כאן הוא לגייס מישהו שפשוט אוהב את המקצוע הזה ולא רק עושה את זה בשביל הכסף. אף מעסיק לא רוצה עובד שלא אכפת לו מרווחתם של החברה ואנשיה, ואם אתה זהיר, אתה תוכל לזהות את הגישה הזאת החל מהתחלה אצל המועמד כאשר תשאל אותו את השאלה הנ"ל. האנשים הטובים ביותר בתחום זה תמיד יחפשו דרכים חדשות לעזור לחברה ויעשו הכל כדי לגרום לזה לעבוד.

מה אתה אוהב פחות בעולם של משאבי אנוש?

ההפך הוא גם מאוד חשוב בכל פעם שאתה מראיין מועמד לעבודה בתחום. עם זאת, לפני שאתה שואל שאלה זו, חיוני שתהיה מודע לעובדה שלכל אחד יש דברים שהם שונאים או פחות אוהבים במקצוע שלהם. אל תצפו שאנשים יגידו לכם שהכל מושלם כי הם ישקרו לכם ואינכם רוצים בכך. כמו כן, אל תסירו אותם מרשימת המועמדים הפוטנציאלים שלכם רק כיוון שהם הודו שהם לא אוהבים דבר מסוים. זה לא יגרום להם להיות עובדים גרועים, להפך.

ובכל זאת, אם המועמד יזכיר רק את הדברים הגרועים ביותר במקצוע משאבי האנוש, זו לא נקודת פתיחה טובה. אם האנשים שאתה מראיין מציינים בפניך מה הם לא אוהבים אולם זהירים מספיק כדי לא לגרום לזה להיראות כמו הדבר הגרוע ביותר בעולם, הם יקבלו הזדמנות.

האם אי פעם עשית טעות? איך פתרת את זה?

שאלה זו אולי נראה גנרית אבל במציאות, זה אומר הרבה על איך שאדם מטפל במצבים שונים והכי חשוב, שהוא מסוגל להודות שהוא עשה טעות – כי אין עובד שמעולם לא טעה. אם אתה מראיין מישהו והוא חושף בפניך כל טעות שהוא עשה וכיצד הוא פתר זאת, הוא עשוי להיות נכס בעל ערך גבוה מאוד לחברה שלך.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה