כ-180 עובדי החדשות המקומיות צפויים להיות מפוטרים בסוף השנה בעקבות ביטול שידורי החדשות המקומיות בטלוויזיה בכבלים. לפני כחצי שנה הוגשה הצעת חוק על ידי חבר הכנסת כרמל שאמה-הכהן, שלי יחימוביץ ונחמן שי, לפיה יימשכו שידורי החדשות בכבלים גם בשנת 2013. הממשלה תמכה בחוק אולם משרד האוצר הגיש ערר ומסרב לאשר אותה להצבעה בכנסת.
יושב ראש ועד העובדים של הרשויות המקומיות, חיים הר זהב, אמר שמשרד האוצר נוהג בעובדים כבני ערובה, ושוועד העובדים לא ייתן למאות משפחות להיכנס למעגל האבטלה.
אם האוצר לא יפסיק את התנגדותו ועד יום שני לא יאשר את הבאת החוק בפני הכנסת, החוק לא יאושר ופיטורי העובדים יצאו לפועל.
עוד אמר יושב ראש ועד העובדים כי מדובר בכלי תקשורת חשוב הנותן ביטוי את אשר מתרחש ביישובי הפריפריה שרגילים להידחק לשוליים, וכי סגירתו תהווה פגיעה מהותית בהם.
אתמול הפגינו כ-150 עובדי החדשות המקומיות מול הכנסת, וקראו למשרד האוצר לחזור בו מהתנגדותו לחוק. הם איימו כי יגיעו לכל כנס של הליכוד, ויזכירו כי שר האוצר יובל שטייניץ אשם בסגירת הערוץ ובמאות משפחות נוספות שנותרו ללא פרנסה. בהפגנה נשאו העובדים שלטים המתקוממים נגד האדישות של האוצר, וגם את השלט: "תושבי הפריפריה, סוגרים לנו את הפה שלכם". בהפגנה השתתפו גם עיתונאים מכלי תקשורת אחרים, כמו מגלובס ומעריב, שהביעו סולידריות והעלו את מצבה העגום של התקשורת. בהפגנה השתתפו גם אזרחים, אחד מהם היה אדם עיוור שסיפר שבזכות כתבה ששודרה קיבל את זכויותיו.
עובדי החדשות המקומיות מצטרפים לעובדים רבים החוששים לפרנסתם בענף התקשורת הישראלית. עובדי מעריב, שעומדים לפני גל פיטורים ואולי סגירה של העיתון, וחוששים מאי תשלום זכויותיהם. רק שלשום יצאו שוב 600 עובדים להפגנה מול בניין העיתון. וגם עובדי עיתון הארץ, שהשביתו את מערכת העיתון בתחילת החודש, ומנעו מהעיתון לצאת לאור ליום אחד. זאת בעקבות מחאה נגד תוכנית הפיטורים הצפויה לבוא. לחלק אחר של העובדים קוצץ השכר.