1.25 מיליון דולר פיצוי לעובד אוניברסיטה שלא קודם בתפקיד

1.25 מיליון דולר פיצוי לעובד אוניברסיטה שלא קודם בתפקיד

ארה"ב: עובד במוסד אקדמי התלונן על המנהלת במחלקה שלו, חשף שחיתות ופוטר. בית המשפט פסק לטובתו 1.25 מיליון דולר פיצויים

שיתוף
עובד חושף שחיתות

עובד חושף שחיתות

עובד במכללה למקצועות ההנדסה, אשר עסק בשיווק ומכירות, הגיע לכותרות בזכות פסק דין המזכה אותו בפיצויים בסך 1.25 מיליון דולר.

בשנת 2007 יצא העובד לחופשה פרטית כדי לטפל באשתו החולה. עם חזרתו לעבודה, הוא גילה שמנהלת המחלקה מינתה חבר ותיק שלה לתפקיד ניהולי, אשר הופך אותו בין היתר למנהלו הישיר, וזאת במקום לקדם אותו במחלקה, כפי שהובטח לו בעבר. העובד פנה למנהלת והתעמת עמה והיא הפנתה אותו לדיקאן המכללה.

כאשר הגיש העובד את תלונתו בפני הדיקאן, התברר לו שהמנהלת לא מילאה את טופסי הקידום המקצועי שלו, אותם היא הבטיחה למלא וכן היא לא מילאה את טופסי העלאת השכר, כפי שהתחייבה לעשות ערב יציאתו לחופשה.

העובד החל לחקור את המקרה שלו תוך שהוא פותח תיבת-פנדורה. במהלך החקירה שהתנהלה על רקע תלונתו, התברר שמנהלת המחלקה לא רק הונתה אותו כאשר הבטיחה לו קידום והעלאת שכר ללא כוונה לממש הבטחות אלו, אלא שהיא נהגה לזייף מסמכים ולגנוב כספים (בין היתר, באמצעות העברת סכומים לשירותים פיקטיביים שונים במיקור חוץ). בתום החקירה, המנהלת פוטרה והיא הועמדה למשפט פלילי שבסופו היא נידונה לשנתיים מאסר על תנאי בגין גנבה של למעלה מ-10,000 דולר ומעילה באמון.

על רקע חשיפת השחיתות ופתיחת התיק הפלילי של מנהלת המחלקה, העובד, שחשף את הפרשה, פוטר אף הוא על ידי הנהלת המכללה. הוא הגיש תביעה לבית המשפט בו הוא האשים את הנהלת המכללה בפיטורים שלא כדין מתוקף היותו עובד חושף שחיתות (מעמד המזכה אותו בחסינות מפני פיטורים). במקביל, העובד טען ליצירת סביבת עבודה עוינת, לפגיעה מקצועית ולפגיעה בשמו הטוב, מצד הנהלת המוסד.

לאחר מאבק משפטי שארך כמה שנים, פסק בית המשפט לטובתו וזיכה אותו בפיצויים בסך 1.25 מיליון דולר.

 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה