עובדי מפעל הגישו תביעה ייצוגית בגין אי תשלום שכר עבור הפסקות

עובדי מפעל הגישו תביעה ייצוגית בגין אי תשלום שכר עבור הפסקות

עובדי מפעל בצפון הגישו בקשה לתביעה ייצוגית כנגד המפעל, שלא אפשר להם לקחת הפסקות על חשבון זמן העבודה.

שיתוף
הכשרה מקצועית לעובדים
הכשרה מקצועית לעובדים

לבית הדין האזורי לעבודה בחיפה הוגשה בקשה לתביעה ייצוגית מאת עובדי מפעל, שטוענים כי אולצו להתייצב במקום העבודה לפני המשמרת על מנת ליהנות מההפסקה היומית על חשבונם.

היועצת המשפטית של החברה, מסרה לתקשורת כי כתב התביעה טרם הגיע לידי המחלקה המשפטית וכי העובדים אולצו להגיע מוקדם יותר משעת תחילת העבודה, כמקדם ביטחון,  וזאת במסגרת הסדר הסעות העובדים שמספק המפעל לעובדיו. לדברי היועצת המשפטית, העובדים רשאים לנצל את הזמן, מרגע הגעתם למפעל ועד לתחילת המשמרת, לארוחות ולסידורים אחרים הכלולים בהפסקה היומית.

לטענות התביעה מדובר בניצול "ציני" של עובדי מפעל מוחלשים, המחויבים להתייצב במקום עבודה מוקדם יותר וזאת כדי לנצל את ההפסקה שלהם "על חשבונם", כדרך שיטתית של המפעל לצמצם עלויות על חשבון העובד הקטן.

לידיעת ציבור המעסיקים, חוק שעות עבודה ומנוחה תשי"א-1951, קובע כי מעביד מחויב להעניק לעובדיו הפסקה במהלך יום העבודה. כאשר יום העבודה מכיל למעלה משש וחצי שעות עבודה, חובה להעניק לו הפסקה בת 45 דקות, כשמתוכן לפחות 30 דקות ברציפות. בימי שישי וערבי חג, בהם העובד מועסק לפחות שלוש שעות, יש להעניק לו הפסקה בת חצי שעה לכל הפחות. במקרה שעובד זכאי להפסקה של 30 דקות רצופות, רשאי הוא לעזוב את מקום העבודה. כאשר מקום העבודה מונע מעובד לצאת להפסקה של 30 דקות מחוץ למקום העבודה, תחשב ההפסקה כחלק משעות העבודה.

 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה