מינוי בכיר חדש בתנובה, בעיצומו של הליך ההתייעלות ופיטורי העובדים: עצמון ליפשיץ ישמש כסמנכ"ל משאבי אנוש בחברה, חמישה חודשים לאחר שפוטר קודמו בתפקיד, יחיאל קרט.
בתנובה אישרו את הפרטים, אך סירבו להתייחס מעבר לכך. מאז נכנס לתפקידו המנכ"ל החדש יחסית, שלמה רודב, החלו בחברה תמורות ארגוניות משמעותיות שכללו בין היתר פרידה מאנשי אמונו של המנכ"ל הקודם, פיטורי עובדי מטה, צעד מרחיק לכת של ביטול תשלובת החלב ועזיבת העומד בראשה ועוד.
בתפקידו האחרון כיהן ליפשיץ כסמנכ"ל משאבי אנוש גלובאלי בחברת ההיי-טק נס (NESS) טכנולוגיות, אך פוטר בנובמבר האחרון יחד עם עוד תשעה עובדי מטה ממחלקת משאבי אנוש. זאת בעקבות רה-ארגון שנעשה בחברה לאחר שנקנתה על ידי קרן הון סיכון אמריקאית. פעילות משאבי האנוש של המחלקה הגלובאלית הועברה לחטיבות החברה.
משימות לא פשוטות
ליפשיץ נוחת בתנובה כשעומדים בפניו לא מעט אתגרים. ראשית, הוא נושא על גבו עבר בכיר במשאבי אנוש מעולם ההייטק. לפני שעבד בנס שימש סמנכ"ל משאבי אנוש ב-ECI, בפיברונקס ובפילת. המעבר מתחום ההייטק הגלובאלי לענף המזון בחברה המהווה את סמל הישראליות עשוי להיות מורכב. השפה בשני הענפים היא שונה לחלוטין וכך לעתים גם סוג העובדים.
שנית, הטלטלה שעובר כיום שוק המזון הישראלי בעקבות גל המחאות הגואה בשנה האחרונה, מהווה גם היא אתגר לא קטן במעבר לתפקיד. החרם הצרכני האחרון העמיד את תנובה באור הזרקורים בעל כרחה, כבר מספטמבר האחרון ועד היום למעשה.
תנובה ניסתה לצלוח את החרם במינימום נזקים במכירות למרות החרם שהוכרז עליה, בעזרת מבצעים על מוצרים רבים עליהם הכריזה לפני החגים. במקביל ניהלה רשות ההגבלים העסקיים חקירה נגד החברה, בחשד לכאורה להעלמת מסמכים ובהעלאת מחירים על ידי שימוש בכוחה המונופוליסטיים.
למעשה החשש מפגיעה תדמיתית בחברה לא חלף, וכרגע נראה שליפשיץ מכניס ראש בריא לספינה המנסה להתייצב. תנובה נאלצה להתמודד עם פגיעה דומה בשנת 1995 ב"משבר הסיליקון", אותו ניסתה "להעלים" כששגרה לחלל אסטרונאוטים רוסים ששתו מהחלב שלה.
עשרות פוטרו
בחודשים האחרונים פורסם על גל פיטורים בחברה, שהחל ב- 70 עובדי מטה ולאחר כמה שבועות המשיך בפיטורים של 80 עובדים, ביניהם מנהלים ומנהלים בכירים. חלק ממהלכי ההתייעלות היה גם איחוד של מחלקות משאבי אנוש והקמת מערך מכירות אחד לכלל הקבוצה.
גם מבחינת העובדים צפויה לליפשיץ התמודדות לא פשוטה. עובדים בדרג הניהולי התבשרו לפני פחות משבועיים כי לא יקבלו את הבונוסים השנתיים שלהם. העובדים הביעו תרעומת על כך ונשקלה האפשרות לשלם לחלק קטן מהם את הבונוס.
כחודש לאחר ההודעות על הפיטורים, איימו העובדים על שביתה ודרשו לחדש את הסכם העסקתם שתוקפו פג ביולי האחרון, ולשפר את תנאיהם.
בתנובה אישרו את דבר המינוי, כאמור, אך סירבו להרחיב מעבר לכך.