לאור הפסיקות האחרונות הרבות בבית הדין לעבודה, המגדירות מחדש את יחסי עובד מעביד במגמה ברורה של הטלת האחריות על החברה המזמינה שירותים, התקבלה לאחרונה פסיקה 'חריגה'.
המדובר בהחלטתו של השופט שמואל טננבוים מבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, אשר פטר חברה מלשלם זכויות סוציאליות לעובד שעבד עבורה במשך 12 שנים. העובד, שהיה אזרח בריטי שהועסק על ידי חברת כוח אדם, איבד את הזכאות שלו לעבוד בארץ ולכן עבודתו הסתיימה. הוא דרש פיצויי פיטורים ושאר תנאים סוציאליים המגיעים לעובד במעמד הפיטורין אולם שתי החברות (חברת כוח אדם והחברה המזמינה את השירות ובה הוא הוא עבד בפועל 12 שנים) התנערו שתיהן מאחריות זו.
לטענת השופט: במקרה דנן, חברת כוח האדם לבדה היא זו שצריכה לשלם לעובד את מלוא הזכויות הסוציאליות, היות שמדובר ב'התקשרות חוזית לגיטימית בין שתי חברות'. במסגרת ההתקשרות החוזית בין חברת כוח האדם לחברה המזמינה את השירות נכתב סעיף המגדיר את חובת המעסיק במפורש: "חברת כוח האדם לוקחת עליה את האחריות לתנאיו הכספיים והסוציאליים של העובד". התקשרות זאת, על פי הפסיקה, לא נועדה לגרוע מתנאי העסקתו של העובד, אולם יש לראות בחברת כוח האדם המעסיק הבלעדי וכפועל יוצא מכך – כמי שאחראי להעניק לו את מלוא זכויותיו.
בית הדין קבע כי חברת כוח האדם תשלם לעובד פיצויי פיטורין בסך של 176,000 ש"ח, לרבות הפרשי הצמדה וריבית ממועד סיום עבודתו (בשנת 2002). הפרשי ההצמדה של כעשר שנים מסתכמים ביותר מ-100,000 ₪. כך שהעובד קיבל למעשה 276,000 ₪.
לכתבות נוספות המכילות פסיקות בנושא יחסי עובד מעביד:
מיהו עובד
זכאותו של מתמחה לפיצויי פיטורין
חוקר שעבד בתנאי שכר יפוצה בתנאי שכרי
למידע נוסף על נושא זה…
רוצים להימנע מטעויות מסוג זה? רוצים להרחיב את הידיעה על זכויות העובדים בנושא פנסייה, שכר, תמרוץ ותגמול?
HRus עורכת שני ימי עיון מיוחדים בנושא זה עם האנשים הבכירים ביותר בתחום. בואו ללמוד ממי שעזר בכתיבת החוק, ממי שמכשיר את הפקחים עבור התמ"ת ומהאנשים שמטפלים בתביעות כנגד חברות בתחום זכויות העובדים.
יום עיון בנושא הפנסייה בראיית המעביד יתקיים ב-19.7, ו- יום עיון בנושא שכר, תמרוץ ותגמול התקיים ב-26.7, למידע נוסף על ימי העיון יש להקיש על הקישורים הנ"ל.