אריקה בייקר, לשעבר מהנדסת במקום העבודה הטוב ביותר בעולם – גוגל – הבינה שהשכר והתנאים שלה בגוגל הם טובים ביחס לשוק אך, היא חשה שיש פערים בין קבוצות בארגון: גברים ונשים או לבנים מול אפרו אמריקאים וכיו"ב. על מנת לבדוק את התיאוריה שלה וכדי להביע מחאה על אי צדק שאולי נעשה לה ולאחרים, אריקה החליטה לפרסם את השכר שלה ברשת החברתית.
השמועה התפשטה מהר מאוד וקולגות נוספים הצטרפו לפרסומים שלה, מה שאפשר לעובדי גוגל להשוות את עצמם לאנשים באותו תפקיד, בעלי השכלה זהה, ניסיון דומה וותק פחות או יותר דומה. ככל שיותר עובדים הצטרפו לגיליון השכר והוסיפו יותר ויותר פרטים (גיל, מוצא, דת, ותק וכיו"ב) ניתן היה לדברי בייקר לקבל תמונה ברורה יותר של פערי שכר בין קבוצות, בעיקר בשל מגדר ומוצא.
"מנהלים בחברה לא היו מרוצים. הם לא היו מרוצים בכלל" כך צוטטה בייקר, שכיום עובדת בחברת Slack Technologies ולא במקום העבודה הטוב ביותר בעולם – גוגל. לדברי בייקר, כפי שהיא צוטטה באתר משאבי אנוש HR Grapevine השמועה על גיליון השכר התפשטה מהר מאוד והיא החלה לקבל ריקושטים ממנהלים בצורות שונות: משיחות נזיפה ועד כדי כך שדחקו אותה מקצועית ומנעו ממנה בונוסים שהגיעו לה. בסופו של דבר, לבייקר לא נותרה בריירה אלא לחפש צדק ופרנסה במקום אחר. "מלחמה על צדק ושוויון לא כל כך תצליח בגוגל. פרסום השכר הוא רק קצה הקרחון. זה לא מנוגד [רשמית] לתקנות גוגל אבל…"
מחברת גוגל העולמית נמסר בתגובה: "מבלי להתייחס לנתונים של עובד פרטני או עובד לשעבר, אנחנו יכולים לאשר שאנו מבצעים באופן קבוע ביקורות שכר וקידום עובדים ומנתחים את הנתונים על מנת לוודא שיש שוויון הזדמנויות ושכר שווה."
מהרו להירשם עוד היום לכנס שכר והטבות שיתקיים ב-18 באוגוסט בכפר המכביה