ענף במשבר: גם רשת הרהיטים "5 נגרים" בדרך להקפאת הליכים

ענף במשבר: גם רשת הרהיטים "5 נגרים" בדרך להקפאת הליכים

שבעת סניפי הרשת לא נפתחו מאתמול ו-40 העובדים יושבים בבית. הבעלים: "מצבנו לא ידוע. הבנקים החזירו צ'קים"

שיתוף

אפקט הדומינו הקטלני בענף הרהיטים נמשך. מאז דווח על פרשת קיקה וקריסת רשת המטבחים דו-איט, מתווספת כעת לרשימה העגומה גם הנגרייה הוותיקה חמישה נגרים.

אתמול (ג') נסגרו שבעת סניפי הרשת, בהם מועסקים 40 עובדים בסך-הכל: בראשון לציון, באר-שבע, ירושלים, נתניה, רמת-גן, עפולה ובחיפה. החנויות נותרו סגורות  גם היום והעובדים התבקשו שלא להגיע לעבודה.

ידיעות אחרונות דיווח הבוקר, כי העילה לסגירת הסניפים היא המחאה שניתנה לאחד הספקים הגדולים וחזרה, בשל מצוקת האשראי של החברה.

חמישה נגרים סבלה בשנתיים האחרונות מקשיים וכחלק מצעדי התייעלות לפני שנה מכרה את המפעל בנתניה ומסרה את הייצור לקבלני משנה. במקביל החל נערם בארגוני הצרכנים השונים גל תלונות על שירות לקוי, איחורים באספקה וקבלת מוצרים פגומים.

הבעלים והמנכ"ל, יורם עינב, אמר אתמול לעיתון כי "לא ברור עדיין מה יקרה עם כספו של לקוח שביצע הזמנה, ואם יוכל לקבל את המוצרים. אנחנו מתייעצים עם עורכי הדין. בשלב זה מצבנו לא ידוע. הבנקים החזירו צ'קים, כבר שנתיים שהבנקים מקשיחים איתנו את עמדתם כל הזמן. אני בדרך להתייעצות עם עורכי הדין שלנו, ובעקבותיה יוחלט אם נגיש בקשה להקפאת הליכים. הבנקים סימנו את ענף הרהיטים כמסוכן והם לא מעוניינים בו יותר. הבנק עשה לנו מה שעשה לקיקה, קיבלנו מכתב ובו הודיע לנו שמצמצמים את האשראי. עכשיו זה תלוי בבנק".

חמישה נגרים מתמחה בריהוט חדרי ילדים. היא הוקמה בשנות ה-50 על-ידי עזיז ענביאן. כאשר הלך לעולמו עברה הרשת לניהול חמשת בניו, ומכאן שמה של הרשת. כיום מחזיקים בבעלות עינב (שהוא אחד מהחמישה, 50%) ובני משפחה אחרים (50%).

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה