סקר חדש מראה: מגייסים מתעלמים מכישורים ויכולות של מועמדים פעילים חברתית

סקר חדש מראה: מגייסים מתעלמים מכישורים ויכולות של מועמדים פעילים חברתית

חוסר תשומת לב לפעילות חברתית-קהילתית של מועמדים מוביל לפספוס אדיר של כישורים ויכולות בקרב מועמדים איכותיים!

שיתוף
גיוס עובדים

מנהלי גיוס ותוכנות הגיוס (המסננות קורות חיים באופן אוטומטי) עושים כולם טעות אחת נפוצה שעל פי ה- CIPD עולה לארגונים ביוקר והיא: אי שימת לב לניסיון, כישורים ויכולות של מועמדים פעילים חברתית.

על פי הדוח שהוציא לאחרונה ארגון ה- ,CIPDכפי שפורסם באתר משאבי אנוש OnRec, מגייסים נוטים להתעלם או לא לייחס חשיבות גדולה לפרטים המצוינים בקורות החיים של המועמדים אם הם לא רשומים תחת "ניסיון תעסוקתי". רק 16% מקרב הארגונים המגייסים בכלל שואלים את המועמדים אודות הניסיון החברתי-התנדבותי בטופס הגשת המועמדות ופחות מ-31% מקרב המגייסים מקצים זמן או טורחים לשאול את המועמד אודות הניסיון ההתנדבותי שלו.

הטענה העיקרית בדו"ח הינה שמועמדים בעלי ניסיון וולנטרי לא זוכים להערכה מספקת מצד המגייסים וזה פוגע בסיכויים של ארגונים ושל המשק כולו לצמוח שכן 67% מקרב הארגונים שכן מייחסים חשיבות לרקע הוולנטרי-חברתי של מועמדים מגדירים את אותם עובדים כבעלי כישורים נדרשים חשובים וכעובדים מחוברים שמביאים איתם תרומה חיונית לתפקיד.

ה-CIPD ממליץ למגייסים להתחיל להכליל קריטריונים שמצוינים בקורות חיים של מועמדים לצד ניסיון תעסוקתי והשכלה פורמלית. כך לדוגמה, מועמד שעסק בגיוס מתנדבים, ארגן הפגנות מחאה, הפיץ מידע הסברתי במסגרת קידום קמפיין של מועמד פוליטי בו הוא תומך וכיו"ב הוא בעל סיכוי גבוה להיות חיוני שכן הוא הפגין: כושר ארגון, כושר שכנוע, יכולת מופלאה להניע אנשים, לפעול כחלק מצוות, לחתור למען המטרה הסופית למרות הקשיים והיעדר משאבים. פרט לכך, כיום פעילות קהילתית התנדבותית נעשית הרבה מאוד במישור הווירטואלי כך שאותם מועמדים חברתיים-קהילתיים הם מקושרים מאוד למאות ואלפי אנשים, מהארץ ומהעולם, החולקים אותם תחומי עניין ואותה התלהבות. המועמד עם המחויבות החברתית הוא ללא ספק אחד שיודע לסחוף אחריו אנשים, להתחבר לאנשים ולהניע אותם ולכן הוא יוכל להביא איתו קהל רחב וקשרים שעלולים להיות יקרים מפז.

הדוח שנקרא Unlock new talent: How can you integrate social action in recruitment מבוסס על העדות של מגייסים שכן רואים בפעילות חברתית של מועמדים יתרון וכן מתייחסים לניסיון ולכישורים הנדרשים לביצוע אותה פעילות באותו אופן שבו הם מתייחסים לניסיון תעסוקתי. על פי גרסתם של המגייסים הלוקחים בחשבון פעילות קהילתית-חברתית של מועמדים, 67% מגדירים את אותם מועמדים כעובדים חיוניים בעלי כישורים ויכולות שלהם הארגון נזקק:

  • 82% מקרב המעסיקים רואים במועמדים חברתיים כמי שיש להם פוטנציאל להפוך לשחקני צוות מצוינים.
  • 80% מקרב המעסיקים רואים במועמדים חברתיים כמי שיש להם פוטנציאל להפוך לעובדים עם כישורים תקשורתיים מעולים.
  • 45% מקרב המעסיקים רואים במועמדים חברתיים כמי שיש להם פוטנציאל להפוך לעובדים חשובים שמבינים את צורכי הקהילה וקהלי היעד של הביזנס.

נפתחה ההרשמה המוקדמת לכנס פיתוח ארגוני. מהרו להבטיח את מקומכם! פרטים והרשמה כאן

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה