כניסתו לתוקף של שעון החורף יכולה להוות הזדמנות טובה לעובדים לנצל את העובדה שיש יותר שעות חשיכה, כדי להגדיל את מספר שעות השינה שלהם. מחקרים שנעשו בארה"ב מראים, כי מחסור בשעות שינה פוגע בעובד בהרבה מאוד היבטים, (לדוגמה, השמנת יתר, בעיות לחץ דם, מחלות לב ועוד), אבל בראש ובראשונה, הוא פוגע ברמת התפוקה שלהם ובאיכותה.
במילים אחרות, עובדים שלא ישנים מספיק שעות בלילה שקדם ליום העבודה, מגיעים להישגים נמוכים משמעותית, מאלו שהיו יכולים להגיע אליהם אילו ישנו מספיק שעות בלילה. "שינה מספקת היא מרכיב חשוב מאוד ברמת התפוקה של העובד ואיכותה", מדגיש כרמל גאלווין, סמנכ"ל משאבי אנוש ב-Glassdoor, בעקבות סקר שערכה החברה בקרב עובדים בנוגע למספר שעות השינה שלהם. "השינה לא רק מספקת לגוף האדם התאוששות פיזית מעייפות, היא גם מרכיב קריטי בתפקוד הקוגניטיבי, במידת הריכוז וברמת הפרודוקטיביות של העובד".
לדבריו, "ארגונים חייבים לעודד את עובדיהם לישון מספיק שעות. כמו כן, רצוי לעודד אותם לקחת פסק זמן בשעות העבודה, בכל עת שהם זקוקים לו. העובדים, מצידם, צריכים לקחת אחריות על בריאותם ולהגיע לעבודה במיטבם, לאחר שישנו מספיק שעות".
לא מספיק פסקי זמן למנוחה
מהסקר שערכו לאחרונה ב- Glassdoor עולה, כי המחסור בשעות שינה של העובדים לא נובע מדרישותיהם של המעסיקים. עם זאת, בעוד שכ-74% ממשתפי הסקר אמרו כי המנהלים שלהם מעודדים אותם לקחת פסקי זמן כאשר הם זקוקים להם כדי לטפל בסוגיות הקשורות לבריאותם, הרי שאותם מעסיקים פחות נוטים לאפשר לעובדים לקחת פסקי זמן לצורך מנוחה.
עוד עולה מהסקר, כי רוב העובדים האמריקאים ישנים פחות שעות בלילה ממספר השעות המומלץ. ומהו למעשה מספר שעות השינה המומלץ? קרן השינה הלאומית והמכון הלאומי לבריאות בארה"ב טוענים, כי רוב האנשים הבריאים, בגילאי 18-64 זקוקים ל-7-9 שעות שינה בלילה כדי להגיע לתפקוד מיטבי.
על פי הסקר, כ-74% מהעובדים טוענים שהם ישנים פחות משמונה שעות בלילה שלפני יום עבודה. מסתבר כי מספר שעות השינה (בפועל) הממוצע של העובד האמריקאי הוא כ-6.9.
היו עובדים טוב יותר אילו היו ישנים יותר
תוצאות הסקר מעלות סוגים נוספים של התנהגויות עובדים הקשורות לשינה, כמו גם תובנות בנוגע לעובדים, ולביצועיהם בעבודה. הסקר, שנערך על ידי האריס פול בקרב 1,077 מבוגרים בארה"ב, המועסקים במשרה מלאה מצא, כי 66% מהעובדים מעריכים שהם יהיו עובדים טובים יותר אילו היו ישנים יותר. עובדים בגילאי 18-44 (כ-73%) ועובדים בגילאי 45-64, (כ-59%) אמרו כי הם היו יכולים להיות עובדים טובים יותר אילו היו ישנים יותר שעות.
עוד עולה מהסקר, כי עובדים בגילאי 18 עד 34, ישנים בממוצע, כ-7.4 שעות בלילה שלפני יום עבודה, לעומת עובדים בגילאים 45 עד 64 שדיווחו כי הם ישנים בלילה רגיל ממוצע כ-6.5 שעות (בממוצע).
גברים ישנים יותר
מהתפלגות לפי נשים וגברים עולה, כי גברים עובדים מדווחים על 7.1 שעות שינה בלילה שלפני יום עבודה, בעוד שנשים עובדות דיווחו על 6.8 שעות שינה. מהתפלגות לפי נשים וגברים בהצלבה עם גילאים עולה, כי נשים עובדות בגילאי 45 עד 54 דיווחו על 6.4 שעות שינה בלבד בלילה שלפני יום עבודה, וכ-18% (כמעט אחת מכל חמש נשים) דיווחו כי ישנו רק חמש שעות או פחות שינה בכל לילה.
גברים בגילאי 18 עד 34 דיווחו כי הם ישנים 7.5 שעות שינה בלילה. גברים עובדים נשואים דיווחו על 7.1 שעות שינה לעומת גברים עובדים שאינם נשואים, שדיווחו על 6.7 שעות בליל עבודה בממוצע.
עם פרסום הסקר אמר גאלווין, כי "עם העלייה בגמישות הודות לעבודה מרחוק, עבודה מהבית, ולמעשה עבודה מכל מקום ובכל זמן, ניתנת לעובדים האופציה להתאים את שעות העבודה ללוחות הזמנים שלהם. אלא שכתוצאה מכך, מטשטשים הגבולות בין שעות עבודה לשעות פנאי, ושעות העבודה גוזלות יותר ויותר זמן מתוך מה שקודם לכן היה מוגדר כשעות פנאי".