שיתוף

בשנה האחרונה, אנשי משאבי אנוש עשו הרבה חשבון נפש על האופן שבו בעיות תרבות וביצועים טופלו בתוך החברות. בשנת 2018 צפוי שינוי פנימי גדול בהתמקדות על הטכנולוגיה: לרתום את הטכנולוגיה כדי למצוא עובדים מוכשרים, לחבר אנשים, להגדיל את המעורבות ולהחליף עבודות מסוימות בתוכנות ורובוטים. במשך שנים, הטכנולוגיה פעלה ככלי לסייע במשימות היום-יום, אך ההתמקדות ב- 2018 תהיה ב'טכנולוגיה כדרך חיים' במקום העבודה.

אלו הן חמש המגמות הגדולות לשנת 2018:

גיוס מועמדים פסיביים

גיוס מועמדים פסיביים תמיד היה חלק מתהליך הגיוס. אך בימים אלה, הוא שונה בהרבה מפשוט לסנן את קורות החיים ולהגיע למועמד מסוים. התקשורת החברתית הפכה את יצירת הקשר עם המועמדים לקלה ונגישה יותר מאי פעם. באופן דומה, מאגרי כישרונות ניתנות לזיהוי כעת על ידי חיפוש פשוט של האשטאג, תתי פורומים או שיטות תקשורת מקוונות אחרות. על ידי שימוש בטכניקות אלו ניתן יהיה לאתר מועמדים פסיביים בקבוצות או באופן אישי בהתאם לפלטפורמה. מגייסים יוכלו לקבל מידע על מה שהמועמדים הפסיביים מחפשים והאם הם באמת מוכנים לעשות שינוי בקריירות שלהם.

עבודה מרחוק

עבודה מרחוק, מהבית, מבית קפה ומכל מקום אחר שיש בו Wi-Fi – היא מגמה הולכת וגדלה ברחבי העולם. בשני העשורים האחרונים בארה"ב, היקף העובדים שעבדו לפחות חלקית מהבית גדל פי ארבעה וכעת עומד על 37%. מודל משמעותי זה מתאפשר באמצעות טכנולוגיית VPN שעושה את זה קל לגשת למערכות העבודה כמעט מכל מחשב. זה מאפשר לגייס כמעט מכל מקום בעולם, וזה לא מפתיע שסטארט-אפים רבים בנויים מצוותים מרוחקים. מנקודת מבט ארגונית, זה פותח את מאגר המועמדים והאפשרויות. זוהי דרך לשמור על העובדים הנוכחיים ולשפר את שביעות הרצון שלהם בעבודה באמצעות איזון עבודה ובית טוב יותר. עם ועידות וידאו וכלי שיתוף פעולה המתפתחים מדי שנה, מגמה זו רק תמשיך לעלות.

גיוס עיוור

גיוס עיוור כנגד הטיות לא מודעות הולך ותופס תאוצה, בעיקר בשל האשמות ותביעות נגד הטיה של כוח העבודה. הדרך הקלה ביותר למזער כל הטיה? להפוך את תהליך הגיוס לתהליך עיוור. זה ניתן לביצוע ע"י הסתרת כל הנתונים העשויים לספק מידע מרכזי על הרקע של המועמד: מין, גיל, גזע ואפילו שם מוסד הלימודים. על ידי הפיכת התהליך לעיוור – כלומר, הסרת כל מידע מקורות החיים שעשוי לחשוף נתונים דמוגרפיים, מוצגים למעשה רק היכולות וההישגים. יש אפילו תוכנת גיוס שנבנתה לשם כך.

משחוק

משחוק ( (Gamificationהיא טכניקה שכבר עושה את דרכה לתוך כל מיני סוגים שונים של תעשיות. הרעיון של הפיכת מעורבות העובדים לפורמט של משחק תחרותי פועל למגוון מטרות, בין אם זה שיווק, הוראה או גיוס עובדים. בעסקים, משחוק יכול לשמש לסריקת מועמד והפיכת בדיקות והערכות מיומנות ויכולות קוגניטיביות לתוך מעורבות וכיף. עם הופעתם של יישומי סמארטפון מתקדמים, כעת זה אפשרי לשחק במשחקים במהלך תהליך הגיוס תוך אלגוריתמים חכמים שיעקבו אחר נתונים חשובים. התוצאה מועילה הן למועמדים והן למעסיקים: למועמדים יש סיבה מהנה לנסות ולהגדיל את הציונים שלהם, בעודם מציגים בפני מעסיקים פוטנציאליים. למנהלים יש מידע עצום של נתונים שיכולים לעזור לחזות את נקודות החוזק והחולשות של המועמדים – ואפילו למצוא את כישרונות העל.

זיהוי מועמדים לקידום

בשנת 2018, חברות עדיין צריכות להסתכל על המשאבים האנושיים שלהם ולקבוע את הדרך הטובה ביותר לקדם אותם לתפקידים עתידיים. משמעות הדבר היא זיהוי הצוות שמוכן לאמץ היבטים שונים של משרות: ניהול, פתרון בעיות, ותחומים אחרים הדורשים אלמנט אנושי. על ידי תכנון מראש, זה יחסוך עלויות וזמן לחברה לגייס מנהלים מבחוץ , ולקדם עובדים מבפנים תוך מקסום הפוטנציאל האנושי הקיים.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה