ככל שעובר הזמן והעולם מתרחק ממשבר הקורונה, וארגונים מארגנים את סידורי העבודה העתידיים שלהם, הולכת וגוברת התפנית הכלל עולמית לעבר עבודה היברידית.
ככל ששוק הארגונים מתפתח כך גוברת המגמה של מעבר אל מודל העבודה היברידי. העדפות וציפיות העובדים מתאימות לשינוי זה, ויש הסכמה גוברת בקרב ארגונים להמשיך ולהציע גמישות בעבודה מרחוק (מהבית).
ארגונים שרוצים שמודל זה יאפשר את הצלחת הארגון והעובדים, צריכים להתמקד בשמירה על שיתוף פעולה בין הארגון לעובדים, על התמודדות עם אתגרים ועל הכשרת מנהלים ועובדים שישאפו להצטיין בסביבת עבודה היברידית.
מסקר שערכה חברת המחקרים האמריקאית גאלופ עולה, כי בשנת 2019, הרוב המכריע של העובדים שהחזיקו במשרות שניתן היה לבצען מהבית, עבדו בכל זאת במשרדים באופן מלא.
כארבע שנים לאחר מכן, בשנת 2023, כ-20% בלבד מהעובדים עובדים אך ורק במשרד (באופן מלא), בעוד שכ-29% עובדים מהבית באופן מלא.
כל השאר (מבין העובדים שסוג המשרה שלהם מאפשר לעבוד מהבית) עובדים על פי המודל ההברידי, כלומר הם מחלקים את זמנם בין הבית למשרד. במילים אחרות, העבודה על פי מודל העבודה ההברידי הפך לסידור העבודה הנפוץ ביותר.
בנוגע לתחלופה במקומות העבודה עולה מהסקר של גאלופ, כי כ-40% מהעובדים בעלי משרה המאפשרת עבודה מרחוק עברו ממקום העבודה שלהם למקום בו יש אפשרות לעבודה היברידית או לעבודה מהבית באופן מלא.
בנוגע לתחזיות לטווח ארוך עולה מהסקר, כי ציפיות העובדים לעבודה על פי המודל ההברידי לאורך זמן הופכות יותר ויותר למציאות השגרתית. מצב זה הוביל לדפוס יציב, עם עבודה היברידית כמודל השולט.
בנוגע למחויבות המנהלים עולה מהסקר, כי מנהלי משאבי אנוש בחברות Fortune 500 מצביעים על כך שעבודה על פי המודל ההיברידי היא כאן כדי להישאר. לכ-80% מהם אין תוכניות להפחית את גמישות העבודה מרחוק בשנה הקרובה.
בנושא העדפות עובדים עולה מהסקר, כי כ-90 אחוזים מהעובדים שעובדים במשרה המאפשרת עבודה מרחוק, מעדיפים גמישות מסוימת של עבודה מרחוק, וכ-80% מהם מאמינים שיהיו להם אפשרויות עבודה מרחוק לטווח ארוך.
אשר לנושא דפוסי נוכחות במשרד: מהסקר עולה, כי עובדים שעובדים על פי המודל ההיברידי, עובדים מהמשרד בממוצע 2.6 ימים בשבוע, כאשר ימי שלישי, רביעי וחמישי הם הימים הפופולריים ביותר לעבודה במשרד (מקביל לימי שני שלישי ורביעי בארץ). החוקרים טוענים כי מודל העבודה ההיברידית מתיישב היטב עם מחוברות עובדים עבור תפקידים רבים.
לגבי אוטונומיה של לוח זמנים נמצא בסקר, כי כ-40% מהעובדים על פי המודל ההיברידי בוחרים את לוח הזמנים המשרדי שלהם, בעוד שכ-50% מהעובדים ההברידיים מגיעים בימים שנדרש מהם להגיע או מגיעים במינימום הימים הנדרשים לעבודה מהמשרד. החוקרים מציינים כי שיתוף פעולה הוא חיוני כדי להגיע לאיזון הנכון.
בנוגע לקבלת החלטות בשיתוף פעולה בין הארגון לעובדים, עולה מהסקר, כי ארגונים שמערבים את העובדים בהחלטה על לוחות הזמנים ההיברידיים שלהם, נוטים להיות עובדים יותר מחוברים לארגון. עם זאת, גישה זו היא הפחות נפוצה בתכנון מדיניות עבודה היברידית.
בנושא אופטימיזציה של עבודה היברידית עולה מהסקר, כי כדי לייעל עבודה על פי המודל ההברידי, ארגונים חייבים לאמץ את היתרונות שמודל זה מציע, כגון איזון בין עבודה לחיים אישיים, הפחתת שחיקה, ומתן אוטונומיה לעובדים. אתגר מרכזי הוא שמירה על שיתוף פעולה, תקשורת ותרבות ארגונית בקרב העובדים מרוחקים.