שיתוף

"התוצאה היא רגעית והמשחק הוא אינסופי. העולם שלנו נסוב סביב משמעויות. המשמעויות האלה מעוררות בנו רגש. ורגש הוא הכוח שמניע כל פעולה וכל בחירה ובחירה שלנו. אנחנו רוצים לפעול ולתת את כל מה שיש לנו, כשאנחנו לא תלויים רגשית בתוצאות חיצוניות. כי כשאנחנו תלויים רגשית בתוצאות חיצוניות הרגש שלנו משתק אותנו ולא מאפשר לנו כל יכולת או גישה ליכולות שלנו", בדברים אלה פתחה מיטל אזרזר, מטפלת רגשית והתנהגותית, מומחית לשחרור חרדות ופחדים, ומרצה ומנחה לתפקוד מיטבי בארגונים, את הרצאתה בכנס חשיפת מרצים של HRus.

"בשנת 2010, שבוע לפני יום הולדת 30 שלי, בעלי קונה לי כרטיסים לטיול רומנטי לברצלונה. ואני אומרת לו, אני לא מרגישה טוב. יש לי לחץ בחזה ועולה לי הדופק ואני לא אוכלת ולא ישנה. ואני חווה תסמיני חרדה.

"אני במשרה ניהולית בכירה. אני כל כך אוהבת את מה שאני עושה. כל כך נהנית מהלחץ. אז למה הגוף לא זורם עם הלחץ שלי, ומה קורה פה. אני פונה ללחץ הזה ואומרת לו תפסיק תיכף ומייד. והוא, תוך כמה ימים משתק אותי לחלוטין. אני לא שולטת בגוף שלי יותר.

"בחיינו יש נקודות מפנה שגורמות לנו להשתנות. יש נקודות מפנה שאנחנו בוחרים [בהן] במודע, ויש נקודות שנבחרות עבורנו דרך התת מודע ודרך הרגש. אנחנו אלה שבוחרים את מציאות חיינו.

מי היה מאמין שחודש מאותה נקודת זמן שבה היתה נקודת המפנה האישית שלי, אסיים את העסקתי כמנהלת. עבדתי כל כך הרבה שנים, כעשור, כדי להגיע למשרה הבכירה. [עזבתי] את המנהלים שלי ואת הנציגים ואת כל הלקוחות האסטרטגים שהייתי אחראית עליהם ופשוט הפסקתי את העשייה הזאת.

"אבל למה. מה קרה. למה הגוף שלי השתתק כל כך? הגוף שלי השתתק מכיוון שאני הייתי כל כך תלויה בתוצאות החיצוניות. הייתי אדם טוטלי שמזוהה לחלוטין עם כל תוצאה. וההזדהות הזאת גרמה לעומס והעומס הזה שיתק אותי.

"אנחנו מהות אדירה מלאה ביכולות וכישורים. ללא כל קשר לתוצאה חיצונית. הרבה מעבר לכך. רגע הארה שחוויתי כששכבתי במיטה משותקת לחלוטין בחודש ההוא, [היה כאשר הבנתי:] את משותקת כי את מאמינה למחשבות לא נכונות. אם אני מאמינה למחשבות לא נכונות, אם אני כל כך מזוהה עם תוצאות, אם אני כל הזמן במרדף מתמיד, אז כנראה שמה שאני יודעת על המציאות ועל העולם ועל המסע ועל החיים הוא לא נכון. זה היה הרגע ששחררתי. גיליתי שאנחנו כל יכולים וכל מה שאנחנו באמת רוצים אפשרי עבורנו.

"שמי מיטל אזרזר, כיום מטפלת רגשית והתנהגותית, מומחית לשחרור חרדות ופחדים, ומרצה ומנחה בארגונים לתפקוד מיטבי, שמביא אותנו לתוצאות מיטביות. אני עושה את זה ברמה הרגשית והמנטלית, וכן, גם ההתנהגותית.

"רגש מניע אותנו או משתק אותנו. חוסם אותנו או מקדם אותנו. מאפשר לנו זמינות לכל הפוטנציאל והיכולות שלנו, או לא [מאפשר לנו]. והוא מנוע מאוד משמעותי שנדרש [כדי] לתת המון כלים לעובדים עם הרגשות שלהם. ואגב, הוא צף ועולה בגוף הרבה לפני שאנחנו מסכימים לדבר את הרגש. אנחנו מנסים לתפקד ובעצם הוא צף בגוף. ברגע שאנחנו מרגישים מועקה, מרגישים כאבים, מגרנות, [או כל] ביטוי רגשי [אחר]".

[סרטון]: "מר 'קו' מגיע לעבודה, מסתכל על הדו"חות וחושב שהוא גרוע. מחכה לו אימייל מסמנכ"ל [כזה או אחר], שגוער בו ורוצה מייד לראות תוכניות עבודה. הוא מסתכל על הנקודה שחורה על ציר הזמן. הוא כל כך מזוהה עם התוצאות הלא טובות, שזה הופך למרה שחורה. היכולות שלו לא זמינות לו, והוא מרגיש תקוע. הוא אומר לעצמו: אני לא מצליח לעשות כלום.

"אבל מה אם אצא רגע מהנקודה הזאת. אחליט שהתוצאה הזאת היא לא כל העולם שלו. [..] אשנה את המשמעות שאני נותן לתוצאה הזאת, וכך אהיה זמין ללמידה ולשינוי.

"המשמעות שאנחנו נותנים לתוצאות, מעוררת רגשות. כאשר לעובדים בארגונים תהיה המשמעות הנכונה של התוצאות, הם יוכלו להפוך דברים שהיו בלתי אפשריים עבורם לאפשריים. התוצאה היא כל כך רגעית והמשחק הוא אינסופי.

"יש רגשות שחוסמים אותנו ולא מאפשרים לנו גישה ליכולות ולכישורים שלנו. כשאני מזדהה עם תוצאה שלילית אני חוסם את האפשרויות שכן פתוחות בפני. אנחנו רוצים ללמד את העובדים שלנו לקיים שינוי תפיסתי. לתת לתוצאות משמעויות חדשות. אנחנו רוצים לעורר בהם את הרגש הנכון כדי להפוך את מה שלא היה בעיניהם אפשרי – לאפשרי. כל תוצאה מדייקת אותי ומאפשרת לי להגיע לתוצאה הבאה.

"הגעתי לתוצאה לא טובה? אני משתמש בה לצורך למידה. התוצאה משתנה כשאנחנו משנים את הפירוש שאנחנו נותנים לתוצאה. חשוב היום מי אתה בוחר להיות מחר".

להזמנת ההרצאה המלאה וקבלת פרטים נוספים:

ortalezerzer@gmail.com   |   054-7431155

 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה